Malica v službi

tema je zaklenjena

žoja  

član od: 19.10.2009

sporočila: 39

tema odprta - 4. jan 2011 16:25 | ogledi: 10.447 | odgovori: 13

Mene pa zanima dragi kulinariki kaj jeste v službi za malico?Mislim malico,ki ni obilno kosilo v kakšni menzi ali gostilni.Sama sem namreč naveličana enolične hrane,ki si jo nosim s seboj,največkrat je to kar malo fižolove solate,ali pa kakšen sir in jogurt+jabolko,ali pa samo sadje.Prosim za mnenja kakšno malico si še lahko pripravim doma,kaj si pripravljate?Problem je sicer ta,da ne jem kruha,kaj mi predlagate?Hvala za vaše odgovore!

žoja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

4. jan 2011 16:37

Čičerika z na kocke narezano papriko, lahko dodaš še tunino ali koščke popečene perutnine, pa nariban korenček, koruzo, na kocke zrezane sveže bučke.

 

Sveže naribane bučke z jogurtom in obilo svežimi zelišči.

 

Solata iz leče različnih barv, z bučnim oljem, čičeriko, fižolom, svežim porom in papriko.

 

Če ješ meso, itak ni problema - zelena solata s krutoni in opečenimi koščki mesa, ali tunino, skušo ali prekajenim lososom.

 

kroglice iz mletega mesa z jogurtnim prelivom.

 

Doma si spečeš mini pice - nadevi so zelenjavni (čebula, paprika), mešani - zelenjava in šunka, pršut ali tunina, losos gre tudi lepo na take male pice, začiniš ga s koprom.

 

Rolice iz šinke s skutnim nadevom, liptovskim ali kakšnim po trenutnem navdihu, ali pa v rezine šunke daš za nadev francosko solato.

 

S francosko ali skutnimi andevi (temu dodaš še šunko na primer= si lahko nadevaš tudi polovice paprike albi polovice izdolbenih bučk.

 

Tu se moja domišljija neha. Aja, pa testeninske solate vseh vrst, z jogurtnimi prelivi, če ne maraš tistih bolj tehtnih, z majonezo ali kislo smetano.

 

Kupi si kebab, jaz si ga privoščim vsake toliko.

 

 

No, jaz se ne hranim tako, sem danes ravno v bližnji gostilni popapcala pikantne pečene perutničke in zraven solato - zelje in fižol mešano.

Enkrat ta teden bom šla še v kitajsko.

 

Sicer bolj pametujem, sama si za zajtrk privoščim polnozrnato ali ocvirkovo štručko, odvisno od trenutnega navdiha (grem namreč mimo ene stojnice, po vsakojutranji kavi, na kateri prodajajo domače pekovske izdelke .... danes je bil na vrsti slanik).

 

 

mamamia

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

4. jan 2011 16:51

multivitamin je napisal/a:

avtorici pa. Maš tud kaj drugega od kruha,ne? Lahko tud kakšno pesem malcaš prek neta. Če nisi ravno zbirčna. Pa kak čik se skadi pa kava popije. Kje pa je zapovedano, da morš jest?

multivitamin

Na resno vprašanje pa tak odgovor

rimljanka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

4. jan 2011 16:52

Aja, občudujem ljudi, ki ne jedo kruha (po lastni odločitvi, ne zaradi tega, ker ga ne smejo zaradi zdravja).

Jaz se ne morem odreči hrustljavi skorjici krajca črnega kruha, pa sveži beli žemlji, namazani s pašteto ...

Meni je kruh tako dober, da še polnozrnate štručke jem ...

 

Sem malo odvisnika od OH, bi rekla, ker krompir imam tudi rada, na vse načine, o testeninah in rižu pa ne bi izgubljala besed (ampak belih, jasno, onih kao nezdravih). Nimam pa nič proti ajdovemu kruhu z orehi, to pa sede ...

Jaz bi recimo zmogla brez zelenjave, komot.

 

Mamamia

mamamia

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

4. jan 2011 16:52

pa wasa krekerji s skuto, sadne solate, mešani oreški, ovseni ali ječmenovi ali rženi kosmiči (si jih lahko od doma namočene čez noč prineseš) s skuto in cimetom. Jaz si iz rezin sadja in pa wasa krekerjev sendviče naredim, najboljši mi je s kivijem. www.mojalbum.com/naredilaana

tunna  

član od: 11.9.2010

sporočila: 288

4. jan 2011 17:00

jaz si tudi ne morem predstavljati, brez kruha? omadona, to pa je, kapo dol. kaj je lepšega za malico kot topla sirova štručka iz name v kombinaciji z jogurtom hruška/vanilija ljubljanskih mlekarn, oh, spomini .... tunna http://titabota.blogspot.com/

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

4. jan 2011 17:02

:))) veš, mamamia, kruh je v bistvu zelenjava... pšenica na njivi zraste, ajda in pira prav tako...:)))))) Glede naslovne teme: jaz si v službo ponavadi odnesem sir in sadje, jogurt, v katerega namočim ovsene kosmiče, prav pridejo tudi kakšne historične najdbe iz hladilnika. lp, proxima

žoja  

član od: 19.10.2009

sporočila: 39

4. jan 2011 17:04

Hvala mamamia in bannanna,nekaj od tega bom zagotovo malicala,razen solate s popečenimi koščki mesa,mi ne grejo v slast mrzle,mislim na mrzlo meso,nimam si ga pa kje pogreti tam tako,da pridejo v poštev mrzle malice. Multivitamin,po pesmi mi je strašno slabo,za čik pa kavo pa nimam časa,ampak vseeno hvala za nasvet! žoja

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

4. jan 2011 17:10

Jaz sem najraje jedla kake sadne solate "miljaužentih" kombinacij. Pa jogurti, sir, skuta. Drugače je sedlo tudi poglodat kako kumaro in korenček. (V tistem času tudi sama nisem jedla kruha in je šlo ful kil dol. Pa počutje je bilo boljše.)

Lp od R.

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

4. jan 2011 17:16

Tole z malico v službi je stvar ene discipline, ki meni ne gre prav dobro. Če si hočem pripraviti kakšno solato za službo pomeni, da si jo moram pripraviti en dan prej, pa še pozabiti ne smem zjutraj nanjo.

Največkrat se mi večerno pripravljanje hrane ne da, ko pa imam preblisk, pa zjutraj dostikrat pozabim.

Zato najraje v službo prinesem kakšne vrečko muslijev v naprej, oreščke,corn flakes,  mleko, jogurt, kefir, kislo mleko, sir, sadje, suho sadje.


Od solat moram paziti, da ne smrdi preveč, ker prihajajo notri v pisarno ljudje in ni prav, da se v njej voha hrana. Dostikrat si pripravim koruzo in jogurt, pa malo posolim. To nič ne smrdi, pa še dobro je. Ali pa si v službo prinesem kos kruha in zdenka sir, kakšno malo marmelado, med. Potem pa se že konča.

Vilma

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti