Poročna vabila

lovebeyba  

član od: 25.1.2010

sporočila: 122

12. jan 2011 12:41

Se podpišem pod tebe Lisa lovebeyba

rozi13  

član od: 25.3.2010

sporočila: 45

12. jan 2011 14:52

Pri nas pa je navada, da so prisotni otroci le ožjih družinskih članov. Ker če bi vabil otroke cele žlahte in vseh prijateljev, bi se lahko število povabljencev povečalo za 2x. Nekje je pač treba potegniti črto že samo zaradi števila povabljencev. rozi13

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

12. jan 2011 18:45

Pa šele zdaj vidim, da so moji otroci nadpovprečno lepo vzgojeni in pridni... Ziher imajo to po mamici.

Če pa imata take slabe izkušnje potem pa je normalno, da si majhnih otrok ne želita na poroki, verjetno bi potem jaz reagirala enako.

Kar se tiče denarja se meni zdi čisto normalno, da napišeta, da si bolj želita denar kot darila saj, če imata že  je brez veze, da se jima na raznoraznih mikserjih nabira prah. Ko sem se poročila jaz sva imela odprta knjigo želja, pri nama je bilo to super, ker sva si sama izbrala kar sva želela, samo preveč skromna sva bila, tako, da so naju 3x klicali, da sva morala priti izbrati še stvari, ker je daril zmanjkalo.



jade

Sporočilo je spremenil(a) jade dne 12. 2011 20:31

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

12. jan 2011 19:55

Pa gremo lepo po vrsti. Vendelina jr., žal imamo v najožjem sorodstvu tudi sami  primer, ko jim osnovni red otroka enostanvo ne potegne, četudi jim ga ponavljaš. So pač tudi takšni primerki.

Alexis, seveda bodo  vabila naslovnljena na odrasle osebe, kot praviš g. in ga., ampak iz izkušenj vem, da je nekaterim določene stvari  pač potrebno še dodatno pojasnjevati. Se včasih kar zamislim, če me daje poklicna deformacija, haha...

Kara, ne vem zakaj bi se ti smilila, saz sama sebi se pač ne! Mlada dva bosta vse sama organizirala, sta me pa prosila za majhno pomoč ravno zaradi pred omenjene žlahte. Res pa je, da je bilo pred leti poroko organizirati  čisto drugače, vabili smo osebno, v glavnem nam je vse prav prišlo, saj smo si organizirali nova gnezda, pa še tkrat se je zgodilo, da smo imeli nekaj enakih primerkov lovilcev praha (midva bova le nekaj dni pred hčerino poroko praznovala 35. obletnico in bomo imeli lahko dvojno slavje). Če pa par že nekaj let živi v skupnem, po njunih željah urejenem gospodinjstvu, pa v glavnem res ne potrebuje "nobenih gospodinjskih daril".

Mamamia, saj ravno za to gre, da želimo, da se vsi svatje dobro zabavamo (za kar bo, sem prepričana dobro poskrbljeno - saj si moram v ta namen priskrbeti prave plesne čevlje...), ne pa da se bi morala večina ukvarjati z otroki. Za to imajo 364 ostali dni časa.

Matejac, se popolnoma strinjam s tabo in z vsem napisanim, na poročnem slavju si res ne želimo nobenega cirkusa. Kot je napisala Lisa (mimogrede Lisa, se tudi podpišem pod vse, kar si napisala!), POROKA NAJ BI BILA DAN ZA MLADOPOROČENCA in ne za prisotne otroke. Zanje lahko kasneje organiziramo tudi drugačno druženje (beri:piknik), če bi bilo potrebno. Res, boljša prva zamera, kot uničen poročni dan!

Jade, kolikor poznam mamico, so svoji otroci res nadpovprečno pridni in lepo vzgojeni, pa to mislim popolnoma resno, bres zakšne zajeb....

Sicer pa sem prepričana, da nam bo lepo, tudi z vašimi idejami!

LP

kača

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

13. jan 2011 0:45

jade je napisal/a:

Pa šele zdaj vidim, da so moji otroci nadpovprečno lepo vzgojeni in pridni... Ziher imajo to po mamici.

Jade, to kulinaričarke tako vzgajamo

Jaz sem bila že na kar nekaj porokah (od naše družbe sva midva prebila led, potem se je vsulo - rekordno je bilo leto 2005, ko sva se udeležila 7 ali 8 porok ...) in na NOBENI ni bilo izgredov, kot jih opisujete. Pa res ne vem: imajo naši kolegi in sorodniki vsi tako pridne otroke ali kaj. Midva jih, kot rečeno, na poroke prijateljev nisva vodila s sabo, nekateri so jih na 'ceremonijale', potem so jih odpeljali v varstvo, nekateri so jih pa tudi s sabo vzeli. Niti enega vreščanja ni bilo, rušenja torte, teženja in drugega, kar opisujete. Sliši se res grozno, jaz tudi ne bi hotela takih otrok na svoji poroki, hi hi ...

 

Sva se pa midva pred sedmimi leti in pol poročila po 'starem': vabila raznesla osebno do čisto vseh, prej nisva živela skupaj, tako da sva rabila 'vse', pa je kljub temu večina dala denar.

Atina

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. jan 2011 11:39

Kača, na Style Networku je ena oddaja, ki se ji reče "who's wedding is it, anyway", kjer imaš v nekem dokumentarno-reality formatu serijo svatbenih dizastrov. In najbolje, da pri vas kar začnete gledati to (ali pa kakšno podobno, saj takih oddaj je kar nekaj) serijo. Ker se boste tako vsaj pripravili na vse možno in se ob tem še režali.

Je pač tako, da imamo verjetno vsi v širšem plemenu kakšnega, ki teži s svojimi otroci čez mejo dobrega okusa, ko se pa slednji utrudi, prevzamejo juniorju...... To se dogaja povsod. Čeprav vidim, da obstajata dve kulinaričarki, k še nista doživeli plemenske veselice z diktaturo majhnih otrok, to ne pomeni, da tega pri njunih plemenih ni. To samo pomeni, dragi Atina in jade, da vaju to še čaka

Tudi na svatbah človek ponavadi misli, da je fazon v tem, da počastimo veselje para - ampak temu namenu se ponavadi pridružij še marsikaj, česar ni bilo v scenariju. Konec svatbeni dizastri so izvrsten štof za scenarije komedij - ne zato, ker so tako redki, temveč zato, ker so tako pogosti, da se lahko z njimi identificiramo.  Tako da se ne splača razbijati glave s tem, koliko otrok bo uničilo veselico, koliko mikserjev viška bo prišlo kot darila (neodvisno od tega, da je bilo izrecno napisano, da tega ni treba) in take stvari. Ne velja se vnaprej sekirati, kaj vse se lahko pokvari in kaj vse lahko pokvari ta dan mladega para in ne postavljajte ne vem kakšnih pričakovanj v to in je res škoda presežne produkcije dogodka. Ker, da se razumemo, poročni dan je samo eden, skupnih dnevov je pa masa. In kvaliteta odnosa je v tem, koliko je vsak od teh dni poseben.

 

Glavno, da ne zeznete obleke

 

 

Vendelina jr.

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

13. jan 2011 12:11

Vendelina jr. je napisal/a:

 

Glavno, da ne zeznete obleke

 
Vendelina jr.

 

.....ja, bi bila katastrofa galaktičnih dimenzij......

lp

cervus

sensia  

član od: 17.4.2009

sporočila: 98

13. jan 2011 12:16

Midva sva se poročila pred 1,5 leta.Najini prijatelji in sorodniki večina ževijo skupaj z mladimi-starimi, se pravi, da eno gospodinjstvo šteje 6-8 članov.Zato sva, tako kot že kot so nekatere članice napisale,naslovila vabila na osebe katere sva želela met ta dan ob sebi.Prav tako sva na vabila dala tudi tel .št. in datum, do kdaj nam naj sporočijo udeležbo.Kljub temu, da sva večino vabil odnesla na dom osebno in so nam že takrat potrdili prisotnost, sem vse vsekala neumno in 14 dni pred poroko poklicala povabljene po telefonu, da moram, kar je bilo tudi res,potrditi točno št.svatov v restavraciji zaradi sedežov in sem kar direkt vprašala npr.Živijo kličem, če lahko računamo na vaju Jožetom al je prišlo do kake spremembe in je bila stvar rešena in ni bilo nobene zamere.Je pa ena sorodnica,punčke stare 7 in 10 let, šla po njiju zvečer samo za na zabavo in ni bilo nobenega problema.Sva se pa že prej pogovarjale, da bi bilo za nju cel dan od 11 zjutraj pre naporno in da naj ju pripelje zvečer.Kar se pa daril tiče pa nisva mela posebnih želj, glede na to, da sva na poroko povabila ljudi, ki naju res poznajo in ne samo zato, ker se nama zdi, da bi jih morala,so naju kr spontano klicali in spraševali kaj bi raje denar ali kaj konkretnega in sva jim prepustila odločitev naj se sami odločajo,spontano sva dobila kuverte. Sem pa lani bila poročna priča na poroki, kje je bilo kr nekaj otrok in res ni blo najbolj lušno. Cel dan je bil direndaj,vrhunec je bil pa na otvoritvenem plesu, ko ženih in nevesta nista mogla odplesat niti poštenega koraka ne, da bi pohodila roko kakega mulca, ki se je vztrajno valal po tleh.Še vedno trdim, da so za to krivi starši, ki sedijo in se režijo ,češ poglej kako je lušen,pa kako že vse zna, pa.........no to je pa že čist druga zgodba.Skratka ženin in nevesta naj bosta na svoj dan vesela in zabavna in naj ne pozabita, da sta ona center pozornosti in dane bo konec sveta, če ne gre vse po strogem planu. sensia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti