Hujšanje

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

8. jun 2011 11:15

No, Mirjan, ne vem, če sem te prav razumela ali ne, da ni potrebna panika zaradi povišanega holesterola, ampak povišan holesterol (govorim o bistvenem povišanju, recimo dva do trikratnem glede na referenčno vrednost) v kombinaciji s povišanimi trigliceridi in še kakšno nevšečnostjo ima lahko tudi zelo hode, da ne rečem usodne posledice, sploh če kakšna žleza v telesu odpove in odletijo vrednosti v nebo. Sem izkusila reševanje v zadnjem trenutku zavoljo tega, tako da ne govorim na pamet. In zdravnikom, četudi so še ostali v rajnki Jugoslaviji, sem neizmerno hvaležna, da so me rešili. je bilo morda kaj v ex Yugi tudi dobrega, kaj praviš?

 

Ne, panika res res ni potrebna, ukrepanje ob določenih resnejših znakih pa prav gotovo terja primerno ukrepanje. In ne zgolj posmehljivo zamahnit z roko, kot sem jaz tebe razumela, da bi bilo pametno naredit.

 

Mamamia

mamamia

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

8. jun 2011 12:55

Moram priznati, da se je tudi meni čez tole zimo nabralo nekaj nebodigatreba kilc. In pri moji višini 160cm je že bilo že 6kg veliko preveč, da bi lahko živela sama s seboj. Pred "tistimi" dnevi se mi je resnično utrgalo in sem se basala z vsem kar mi je prišlo v usta. Najljubši pa so mi bili fejst masleni piškotki in potičke, pa fajn na debelo namazan bakalar, pa krompir v seh mogočih količinah na kupe, pa ....  O tem, kako sem se "tlačila" v hlače in krila ne bi preveč nadrobno razlagala.  In ko se resnično nisem več dobro pučutila sem šla tudi jaz na dietko (manj jej) in do sedaj sem uspešno zredirala 4 kg in bi rada še 2 kg. Kakšen dan "malo zaidem" potem pa se spet "zberem" in kar gre.       

Pa lep pozdrav vsem že in bodočim "trpinkam"

leandros

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

8. jun 2011 14:06

leandros je napisal/a:

Moram priznati, da se je tudi meni čez tole zimo nabralo nekaj nebodigatreba kilc. In pri moji višini 160cm je že bilo že 6kg veliko preveč, da bi lahko živela sama s seboj. in do sedaj sem uspešno zredirala 4 kg in bi rada še 2 kg. Kakšen dan "malo zaidem" potem pa se spet "zberem" in kar gre.       

Pa lep pozdrav vsem že in bodočim "trpinkam"



leandros
Leandros, verjetno si mislila shujsala, ne zredila. :) Vanja

Mirjan  

član od: 8.3.2010

sporočila: 59

8. jun 2011 14:11

mamamia,  problem je, da mi ne vemo ničesar kar se tiče holesterola avtorice a smo že začeli z nujnostjo diet in tihimi ubijalci. Tudi vse vrednost holesterola niso enako pomembne, niti niso vse povezane z nekim bolezenskim stanjem. Zdi se mi, da se vse bolj igra na strah kakor na izobraževanje o problemu.

 

Vsekakor se strinjam s tabo, da so neki velika povišanja (na forumih diet, kjer ljudje jedo veliko hrane, ki vsebuje holesterol sem videl številke skupnega holesterola morda 1.5x večje kot referenčne vrednosti nikakor pa ne 3x) stvar, ki se jo MORA preveriti pri zdravniku toda ZGOLJ ob podatku "imam povišan holesterol" pa ja, zamahnimo z roko, ker res ne vemo kje smo.

 

Mnogo stvari je bilo bojda dobrih v Jugoslaviji toda sklepam, da razumevanja vpliva hrane, ki vsebuje holesterol na raven holesterol pač ne.  Nismo pa tu (bili) različni od ostalega sveta, znanost pač gre naprej in predvidevam, da večina zdravnikov nima motivacije, da bi po 12 urnem delavniku (primer) šla še na internet brat publikacije (journals) iz njihovega področja. Če pa je to nekaj, kar se spregleda ali pač ne, naj se pa vsak odloči sam.

Mirjan

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

8. jun 2011 14:13

Zredirala, pravi leandros. Če bi napisala zradirala, bi bilo takoj jasno. Ampak, važno je, da jih je izgubila in še dve, pa bo.

zeta

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

8. jun 2011 14:53

Bog pomagaj, mene je narava zelo zaznamovala, že spet nič ne razumem: zakaj bi naj bil zdaj problem, ker ne poznamo Vendelininega holesterola? Kako moram to povezati s svojimi dopustniškimi radostmi?

Leandros, nič ne skrbi, kopalke so raztegljive. Dve kili pa sicer z malo dobre volje na biciklu ali v tekaških čevljih brez večjih problemov oddelaš v enem mesecu.

 

Sonja

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

8. jun 2011 15:38

Vanja_v_ZDA je napisal/a:
leandros je napisal/a:

Moram priznati, da se je tudi meni čez tole zimo nabralo nekaj nebodigatreba kilc. In pri moji višini 160cm je že bilo že 6kg veliko preveč, da bi lahko živela sama s seboj.

in do sedaj sem uspešno zredirala 4 kg in bi rada še 2 kg. Kakšen dan "malo zaidem" potem pa se spet "zberem" in kar gre.       

Pa lep pozdrav vsem že in bodočim "trpinkam"



leandros




Leandros, verjetno si mislila shujsala, ne zredila. :)

Vanja

 

Prsežem, da ne razumem pa nisem blond  

leandros

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

8. jun 2011 16:09

Hehe, leandros, to se zgodi nam, v tanartalepsih letih, ko beremo brez in po na pol precuti noci. Vanja

Dobrojedka  

član od: 11.4.2010

sporočila: 282

9. jun 2011 15:31

Vanja, po moje niso kriva najlepša leta, ampak zrEdirala, ki se res prej prebere kot zredila; najbrž je bilo mišljeno zradirala.

Dobrojedka

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

10. jun 2011 14:43

Ja, tako je Vanja v ZDA in Dobrojedka.

Mislila in napisala sem ZREDIRALA in zato nisem razumela, kaj mi hočeš (Vanja) povedati. No, pa da ne bo pomote, sem šla ene petkrat prebrat svoj mail, ker na koncu še sama nisem bila več prepričana če sem prav napisala kot sem mislila. Ja, Vendi tudi ta najboljšim se dogaja     

leandros

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti