O parkiranju na prostorih, rezerviranih za invalide

tejkica  

član od: 10.3.2008

sporočila: 151

17. dec 2010 0:29

tejkica je napisal/a:

tejkica je napisal/a:

Ki imajo tako tejkasto pamet, da mislijo, da je narobe, če so ta mesta prazna..... Tejkica, s tako aroganco, kot jo nosiš v glavi, a si kdaj pomislila, da morda pa ta prazna mesta čakajo nate?



Vendelina jr.

 

Ne, še nikoli nisem pomislila na to, da čakajo name, tako kot ne čakajo ta mesta na avtomobile z nalepko invalida, ven pa stopi mladenič pri dvajsetih ali ženska, ki potegne iz avtomobila otroški voziček in otroka, ki ga naloži vanj (konkretna primera, ki sem jih sama videla).

Me pa zanima, koliko med vsemi, ki me tako zavzeto napadajo in delijo listke je pomagalo invalidu v konkretnem primeru. Leto ali dve sem čakala na vlak, ko pride možakar s palico za slepe in ima očitno probleme najti stopnice in kaj so storili čakajoči? Umaknili so se, da jih ja ne bi slučajno prosil za pomoč. S svojo tejkasto pametju, sem ga vprašala, če potrebuje pomoč in mi je odgovoril, da bi mu res prišla prav.

To s parkirišču se mi zdi podobno kot je velikokrat s hendikepiranimi skupinami, kjer se zgane cela kampanja v kakšni manjši stvari, zato, da se lažje spregleda celota.

Še enkrat, parkirišča edino pravilno da so, samo nikar zganjat tak halo, če je ob večinoma praznih, kdaj kakšno zaseden nepravilno. In če bi se naredila anketa, kdo je ali ni kdaj tako parkiral, vem, da ob iskrenih odgovorih ne bi bila edini grešnik.

Ker pa od tukaj že vem, da če ima kdo drugačno mnenje od večine, slabo pride skozi, je to moj zadnji odgovor v tej temi.

 

Lep pozdrav vsem skupaj



tejkica



tejkica

tejkica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. dec 2010 9:26

Ježešna, otrok zmedeni.....

To, če "nisi pomislila, da parkirna mesta za invalide morda čakajo nate" je pomenilo naslednje: Ali nisi še nikoli pomislila, da se ti lahko zgodi, da boš ti potrebovala taka mesta, ker boš pač imela nek telesni hendikep?

Ker če ti misel in razmislek v resnici ne neseta do tja, po drugi strani bi pa samo zmerjala in ostale spraševala, kaj smo mi naredili za invalide - potem ti res ni pomoči. Pri zdravnih nogah in rokah.

Vendelina jr.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

17. dec 2010 10:32

Atina, na parkiriščih v lasti Ikee, so takšne oznake že leta.

Sama sem bila pri osmih letih zaradi reakcije na odvzem kostnega mozga nekaj časa na vozičku, seveda se mi je kot otroku zdelo fajn, ko so me prevažali gor in dol, pa v šolo ni bilo treba. Ko danes gledam nazaj, se lahko samo za glavo primem. Pa vsa leta brez ravnotežja. Ne, hvala, še vedno raje hodim peš ali s kolesom naokrog. In si na tak način prevetrim glavo.

In v CityParku že podzavestno zapeljem v 1. ali 3. etažo, ker se mi resnično ne ljubi pol ure sedeti v avtu in čakati na parking, ki bo najbližje tekočim stopnicam. Sem pa tudi sama že kdaj povzdignila glas, ko se mi je nekdo pred nosom vrinil in zasedel parking. Sem ga samo vprašala, če je gledal Ocvrte zelene paradižnike in če ve, kaj pomeni "towanda" 

Kolegica je upravičena do nalepke zaradi otroka, pa je sploh ni šla iskat, ker se ji zdi nepotrebna, z otrok lahko normalno po svetu hodi.

 

Loni Makaroni

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

17. dec 2010 11:26

Jaz bi bila tudi za to, da bi naredili posebna parkirišča za nosečnice ali mamice z dojenčki. Sploh okoli zdravstvenih domov ali pa ob bolnišnicah. Namreč iz lastnih izkušenj vem kako težko je z velikim trebuhom ali pa bolnim dojenčkom iskati parkirišče, sploh če nimaš možnosti, da te nekdo pripelje. Morda pa se bo v prihodnosti razmišljalo tudi kaj v tej smeri. Drugače pa opažam, da so na prostorih za invalide pogosto dragi prestižni avtomobili. Ti pa tudi pogosto zaparkirajo zelenice, pločnike, vhode...ja če bi imeli možnost bi se še noter zapeljali, ker ne morejo metra narediti peš. Če jim pa kaj rečeš te še naderejo nazaj. Saj res ni težko kakšen meter več peljat, da najdeš prosto mesto. Mene sicer najbolj jezi, če ti kdo parkira avto tako zraven, da ne moreš niti v avto. A sploh pogleda kako je parkiral?

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

17. dec 2010 11:36

Zadnjič sem moral v avtu čakat par minut, ker je Marko Milič gledal če ima kakšno prasko na platiščih na svojem lepem Avdiju. Pa me je videl, da hočem ven. :)

Težavno je biti pomemben.

Commis débarrasseur

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

17. dec 2010 11:45

Trixi je napisal/a:

Drugače pa opažam, da so na prostorih za invalide pogosto dragi prestižni avtomobili. 

 

Ja, je res. Po moje tudi zato, ker so ti avtomobili širši in je na običajnem mestu malo tesno zanje. Pa ker so dražji, se bolj bojijo poškodb s parkirišča.

sara

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

17. dec 2010 11:51

Mislim da tu igra vlogo zgolj pomembnost in samozagledanost, ne pa širina avtomobila.

Commis débarrasseur

neznan uporabnik

17. dec 2010 12:21

Ko je bil strogi center še odprt za promet, sem imela bližnje srečanje ne ravno s košarkašem ampak z znanim smučarjem. Ko sem šla ponj v Sušimamo, mi je na vprašanje, če je tisti pleh pred našim haustorjem njegov, ponosno odvrnil: "Ja, moj je." "Prosim, če ga takoj odmaknete!" Potem pa vprašanje. "Zakaj?" Potem sem bila malo tiho in sem ga samo gledala. Potem mu je kapnilo: "A sem vas slučajno zaparkiral??" In potem jaz:"Upam, da niste pomislili, da sem prišla po avtogram?" Nisem imela nič slabe vesti, da se mu bo hrana ohladila, itak so tiste alge mrzle haha...Sem stala tam in čakala, da ga pospremim. Mimgrede me je potem vprašal. "Kje naj pa parkiram?" Jao, jao!!! Taka vprašanja sem imela vedno najrajši. Kje naj parkiram?! Dej ti mene še kej drucga vpraš, recimo kaj naj mi kupiš v zahvalo, ker ti nisem podrajsala tistga napihnjenega pleha in ker si z mojo pomočjo dobil imidž veoma tražene ličnosti, ko te ena taka dama, kot sem jaz, išče po lokalih. Ha haha hoho haha!!

Ne bom povedala, da je bil itak v družbi enga Jurija, ki je v izogib vprašanjem "Jurij who?" spremenil slovenski Š v en tuj Sch . Menda zaradi bolj enostavnega poslovanja s tujino. Saj res, kje pa je zdaj ta naš najlepši podjetnik med manekeni in najlepši maneken med podjetniki

No dobr, tisti "Sch" tistikrat ni zaparkiral nikogar. Sicer bi oba ven letela.

 

No, mal se duvam, sam nisem sama kriva, kriva je Nola s Chuckom Norrisom iz sosednje teme

japaja

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

17. dec 2010 12:29

Pa si sigurna japaja,da tist znan obraz, ki te je zaparkiral ni bil slučajn Chuck Norris, ker če je bil pol zna bit , da je dobil konkurenco na temo japaja. janko1

neznan uporabnik

17. dec 2010 12:40

Stoposto ni bil Chuck Norris, njega miže prepoznam

 

Okej, ne bom več, v torek bo polna lunca, moram bremzat

japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti