Svečani oblačilni report 2011

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. jan 2011 8:56

Meni je bila lanska oskarjevska oprava Sandre Bullock čisto okej, oziroma, dala sem ji oceno 3-4 (sem šla pogledat v svoje lanske beležke, s tem, da me je lanski oskarjevski nabor pustil čustveno hladno, še najboljšo oceno sem dala Mariski Hargitay za eno klasično seksi črno zadevo in Sophii Loren, ker ona pri meni vedno dobi petico zaradi attitudea)- je pa res, da je bila drugačna od tistega, kar je človek pri SB navajen. Pa malo je stajling spominjal na Anne Hathaway eno leto prej.

S tem, da so ravno tile ameriški red-carpeti, ki se dogajajo v januarju in februarju, ko delijo medijske nagrade, čisto zadosten prikaz naslednjega - kar ne funkcionira na celebrities, ki so za izgled vložile kaj nekaj denrja, tudi na slehernicah ne bo delovalo

- svetla obleka zelo bledi koži ne pomaga, skratka en sun-kissed-glow je treba dati na kožo, pa magari iz tube

- fru-fru ji so za punčke do deset let, imejte no frizure, ki pokažejo cel obraz

 

 

Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. jan 2011 19:02

Kdor čaka, dočaka.

 

Civili na porokah in ostalih svečanostih

Sem kar nekaj časa izbirala in da bo vse skupaj imelo nekaj smisla, gremo še na pravila

Prva stvar: svečani vtis dajejo material, ki se svetijo. Saten, šantung, svetleče mikrofibraste zadeve. Tudi enostavna črna obleka bo delovala svečano, če bo iz svetlečega materiala. Skratka, če imate en dober kroj navadne obleke, potem iščite to isto verzijo v svetleči izvedbi. Jaz sem tako našla večino svečanih kosov, ki mi že leta prav dobro služijo.

Druga stvar: Za svečane priložnosti punce nosimo obleke, kombinacijo kril in svečanih bluz/topov/korzetov…..in svetleče hlačne kostime (črn satenast hlačni kostim je kar zakon, prenese tudi večje številke). Po drugi strani pa kostim s krilom – to ni prva izbira za svečane priložnosti. Nekako deluje preveč ordinary in skratka, ne naredi najbolj svečanega vtisa. Če vseeno imate kostim kot svečano verzijo, potem ga kombinirajte s svetlečo torbico in zelo lepimi čevlji (s takimi, s katerimi ne hodite po cesti).

Tretja stvar: na svečane stvari, če se le da, ne kombiniramo nogavic. Oziroma, obstajaja izjema in sicer – na črno malo svečano oblekico se pozimi kombinirajo debele 60 denske nogavice in čevlji z debelimi podplati – vse ostalo je pa svetleče in svečano. Drugače poskusite brez nogavic. Ozrioma, če tega ne zmorete – največ 8 denske summerglow nogavice v kombinacij z lahkimi salonarji (ki jih ne nosite za »po cesti«). Vse ostalo je ajoj.

Četrta stvar: obuvalo, ki ga imamo za svečane priložnosti – to ni obuvalo za »vsak dan«. Do we understand each other?

 

Gremo na primere dobre prakse:

Naj se sveti. Jaz sem podobno drapirano zadevo kupila nekoč (kakšne tri leta nazaj) pri Zari, medtem ko je mama naredila srebrno-sivo kvačkano majčko (na kvačke 2,5), zraven pa nosim srebrne peep toe čevlje. Kombinacija funkcioniraj v vseh letnih časih.

Pri Balenciagi me kopirajo, ni kajJ

http://www.style.com/slideshows/fashionshows/F2009 

Za tiste, ki že imate nekaj bazičnih svečanih kosov – tule nekaj namigov, kaj še lahko imate. Letos se vrača dolgo krilo. In to krilo lahko kombinirate z zanimivim čipkastim topom ali majčko s kratkimi rokavi. Tale zadeva je prijazna tudi za malo večje punce od XL, če imate lepo postavo peščene ure in če ste višje od 170 centi.

http://www.reemacra.com/Content/collections/eveningwe

Ti dve kombinaciji zmore zložiti več-ali-manj vsaka: Glavno je, da se stvar sveti in ima že svečani štih
http://www.gucci.com/images/ecommerce/styles_new/2

http://www.gucci.com/images/ecommerce/styles_new/2

Petrolejsko zelena je barva, ki več-ali-manj pomaga vsakemu barvnemu tipu. Zlasti je prijazna za slovesne priložnosti v mrzlem delu leta. Tale kroj morda ni najbolj posrečen za vse tipe postav, Po drugi strani je pa barva prijazna – za razmislek, če imate nekoga, ki vam lahko naredi klasiš oblekico v petrolejski barvi.

http://www.lwrenscott.com/collections/BoisDeBoulogne/BD

Do vključno števlike 42: Za toplo del leta je pametno, da si omislimo svetel hlačni kostim. In da prej vidimo sonce, preden ga oblečemo, ker bel kostim na belo kožo, to deluje totalno britansko. Z nadgradnjo oblačilne baze je fino, če si omislimo še svetel kostim iz satena. Če imate konfekcijo 42, belo barvo zamenjajte z barvo bele kave, satenasto verzijo pa izbirajte v zlati barvi. Ta barva izboljša vsakogar…

Tule imate orientir, kako se zadeve lotiti (je pa svetlečih kosov kar precej v trgovinah vsako sezono)

http://www.style.com/fashionshows/complete/slidesh

Še o svetlih hlačnih kostimih – svetli hlačni kostimi so nekaj, s čemer se da reševati zelo veliko slovesnih trenutkov, med drugim je tudi dober izbor za svatbe, valete in stvari, ki se dogajajo v toplem delu leta – če se te stvari dogajajo čez dan in popoldne. Po 19. Uri zvečer se pa obleče svetel hlačen kostim iz svetlečega materiala (glej prejšnji namig).

Tale kostim se v slovesno verzijo zloži tako, da imamo zraven malo srebrno torbico.

http://www.style.com/fashionshows/complete/slidesh

Ampak, ga ni čez lepo obleko. Ko ima ženska eno lepo obleko (več) ima tudi več možnosti, da gre na dogodke, kjer se lepe obleke pričakujejo.

Jagodni izbor lepih oblekic (oziroma izbor oblekic, ki funkcionirajo na različnihnvelikostih, ne samo na 36):

Tale verzija bi funkcionirala tudi v krajši verziji (v smislu, da bi šla čez kolena in bi bila drapirana). Tudi barva lososa je takšna, da je prijazna več barvnim tipom.

http://www.style.com/fashionshows/complete/slidesh

Tole sicer ni obleka, je pa dobra kombinacija dveh enostavnih kosov – poglejte, kako stvar deluje svečano samo zaradi tega, ker gre za svetleč material. Takšne kombinacije, ko je zgornji del temen, krilo pa svetlejše, je super za punce, ki imajo jagodne psotave (velike prsi, ozke boke) – o tem smo govorili že nekaj sezonskih reportov nazaj

http://www.style.com/slideshows/fashionshows/S2009

 

Modro, s tem se ne da zmotiti, kroj je prijazen tudi za raster XL

http://www.style.com/fashionshows/complete/slidesh

 

Tole je univerzalen kroj, ki funkcionira v različnih barvah in tudi v večjih številkah

http://www.style.com/slideshows/fashionshows/2010R

 

Potem je tule nekaj večno lepega. Hudič je, da se originalu cena z leti povečuje. However, punce, če imate denar za dizajnerje, potem ali kupite tole ali pa najdite dobrega oblikovalca, ki zmore nekaj na tem nivoju.

http://www.style.com/slideshows/fashionshows/F2007

Tale poza je res diorovsko preforsirana, ampak kroj je pa super. To je ugotovila tudi Anne Wintour (šefinja Vogeua) in ta kroj s pridom nosi. Precej cenejšo verzijo tega kroja sama sezonsko kupujem pri Peek&Cloppenbergu in se zbirka lepo povečuje.

Pikice so tudi eden redkih vzorcev, ki mi je všeč in kombinacija modro-s-pikicami ali črno-s-pikicami je nekaj, kar zdrži svečane popoldanske dogodke (večernih ne).

http://www.style.com/slideshows/fashionshows/2010R

Tudi tale kroj zmore različne velikosti.

Mimogrede, tole je še en primerek zelene, ki še funkcionira na svečanem formatu. Če se gre pa bolj v olivno ali solatno zeleno smer….se pa svečani element uniči. Skratka, poglejte zeleno od L'Wren Scoot (nekaj linkov nazaj) in tole zeleno – ti dve barvi sta okej. Olivno zelena pa ni svečana, sorči.

http://www.style.com/slideshows/fashionshows/S2009

Klasična svetla mala oblekica. Če hočete večerno verziijo, si omislite tako v šantung izvedbi. Za svečanosti čez dan je pa zadosti, če kombinirate z zlatimi čeveljci in malo svetlečo torbico.

http://www.gucci.com/images/ecommerce/styles_new/2

 

 

Črno nekako ni najboljša izbira za poroke. Oziroma, to je treba komibinirati s kakšno drugo barvo. Gre tudi z belo, če znate to kombinirati tako, da vas ne bodo zamenjali s strežnim osebjem… Drugače, do not go this way.

Okej, dva stajlinga za oblačilno zelo osveščene, ali pa za kakšno gejevsko-lezbično poroko

http://www.style.com/fashionshows/complete/slidesh

 

http://www.style.com/fashionshows/complete/slidesh

 

S tem, da je črn kostim v smoking-kroju nekaj, kar si oblačilno osveščena ženska itak priskrbi v svoji garderobi.

 

Nekaj, česar na svatbo morda ne gre obleči, ker je preprosto preveč temne informacije – ampak je pa zažigalno v vseh ostalih verzijah (o čemer sem govorila že na začetku) – temen svetleč hlačni kostim in spodaj nosimo opazno linžerijo, ker smo punce, ki imajo orožno dovoljenje za nošnjo take linžerijieJ. Be afraid, be very much afraid….

http://www.style.com/slideshows/2010/fashionshows/

 

Nekaj, kar na svatbo sicer ne gre – preveč črne informacije – je pa dobra varianta, kako črno narediti manj črno. Z bordurami – izbira modre je tu najboljša, možno bi bilo tudi z zlato ali srebnosivo. Kimono kroj je prijazen tudi za večje številke, s tem, da se v rastru XXL pas malo bolj ohlapno zaveže.

http://www.style.com/slideshows/fashionshows/2010P

 

 

 



Vendelina jr.



Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 23. 2011 20:56

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 23. 2011 21:00

Ilbis  

član od: 31.1.2010

sporočila: 23

24. jan 2011 10:06

Vandelina jr., najlepša hvala za te napotke. Seveda, na poroko sem mislila obleči, črno malo oblekico in zdaj se še meni zdi neprimerna. Še dobro, da imam štiri dni časa za novo izbiro Ilbis

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. jan 2011 10:18

Ilbis, v trgovinah imajo precej korektnih malih temnomodrih oblekic, pa še znižane so.

Vendelina jr.

Ilbis  

član od: 31.1.2010

sporočila: 23

24. jan 2011 11:15

Jutri naredim obhod. Upam, da kaj najdem. Ilbis

neznan uporabnik

24. jan 2011 11:26

To, da je potrebno imeti doma na zalogi primerno opravo za ekstra dogodke, drži kot pribito.

Velikokrat sem koga kam povabila, pa ni šel/šla, ker "nimam kej oblečt" (predvsem obutev je velikokrat največji problem...tudi torbice..)

Zato moraš biti v tem smislu kar lepo na stendbaju in potem se z veseljem udeležiš mnogih prijetnih in za boljše počutje nujnih srečanj, eventov, simpozijev (Ežoj, menda simpozij v originalu pomeni nekaj podobnega kot razvrat ), porok, rojstnih dnevov...

Se oblečeš in greš.

 

Sem šla enkrat nekam s svojim potencialnim ljubimcem. Se je prej nekje predolgo zadržal in potem v zadnjem hipu z umazanimi čevlji priletel na osvetljeno in bleščeče mesto. Jaz, ki v končni fazi pogoltnem marsikaj, bi to še prenesla, a kaj, ko se on ni dobro počutil in je bil zaradi tega, ker se ni dobro počutil, totalna tečnoba in sitnoba in je poskusil še celo šimfati v smislu "pa kaj se pa tile tukaj grejo"..

No, sem rekla, da je bil  zame potencialni. Do takrat. Po tem je izgubil vso potentnost, kaj čmo....

japaja

motovilčica  

član od: 29.12.2009

sporočila: 231

27. jan 2011 19:09

Vendy hvala za oba reporta. Eden bo prišel prav še letos, drugi pa tudi morda kdaj Glede poročnih oblek: Tudi mene tiste korzetaste kreacije z nafrfuljenimi krili ne prepričajo, ampak v tvojih predlogih se pa tudi nekako ne najdem (dsquared všečno, a za ženske z majhnimi prsmi; max azria pa ni po mojem okusu). A imaš morda na zalogi tudi kakšne fotke "zmerno načičkanih" oblek ? Recimo elegantne, dolge obleke brez vlečke, pentelj in tone perlic in kamenčkov, svetle, če se le da nekoliko seksi. Dodatki so lahko, a v zmernih količinah (=še v mejah elegantnega), tudi proti čipki nimam nič, če je kvalitetna. Jaz nikakor ne najdem niti fotk česa takega, vse je prekičasto ali pa preveč asketsko zame. motovilčica Sporočilo je spremenil(a) motovilčica dne 28. 2011 09:01

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

28. jan 2011 22:52

Draga Vandelina jr. Ne berem tvojih dolgih, zame preeeee dolgih litanij o modi, ker me to pač ne zanima. Stvar okusa pač. Nekateri te hvalijo in prav je tako. Sto ljudi, sto čudi.

Moti pa me naslednja stvar. Velikokrat se spodtakneš ob na hitrico, šlamparsko, ali v narečju pisano Slovensko besedo. Se strinjam s teboj. Tudi jaz sem občutljiva na to in ko koga slišim da ga bolijo ledvica (in ne ledvice), da si je dala soseda narediti pramena (in ne pramene, saj si jih je naredila več kot dva) ,da je nekdo razbil dva okna (in ne dve okni) in še bi lahko naštevala. Prav zato, ker sva očitno obe ljubiteljici lepe slovenske besede me pa čudi da tako zelo prepogosto uporabljaš Angleške besede, da tujk sploh ne omenjam. Verjemi, da nisi zaradi tega nič bolj FENSI.

Upam da mi ne zameriš, pa tudi drugi iz Kulinarike ne.

 

mejačka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

28. jan 2011 23:32

citat - "pisano Slovensko besedo". Bodimo dosledni tudi do sebe:  slovensko se v tem primeru piše z malo začetnico, kajne?

Pa pri besedi "spodtakneš" gre verjetno za tipkarsko napako?

O manjkajočih vejicah pri ljubiteljih slovenske besede pa ... v zadnjem stavku manjkata dve.

In "Angleške besede" ali "angleške besede"?

Pravzaprav sklepam, da si poskušala ironizirati zadevo in si namerno napak pisala besede in izpuščala vejice?

 

Sama sicer nisem biser pisanja, a te napake vidi vsak osnovnošolec.

So pa vsaj slovenske. Je verjetno manjši greh lomit ga v lastnem jeziku kot uporabljat nekatere tuje besede?

In, by the way, ne spomnim se, da bi se Vendy kdaj spotikala ob v narečju napisane besede. Šlampasto (ali šlamparsko???) pa kdaj pišemo mnogi tu gor,sploh jaz, pa mi še nihče ni tega očital.

 

Se bliža polna luna?

Mamamia

 

 

mamamia

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

29. jan 2011 8:09

Vendy, tole tvoje razmišljanje mi bo letos prišlo še kako prav, oz. mi je kakšen namig glede poročnih oprav že koristil. Saša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti