Kolo ali tek

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

7. mar 2014 12:01

Lopatka je napisal/a:

Mene poleg vsega še alergije fino zmatrajo. A ima katera negativne izkušnje s Claretin tabletami?

Lopatka

 

Misliš Claritin? Ja, imam. Jaz sem bila od njih samo na smrt utrujena, drugih učinkov pa ni bilo nobenih. Poleg tega jih dolgo tako ali tako ne moreš jemati in zaresen seneni nahod tudi ni nekaj, kar bi človek zdravil kar tako sam. Pojdi do svojega zdravnika, naj te pošlje na test (gre zelo hitro, jaz sem čakala par dni) in ti potem predpiše tablete, ki ti bodo pomagale. Prave tablete bodo naredile svoje, poleg tega pa pomaga spiranje nosu s slano raztopino, ko bo pomlad na višku, si vsak večer operi tudi lase, vsak dan zamenjaj obleko, vsak dan briši prah z mokro krpo, sesaj s pravim filtrom, pogosto menjavaj posteljnino in peri zavese.... se pozna, boš videla. Ampak brez tablet pa (vsaj pri meni) ne gre - oziroma: je šlo, dolga leta, ampak se sama sebi ne morem načuditi, zakaj sem potrebovala tako dolgo, da me je srečala pamet in sem šla do zdravnika. Sploh se ne da povedati, kako zelo je zdaj pomlad lepša, kot je bila prej....

Sonja

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

7. mar 2014 12:55

Ja Craritin :) Sem bila na vseh testih, tudi tistih za težke kovine, ko so mi na hrbet nekaj prilepili za dva dneva. Tablete dobivam na recept, prav tako imam nevrodermatitis in hodim vedno k zdravniku, če se pojavijo kakšne težave. Je pa res, da opažam zadnja leta, da so se težave nekoliko omilile in nimam prevelikih težav. Imava pa oba z možem alergijo na pršico, zato se redno briše prah, sesa, pere posteljnino in nimava v stanovanju tepihov, zaves. Kamorkoli grem napočitnice nesem svoj povšter s sabo, ker drugače me hoče zadušit. Zadnje dni (po cca 10-dnevnem jemanju Claritina) sem se počutila nenormalno utrujeno, omotično. Brala sem, da so lahko tudi takšni stranski učinki, ampak so zelo redki. Res pa o tem še z zdravnikom nisem govorila. Alergije pa imam že od malega tako, da sem se nekako že naučila živeti s tem.

Lopatka

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

7. mar 2014 12:55

Eh, Claritin.....

Lopatka

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

7. mar 2014 13:37

Lopatka, jaz sem prosila za menjavo, ker mi Claritine tablete niso "sedle", zdaj sem že leta na Flonidanu in nimam nobenih težav, pa še tega jemljem samo po potrebi. Opažam pa tudi sama, da so se alergije rahlo ublažile.

 

PS namesto svojega povštra nosim s sabo samo protialergijsko prevleko za vzglavnik, je takoj manj prtljage.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti