Vitaminski dodatki k prehrani

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

17. jul 2011 18:57

Mateja :) , vsak berač svojo malho hvali. In Amway pri tem ni izjema. Menda ja na svoji strani ne bodo omenjali, da je njihov vitamin C sintetičnega izvora itd. Zato se je dobro obrniti na nevtralne vire in prečitati še kaj drugega.Še posebej, preden se odločiš in zapraviš čisto preveč za ene trapaste vitamine.

 

Vanja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

17. jul 2011 21:45

No, napad nate pač moj zapis ni in ne more biti. Če kopiraš, je fer, da navedeš vir. Jezikovno je zapis popolno skrpucalo in mora vsakega, ki mu je vsaj malo mar za materni jezik, boleti. Vsebinsko tudi ni nič kaj boljši. Dva primera sem ti napisala. Očitno tebe ne motita, mene pa. Kadar gre za naravoslovne vsebine, me pač marsikaj zmoti, ker ni vsebinsko korektno.

Sem pisala pri polnem soncu, brez mraka na očeh. Kolikor imaš ti pravico do svojega mnenja, toliko imam tudi jaz do svojega. In ga bom vedno, če se mi bo zdelo potrebno, napisala. Večinoma ne, da bi prepričala prepričane (v tem primeru tebe) ampak zato, ker s tem pokažem še drugo plat komu, ki se bo potem lažje odločil.

Kdor neodvisno prebere napisani "članek", se najbrž strinja z mano (no, očitno vsaj Vanja se). Mene pač ne fascinira, če je nekaj narejeno iz 23 vrst sadja, zelenjave in rastlin Itd...... O fitohranilih, posebnih bioloških vrednostih in podobnih floskulah imam pač svoje, z naravoslovnim znanjem podprto, mnenje in me ne fascinirajo niti, če zrastejo na potrjeno organskih plantažah (pa karkoli že to pomeni).

Ti kar jej te pripravke, če si prepričana, da ti koristijo. Saj na nivoju placebo učinka zanesljivo je učinek, najbrž pa tudi malo čez. Ampak, pusti nam, drugim, da smo skeptični. Sama sodim pač med tiste, ki me neka reklama ne prepriča, že zato ne, ker je reklama, narejena z namenom, da se izdelek proda(ja). Ko bodo postale reklame (no, aj vem, da ne bodo nikoli) le obvestila o izdelkih, bo pa druga pesem.

 

rimljanka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

17. jul 2011 21:46

Vidim, da si z Vanjo čez lužo podajava žogico.......

rimljanka

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

18. jul 2011 0:05

Mateya , če bi reklamo za  double x  napisala s svojimi besedami , bi še nekako razumela . Ker si pa to skrpucalo prepisala , kot sama navajaš iz njihove brošure oz. spletne strani , si mi pa o izdelku in firmi povedala vse .

Kolikor vem , so Amway-evi proizvodi pobrani iz vseh vetrov , ker nimajo svojih laboratorijev , kaj šele svojih znanstvenikov .

Kdo stoji za njihovimi proizvodi ?

Kdo in s čim jamči , da so vitamini res naravni in ne sintetično pridobljeni ?

Samo visoka cena ni zagotovilo za kvaliteto .

Seveda je to moje osebno mnenje , a za Amway - hvala , NE .

 

Lp

manca51

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

18. jul 2011 15:07

Pa saj je na večini vseh mogočih vitaminskih prirpavkov napisano, da so naravni in ne vem kaj še vse, ne hvali se samo Amway s tem, morda malo bolj, ker jih mora dražje prodat.

Se strinjam z rimljanko in Vanjo, itak, Mateya pa naj kar vztraja, če so jo prepričali.

Mamamia

mamamia

neznan uporabnik

18. jul 2011 19:18

 - eh, tega pa še jaz ne bi jedel. Sadja itak ne maram kaj preveč in sama misel, da bi moral pogoltnit 23 vrst sadja naenkrat v eni piluli in to še koncentriranega povrh.

 

Kljub mojemu nadimku tukaj, sem jaz samo enkrat letel na limance s temi pripravki. Zanimivo, da sem se dal dobesedno nasrat od ene dobre znanke, drgač mag.farmacije. Šlo je za nek pripravek, ki ga še danes reklamirajo, da se počutiš oh in sploh. Zjutraj vstaneš, to popiješ in si superman al superwoman.

 

Sem to pridno jedel po nasvetu gospe magistre in po kakem mesecu, ko ni in ni blo rezultata vprašal v čem je štos, dobil odgovor, da je treba najmanj 3 do 6 mesecev to jest, da se kao telo navadi in oh in sploh. Ma, ko po 3 mescih ni blo nič sem ono magistro enkrat ob priliki pošteno obrukal, ko se mi je ponudila priložnost.

 

Sem se do tega dogodka in se tudi po njem držim raje tistega, da se prisilim pojest vsak dan kak kos sadja in veliko zelenjave pojem. Mesa pa kak košček, tok da pač je.

 

Multivitamin

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti