O parkiranju na prostorih, rezerviranih za invalide

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

10. jan 2011 0:21

Ah, škoda pa taka... bo pač trebalo enega lastnega pajka zmislit ;) Ali pa nož imet nabrušen ;))) Kaj pa če postavite z dovoljenjem občine (ali kdo se s tem ukvarja) takšne trikotne ograde, ki so na ključavnico? To vidim predvsem v Mb pri zasebnih parkiriščih. Pa ležeče valje tudi. ...ja je v LJ kar problem, to parkiranje. Ljudje zares tudi tam parkirajo, kjer si človek z zdravo pametjo niti pomislil ne bi, da bi parkiral. Eni na visokih položajih si veliko dovolijo. Njim tista kazen ne pomeni ničesar, medtem ko bi nekateri imeli z denarjem za kazen za dva mesca hrano. yulchi

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

10. jan 2011 9:12

Riddle je napisal/a:

Atina je napisal/a:

Pri nas pred Sparom so pa zdaj dva prostora za invalide 'spremenili' v prostora za mamice (ali očke, seveda) z majhnimi otroki. Pohvalno - pride zelo prav. Drugje pa tega še nisem videla. Seveda tudi tukaj parkirajo takšni, ki nimajo dojenčkov že kakih 15, 20 let ... ali nikoli.



Atina

 

Atina, tudi v Trbovljah imata Hofer in Lidl parkirišča za starše.



Lp od R.

 

Parkirišča za starše so tudi mene zelo pozitivno presenetila - v Sparu v Gorici. Še posebej dokler je otrok premajhen za stol v nakupovalnem vozičku (priznam, z 'lupinico' na nakupovalnem vozičku jih nikoli nisem vozila naokoli) - potem trogaš tisto špecerijo od blagajne do avta kot mula, včasih celo večkrat. Se res pozna vsak meter. 

Drugo kar je, se pa dostikrat zgodi, da ljudje parkirajo tako blizu, da otroka ne moreš dati v avto. Še posebej kadar prenašaš otroka v lupinici, potrebuješ kakšnih n x 10 cm več. 

In nazadnje, otroški voziček lahko mirno parkiraš vzporedno s svojim avtomobilom na porkirnem mestu in ne za avtomobilom, največkrat že na cesti. In potem vpenjaš otroka in pakiraš torbo za previjanje itd. 

Le več bi jih potrebovali - teh parkirnih mest za starše.

 

IKEA je pa itak najsvetlejša izjema. Poleg tega, da imajo že od nekdaj parkirišča za starše, imajo tudi sobo za dojenje z udobnim stolom, ki največkrat ne smrdi po pokakanih plenicah. Takšno sobo za dojenje pri nas premorejo samo baby centri.

 

LP 

kuharica Mici

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

10. jan 2011 10:12

Previjalnica s stolom za dojenje je tudi v Nami, Leclercu in verjetno še kje.

Definitivno pa pogrešam parkirne prostore za družine z dojenčki.

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8697

10. jan 2011 13:25

Jaz sem na parkirišču od IKEE bila jezna, ko sem zagledala široko parkirišče in gor slika mame z vozičkom. Bila sem prepričana, da so naredili parkirišče kao za ženske, da potrebujemo več prostora. Še kakšna kletvica je padla.  

 

Pozdravček! 

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

10. jan 2011 13:29

dragička, tkole se pa že dolgo nisem nasmejala

 

Sicer pa evo enga na ta račun:

Opazuje mož ženo pri šivanju in ji reče: "Nikol mi ne bo jasno, kak ti rata vdet nitko v šivankino uho, avto spravit na parking ti je pa problem!"

Lp od R.

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

10. jan 2011 21:35

Dragička, tale je pa orginalna. janko1

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

10. jan 2011 22:35

Jaz pa hčerama, ki se zgražata nad ljudmi, ki parkirajo na mestih za invalide in nimajo znaka, glasno razložim, da ti ljudje v bistvu so invalidi, le tablice še niso dobili...

jasna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti