Pinky chick rose in kombinacija

puma91  

član od: 2.1.2011

sporočila: 6

tema odprta - 2. jan 2011 20:24 | ogledi: 36.087 | odgovori: 20

Ali je morda kdo že poskusil rose vino Pinky Chick Ptujske kleti? Sicer naj bi šlo za polsladko vino, vendar to sploh pri rosejih lahko varijira.

In še eno vprašanje. Kakšna hrana bi bila najbolj primerna za zraven?

Hvala za pomoč

Puma

puma91

tinnna  

član od: 18.4.2010

sporočila: 83

3. jan 2011 9:41

Sem ga imela že v rokah, potem pa so v Leclercu imeli ravno degustacijo vin in sem probala Quercus (isto Rose) z Goriških Brd in je odlično!! Pa sem zelo zbirčna pri vinih, ker so mi vsa preveč kisla :) Razen Sladkega muškata hehe :) No na tem vinu piše, da je suho (kar naj ne bi bilo sladko) pa je kar zelo sladko. Za rose vina naj bi bilo značilno, da imajo sadni okus, tako da pomoje nimaš kaj falit ;) Lepo se poda h kakšnemu hladnemu narezku ali pa belemu mesu. Pa tudi k sladici odlično paše. Pa na zdravje! ;) tinnna

puma91  

član od: 2.1.2011

sporočila: 6

3. jan 2011 17:58

Torej zna biti polsadek rose zelo zelo zelo sladek? Modra doda kdo kakšen recept, ki bi pasal zraven? Hvala Puma puma91

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

3. jan 2011 18:34

Se bom malo vrinila v tole temo.

Mene pa zanima, če kdo ve za kakšno dobro sladko vino, ki ima sadni okus, saj se na vina niti najmanj ne spoznam. Zaenkrat mi je znano le vino Bishe. 

 

Lp od R.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

3. jan 2011 18:37

Mi smo ga dobili za novoletno darilo.Ima zelo lepo stekleničko, prav sexi dizajn bi rekla. Ker mi je bila embalaža zelo všeč, sem naredila še požirek, rekoč, da vidim to čudo. (ne iz steklenice, hehe!) In res, prav dobro vince. Moji gostje so ga spili pri glavni jedi, kar je ostalo pa še pri sladici. Priporočam!

naor

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

3. jan 2011 21:56

Pinky Chick je solidno vino, bi rekla malce bolj žensko (pa saj - kaj pa chick pomeni???). Ne preveč aromatično, a ravno dovolj, da vzburi brbončice. Lahek, prijeten roze skratka. Vsekakor vino za ponudit in tudi uživat v njem.

 

Riddle, bishe ni ravno nek biser med vini. Sladkasta vina s sadnim priokusom bi jaz iskala med polsladkimi in sladkimi traminci in kakšnim rumenim muškatom (govorim o vrhunskih vinih seveda); ti dve vini sta tudi zelo aromatični in izrazitega vonja.

Predlagam ti sprehod med policamo trgovine, dobro založene z vini, pamalo preberi nalepke: polsladka in sladka vina izbiraj, za hkakšni izbrani sladici poglej tudi pozne trgatve ter jagodni in ledeni izbor.

Od penin izberi desire (Istenič), ima izrazita vonj in aromo po breskvah, jaz ga zelo rada spijem-

 

Sama sicer ne vem kaj veliko o vinih, nekaj osnov obvladam, tako da na prepoznavam v njih vseh mogočih sledi okusov, arom in vonjev .... Bi se nekako strinjala z izjemno poznavalko vin, g. Slavico (sem pozabila priimek, naj mi oprosti), ki je rekla, da mora vino pač imeti vonj po - grozdju.

 

Puma91, vino lahko dodaš skoraj vsaki jedi. Krasno se poda k ribam (če jo pečeš v pečici, zlij v pekač kak deciliter)m mesu - vino dodaš potem, ko meso najprej opečeš do zlato rumene barve in ko ni več tekočine v posodi, k rižu, lahko ga dodaš zelenjavnim juham, krasno se poda k zelenjavnim prilogam ... Jaz ga kar preceju porabljam, večinoma seveda takrat, ko karkoli  pražim - vedno sestavine zalijem z malo belega vina (rdeče pa dodam v golaže, bograč, k divjačini).

Mamamia

 

 

mamamia

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

3. jan 2011 22:05

mamamia je napisal/a:

Od penin izberi desire (Istenič), ima izrazita vonj in aromo po breskvah, jaz ga zelo rada spijem.

Mamamia

 

 

mamamia
Tega smo (zgolj slučajno) odprli za silvestrovo. Odlična penina Meni pa je najboljši rose vinarstva Batič. Težava je edino ta, da ga je v prosti prodaji težko kupiti. K

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

4. jan 2011 8:46

mamamia je napisal/a:

 

Puma91, vino lahko dodaš skoraj vsaki jedi. Krasno se poda k ribam (če jo pečeš v pečici, zlij v pekač kak deciliter)m mesu - vino dodaš potem, ko meso najprej opečeš do zlato rumene barve in ko ni več tekočine v posodi, k rižu, lahko ga dodaš zelenjavnim juham, krasno se poda k zelenjavnim prilogam ... Jaz ga kar preceju porabljam, večinoma seveda takrat, ko karkoli  pražim - vedno sestavine zalijem z malo belega vina (rdeče pa dodam v golaže, bograč, k divjačini).

Mamamia

 

 



mamamia

Rose k ribam? Roseji so modna muha in jih pijejo večinoma tisti ki vina drugače ne marajo najbolj, tako je vsaj moje opažanje, meni niso všeč. Se mi zdi ista zgodba kot s cvičkom. Če že rose, gre meni edino in zgolj k sladicam.

Commis débarrasseur

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

4. jan 2011 9:10

 Zzak[/citat]Rose k ribam? Roseji so modna muha in jih pijejo večinoma tisti ki vina drugače ne marajo najbolj, tako je vsaj moje opažanje, meni niso všeč. Se mi zdi ista zgodba kot s cvičkom. Če že rose, gre meni edino in zgolj k sladicam.[/citat]

Vino je moja najljubša alkoholna pijača, ga ni kosila, da si ga ne privoščim kozarček. Rdeče in belo, oboje mi sede, med rdečimi imam najraje cabernet sauvignon, med belimi renski rizling. Rose pa mi enostavno ni bil všeč.

Zadnje čase pa odkrivam čare tudi tega vina, ki sem ga do zdaj po krivici izpuščala. Ne bi se strinjala Zzak s teboj, da je rose modna muha. Prej da se mu dela "krivica" in da je zapostavljen med vini. V vsej moji najbližji in tudi daljni družbi smo vinopivci in ne pomnim, da bi kdo kdaj ponudil rose.

 

Vilma

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

4. jan 2011 10:00

Ali ni to zgolj marketinška poteza, tudi za cviček so trdili isto? Meni je cviček dober, ampak za poleti, namesto piva mogoče, da bi ga pa pil zraven neke dobre jedi, si pa ne predstavljam. Jaz sem jih poizkusil nekaj v rangu od 5-10€ za buteljko, rosejev, pa mi ni več do njih, če gremo pa višje, se dobijo pa tako dobra bela ali rdeča vina da tudi nima smisla.

No, tako je pač moje mnenje. Če je neka stvar zapostavljena, je v večini primerov za to tudi razlog. Imam rad dobro vino, pa naj bo belo, rdeče, poceni, drago, če mi je všeč mi je, če mi ni, mi pač ni. In  rose spada v to kategorijo.

 

Commis débarrasseur

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

4. jan 2011 10:15

zzzak, govorila sem o vinu k hrani nasploh, k ribam jasno da dodam belo.

 

Tudi rdeča vina so v minulih letioh zavoljo marketinških potez postala veliko bolj popularna, kot so bila nekaj let nazaj. Vse je marketing, vinski trg pa sploh.

 

Osnovna merila, kaj je dobro in kaj slabo vino so znana. Med dobrimi pa je nekomu najboljše tisto, ki mu je všeč.

 

Rozeji so vedno imeli neko svoje mesto med vini, niso pa bila ta vina kdo ve kako cenjena. Pri nas doma ga včasih radi spijemo, ob kakšni lahki hrani, ali pa kar tako, zvečer, ob klepetu. Včasih mi tekne kakšna vmesna varianta med rdečim in belim.

 

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti