Svečani oblačilni report 2011

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

29. jan 2011 10:24

mamamia je napisal/a:
Se bliža polna luna? mamamia
Hi hi Čarli08

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. jan 2011 14:11

Mejačka, sitnoba udarja na špeh.

Pa ne na tisti, ko se naredi kaka kilca preveč. Pač pa na tisti simbolni mentalni špeh, ki se ga ne spravi dol z nobeno telovadbo. ?Has entendido?

Vendelina jr.

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

29. jan 2011 15:36

Ravno prišli iz nakupov svečane obleke .Utrujeni do 100. Prebrskali pol Ljubljane , pa smo komaj našli elegantno črno oblekico brez kiča. Na koncu me cena sploh ni več zanimala , samo da bi že končali z letanjem. So se mi pa oči in želodec kar obračali, ko sem videla,  kaj vse so starši pripravljeni kupiti otroku -najbrž za valeto -vsaj zgledale so dekline stare tam okoli 15 let.  Sem vesela , da na naši šoli  na valeti nosijo enake majice s kratkimi rokavi. Privarčevani živci in denar.

sem dala besedilo lektorirati.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

29. jan 2011 16:07

Kako pa naj se za valete in maturantske plese oblečejo učitelji? Mislim tisti, ki morajo med drugim na oder, ker so razredniki. Poznam take, ki so si sposojali obleke v poročnih salonih in take, ki pridejo v kavbojkah ter beli bluzi.

Kaj bi svetovala, Vendy? Prosim še za izkušnje in mnenja staršev.

tulka

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

29. jan 2011 17:12

Upam, da ti bo pomagalo tudi moje mnenje-ne tako dolgo nazaj sem še šolske klopi gulila. Valeto smo imeli konec junija, zunaj 30, če ne še kaj čez, dvorana stara in zadušna, da je bil vnaprej znan scenarij švic, švic in še enkrat švic. Najbolj mi je bilo všeč in mislim, da se je najbolj obneslo profesoricam, ki so nosile npr. malo boljše lanene "kostime" v izvedbah kratka jakna+hlače, kratka jakna+krilo, široke svetle hlače+tunika iz istega materiala po vrhu. Zraven pa kak nakit peščene, zemeljske barve. Spodaj pa kakšni boljši natikači. Profesorji pa kakšne srajce iz mečkanke pa temen đins, po možnosti ne nošen in pran že 2 leti prej. Spodaj pa ali kvalitetni natikači, ne iz Hervisa ipd., ali pa kak lahek športni čevelj, prav tako manj rabljen. Aja, pa seveda urejena pričeska+diskreten make up za ženske. Vsi ti, so po 5ih urah v dvorani s 100 otroki+500 gosti zgledali koliko-toliko spodobni, oni ki so prišli pa v klasiki so najprej začeli panično odmetavati težke suknjiče, potem razkazovati jezera potu pod pazduho in po hrbtu, na koncu, ko naj bi bila fešta pa za mizo padli v totalno depresijo od vsega hudega. Maturantski ples je bil pa malo boljša verzija vsega skupaj. Profesorji, ki so pri meni dobili stilsko kljukico po večini moška obleka s kravato in ta boljšimi čevlji, ženske pa kakšna krajša (tik nad koleni) koktejl obleka s debelejšimi nogavicami ali pa korektno krojen kostim s kakšno rahlo svetlečo bluzo pa malo opaznejši in bolj svečan nakit. Ne glede na izgovore, se mi zdi, da taki priliki pritičejo tudi rahlo opetkani čevlji (kolikor pač ženska misli, da bo zmogla celo noč prenesti). Najbolj so pa nasploh mi sedle tiste profesorice, ki so ob obleki osvežile tudi barvo/obliko las, nosile večerno torbico ne ono xxl boršo za čez dan, ki so uredile tudi nohte...skratka, tiste in tisti, ki so nekako bili od glave do pete prezentni. Aja pa ker smo imeli ples začetek marca, so malo nezaželjene pozornosti priklicali nase tudi tisti, ki so uleteli v puhovkah in podobnih zadevah, ki so bližje pohodništvu in smučariji. Viva Meier

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. jan 2011 17:59

Tulka za tak event oblečeš to, kar drugače planiraš za svečane evente ob 17h ali pa za obisk gledališča. Obleka (modra, antracit-siva, šampanjska, zlata), material raje svetleč kot ne, salonarji. Ali pa satenasti hlačni kostim v zlati barvi.  S tem daš svečano obeležje trenutku in pokažeš, da spoštuješ osnovnošolce, ker je to za njih važen dan.

Od učiteljev bi pričakovala mensuit. Kravata ni nujna. Obleka pa. In čevlje, s katerimi se ne da hoditi po gozdu, skratka nič gumarskega in podobnih grozljivk.

Tisti, ki pridejo na take evente v džinsu....so pa nekako obstali v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja ali pa ne želijo odrasti (ker mislijo, da so tako bližje učencem). So wrong. Učenci potrebujejo učitelje, ki jih spoštujejo. Frende si pa izberejo sami.

Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. jan 2011 18:28

Za punce z manjšimi prsmi (razred A) so primerne obleke, kjer se poudarja hrbet, medtem ko se srepdaj zadeva zapre. Recimo tole

http://www.style.com/slideshows/2010/fashionshows/

Potem je tule serija lepih oblek za punce z deklicami iz razrda A Sicer toliko denarja, da bi tole kupile, nimate, sorči.  Ampak dobite kolikor toliko ideje, kako bi stvar morala delovati, kako se kombinira s čevlji in kako  se dela pravilno....

 http://www.valentino.com/#/en/collections/haute-coutur

 

 



Vendelina jr.

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 29. 2011 18:30

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. jan 2011 18:34

Še nekaj o čipkah.

Manjše prsi (razred A) in čipke nekako ne grejo skupaj. Ozrioma, čipke lahko nosijo ženske, ki so zelo zelo zelo prepričane v svojo seksapilnost in vedo, kje se splača pri tem ustaviti. Če ne posedujejo obojega, se jim zna zgoditi, da bodo funkcionirale bodisi matronasto, bodisi cheap, bodisi bodo našemljene v vsaj deset let mlajše dekle pri sprejemanju erskih zakramentov..... Skratka, verjetnost, da se kiksne, je velika. Kot dokaz prilagam dizajnersko ponesrečeno zadevo na Juliji Roberts. Ne deluje na črnem in tudi v beli verziji ne bi delovalo

http://www.starpulse.com/news/index.php/2010/09/19/jul

 

However, če ste pa prepričane, da izvrstno stojite s svojim sedksapilom, bomo pa še kakšno o čipkastih oblekah rekle....

Vendelina jr.

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

29. jan 2011 20:02

Hvala lepa obema!

tulka

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

30. jan 2011 1:07

Vendelina jr. Mi lahko prevedeš zadnji stavek? No, lahko mi ga  prevede tudi moja hči, ali pa odguglam da ti ne vzamem preveč časa. Če pa misliš, da se ti je nabralo preveč špeha, tistega mentalnega in tistega pridobljenega okrog trbuščka, ni nič tako zelo nepopravljivega! Imam recept: vsak dan en dober sprehod po naravi, seveda v pravih čevljih, vibram podplat. Mogoče si omisliš še derezice, da si ne zviješ gleženjčka, ali se spoDTakneš. V torbi, ni nujno da je Pradina, imej topel čajček. Najboljši je tisti, ki ga boš skuhala iz gorskih rožic nabranih z ljubljeno osebo. Vsak požirek te bo ogrel, tvoja lička bodo lepo rožnata tudi brez šminke, gube bodo skoraj izginile. Čaja nikoli ne sladkaj z belim sladkorjem, dodaj mu le žličko medu. Pazi da čaj ne bo toplejši od 42 stopinj, ker bi  se zdravilne snovi iiz medu pri višji emperaturi zničile.

Po prihodu domov  skuhaj kako dobro jotko. Pa na košček klobasce ne pozabi. Medtem ko jotka brbota, se stuširaj . Na noge navleci nogavice, ki si jih sama spletla, saj le-te najbolj grejejo. Nareži par koščkov polnozrnatega kruha spečenega mimogrede,  med jutranjim likanjem. Pogrni mizo s svežim prtom in povabi dragega k mizi. Medtem ko jesta, se veselo pomenkujeta in tvoja lička se spet obarvajo. Ležeta........... In spet sta vidva, kot nekdaj. Izginejo sivi lasje, lise in pege, odvečni kilogrami in gube.

Skoraj zamudita dolgo napovedano srečane in že o dhitita. Le.kdaj ti je imel šas nabavit cvet za v tvoje naravno svetle lase.Tudi dve,tri sive prav lepo sedejo vanje. Umetna blondinka pač ni težko postati.

In  glej ga čudo čudno. Nekaj udeležencev verjetno opazi neprimerno kravato, torbico iz prejšnje sezone, na hitro obrito brado, barvo oblačila ki ni na današnji dan INN. Ostale navduši vajina iskrenost...

Vaju še bolj!

 

 

No, to sem hotela poveda! Upam da me razumeš tudi v Slovenskem jeziku. (Slovensko vedno pošem z veliko začetnico, če pa kakšno vejico pozabim, ni za to kriva polna luna, temveč hitrosti tipkanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mejačka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti