Ločevanje odpadkov

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

12. nov 2018 15:39

Ne zdi se mi logično, razen  morda, kadar nemarni ljudje v zabojnik za embalažo zmečejo še mešane odpadke, kar žal ni tako zelo redko. 

Je pa že tako, da naokrog krožijo razni neosnovani miti, ne samo glede ločevanja odpadkov. V želji po senzaciji jih ljudje kaj hitro zagrabijo in nekritično razširjajo dalje.

 

Cila

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

13. nov 2018 8:29

Res je tako, tudi rjuhe so že potovale v zabojnik za papir, ko so se selili, pa je bilo vsega preveč. Po drugi strani pa se mi zdi, da je ozaveščanje najboljša rešitev. Tako vidim tale zadni vikend, Martinov vikend, ko ni bilo kaj hujšega na naših cestah. Veliko se je govorilo, pisalo in mislim, da je doseglo svoj namen. Zato, pogovarjajmo se, spodbujajmo se, pomaga.

 

naor

trac  

član od: 12.11.2010

sporočila: 568

13. nov 2018 9:21

Če se ne motim, vsaj v Ljubljani, gredo mešani odpadki še enkrat čez tekoči trak in se poskuša ločiti vse, kar se še da uporabiti. Domnevam, da je podobno tudi pri embalaži in papirju.

V italiji pa tudi Franciji sem na marsikaterem izdelku opazila narisano/napisano, v kateri zabojnik gre kateri del embalaže.

trac

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti