O parkiranju na prostorih, rezerviranih za invalide

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. dec 2010 14:19

Jaz sem nekoč dvema gibalno popolnoma sposobnima ženskama, pripadnicama delovno-aktivne populacije, ko sta vehementno po diagonali zapeljali na parking za invalide pred nakupovalnim centrom, omenila, kje da sta parkirali, ker na avtomobilu ni nalepke....In sta mi zarobili, kwa težiš, dej se zase brigi.  In suvereno lomastili naprej proti vozičkom za trgovino.  in so tretnutki, ko se človek hipno odloči, da ne bo popustil pred neotesanostjo in sem šla za njima in zelo resno in avtoritativno povedala, da naj parkirata nekje drugje (vmes držala njuj voziček, da nista mogli nikamor) in da sta mogoče res hendikepirani v glavo, ampak nalepke za to še niso izdali. In se (med ustvarjanjem tega incidenta) zahvaljalevala genetiki za vse centije višine, ker ti to v resnih trenutkih pomaga (osebam višje rasti ljudje manj ugovarjajo). Vmes je prišel zraven še en par in potem smo bili trije proti dvem in sta se onidve pobrali s tistega parkinga.

 

Največja težavah telesnih hendikepov je v tem, da je jih je še vedno manj kot tistih trajnih hendikepov v glavo. Tiste neozdravljive ozkosti, ki vlada v glavah ljudi, ki na prvi pogled ne kažejo čisto nobenih znakov, da imajo hud, zelo hud, najhujši problem in ta je, da imajo kljub fiziološkemu zdravju in vse  predpostavkah za normalno kognitivno dejavnost možganov en obupno len um. Ki mislijo, da je drža v stilu "sam mau bom tuki ostala, pa kwa pol, sej je tale parking itak cel dan frej, ne mi kle težit" nekaj, kar je pravilno.

Ki mislijo, da to, če oni lahko hodijo z obema nogama in imajo obe roki v funkciji, da to je pa za zmeraj in da tudi po pomoti nikoli ne bo drugače. Resnica je čisto drugačna - ob pričakovani daljši življenjski dobi in staranju prebivalsta imamo vsi več verjetnosti, da bodo več časa preživeli s hendikepom... 

Ki mislijo, da je svet za to, da vsi počakamo in se umaknemo za to, da bodo oni lahko "zdelel neki, k se mi tko mudi" vrinili v vrsto, na parkirišče, na drug prometni pas. Newsflash, ni tako.

Ki imajo tako tejkasto pamet, da mislijo, da je narobe, če so ta mesta prazna..... Tejkica, s tako aroganco, kot jo nosiš v glavi, a si kdaj pomislila, da morda pa ta prazna mesta čakajo nate?  

Vendelina jr.

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

16. dec 2010 14:45

[/citat]

 

Ti kar, samo, da ti kaj ne pade vanje. Če si dobro prebrala, nikjer ne piše, da sem koga zaprkirala (še nikoli nikogar nisem). Parkirala sem, ko so ob polnem parkirišču samevala vsa tri parkirišča za invalide in ki so bila ob mojem prihodu še vedno prazna. Poznam kulturo voznika in obzir do invalidov, samo roko na srce, marsikdaj se kje pretirava (parkirišča), kje drugje, ko bi bili pomoči bolj potrebni  pa zanemarja.

 

tejkica[/citat] Kar se tvojega odnosa tiče mi res ni treba ničesar več dodati, si se potrudila kar sama. Tiste s pošlihtanim podstrešjem bi bilo - če čisto nič drugega - sram pustiti avto na takem mestu. Za ostale pa je odgovor v prispevku Vendeline zgoraj. strelka

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

16. dec 2010 18:58

tejkica je napisal/a:

To sem naredila tudi prejšno soboto, nobenega prostora, za invalide pa vsa prazna.
tejkica

ufffffff, jaz pa kar pošizim, ko preberm, da ni parkinga, pa da je potem treba parkirat kar na mestu za invalide. Pikce dobim, ošpice.....resno!!!!!

Tejkica,

pa si se ti zapeljala vsaj 2x po vseh etažah in še vedno ni bilo nobenega parkinga zate???  Tudi če bo tvoj odgovor da, me nisi prepričala, ker v Šparu pa vedno dobiš parking , če ne drugje , na vrhu, kjer ni strehe sigurno.

Malo pa tudi dvomim, da je bil sploh že kdo kaznovan, ker je parkiral na mestu za invalide. Zato pa je to tako kot je- tam so, parkirajo in bodo parkirali še vnaprej tisti, ki tega parkinga res ne potrebujejo.

Če imamo redarje že za vse živo, jih pa imejmo še za kontroliranje takih parkingov!!!!

vida70

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

16. dec 2010 19:36

Meni na kraj pameti ne pade, da bi parkirala na mestih za invalide, v najslabšem primeru je treba hoditi 100m do lifta. Sem pa že nekajkrat simulirala fotografiranje z mobitelom, če so bili lastniki avtomobila v avtu, in niso bili invalidi. Do sedaj je delovalo, po nekaj sekundah so preparkirali. Saša

linolina  

član od: 15.3.2008

sporočila: 531

16. dec 2010 20:11

Niti v sanjah si ne bi dovolila parkirati na prostor za invalide. Bodimo samo srečni, da lahko prehodimo tiste metre, kolikor jih pač je čez parkirišče in upajmo, da nikoli ne bomo potrebovali prostora za invalide. Samo ena moja izkušnja, ki jo ne bom nikoli pozabila, čeprav se ni zgodila na parkirišču za invalide, pač pa pred zdravstvenim domom, kjer tudi vedno primanjkuje parkirnih mest. čakam avto, ker vidim, da bo speljal ven, da bi jaz zapeljala na parkirni prostor. Za menoj z vso brzino nek tip in hop na prazno mesto, kjer bi morala parkirati jaz. V avtu sem imela majhnega bolnega otroka.Tip parkira, spusti ven psa in ga gre sprehajat. Stopim iz avta in mu rečem, da je zasedel moj park. prostor in da imam v avtu majhnega otroka, mi je odgovoril:jaz pa psa. linolina

adalbert  

član od: 2.2.2008

sporočila: 285

16. dec 2010 20:20

Citat invalida Vzel si mi prostor vzemi še mojo invalidnost adalbert

harmonija  

član od: 12.8.2003

sporočila: 222

16. dec 2010 20:21

In kam se je izgubil Chuck Norris? Pa še to: samo Chuck Norris je sposoben narediti samomor iz zasede! Pa-pa harmonija

lovebeyba  

član od: 25.1.2010

sporočila: 122

17. dec 2010 0:06

adalbert je napisal/a:
Citat invalida Vzel si mi prostor vzemi še mojo invalidnost adalbert
Zmerja ko preberem ta napis, pomislim, da sem lahko hvaležna, da se ta napis oz. parkirni prostor ne nanaša name. Prav tako pa mi je, ko vidim, kako nekateri zelo vzvišeno parkirajo na mestih, ki niso namenjeni njim ali pa kot se nekateri še hvalijo s tem. Sama imam izpit slabi dve leti in mi nikoli na kraj pameti ni prišlo, da bi parkirala na mestih za invalide. Me pa zanima, kako bi reagirali tisti, ki radi parkirajo na teh mestih, kako bi se počutili, če bi pa bili sami invalidi... lp lovebeyba Sporočilo je spremenil(a) lovebeyba dne 17.dec 2010 00:07

tejkica  

član od: 10.3.2008

sporočila: 151

17. dec 2010 0:23

Ki imajo tako tejkasto pamet, da mislijo, da je narobe, če so ta mesta prazna..... Tejkica, s tako aroganco, kot jo nosiš v glavi, a si kdaj pomislila, da morda pa ta prazna mesta čakajo nate?



Vendelina jr.[/citat]

 

Ne, še nikoli nisem pomislila na to, da čakajo name, tako kot ne čakajo ta mesta na avtomobile z nalepko invalida, ven pa stopi mladenič pri dvajsetih ali ženska, ki potegne iz avtomobila otroški voziček in otroka, ki ga naloži vanj (konkretna primera, ki sem jih sama videla).

Me pa zanima, koliko med vsemi, ki me tako zavzeto napadajo in delijo listke je pomagalo invalidu v konkretnem primeru. Leto ali dve sem čakala na vlak, ko pride možakar s palico za slepe in ima očitno probleme najti stopnice in kaj so storili čakajoči? Umaknili so se, da jih ja ne bi slučajno prosil za pomoč. S svojo tejkasto pametju, sem ga vprašala, če potrebuje pomoč in mi je odgovoril, da bi mu res prišla prav.

To s parkirišču se mi zdi podobno kot je velikokrat s hendikepiranimi skupinami, kjer se zgane cela kampanja, zato, da se lažje spregleda celota.

Še enkrat, parkirišča edino pravilno da so, samo nikar zganjat tak halo, če je ob večinoma praznih, kdaj kakšno zaseden nepravilno. In če bi se naredila anketa, kdo je ali ni kdaj tako parkiral, vem, da ob iskrenih odgovorih ne bi bila edini grešnik.

Ker pa od tukaj že vem, da če ima kdo drugačno mnenje od večine, slabo pride skozi, je to moj zadnji odgovor v tej temi. Zdrava pamet.

 

Lep pozdrav vsem skupaj

tejkica

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

17. dec 2010 0:25

Pri nas pred Sparom so pa zdaj dva prostora za invalide 'spremenili' v prostora za mamice (ali očke, seveda) z majhnimi otroki. Pohvalno - pride zelo prav. Drugje pa tega še nisem videla. Seveda tudi tukaj parkirajo takšni, ki nimajo dojenčkov že kakih 15, 20 let ... ali nikoli.

Atina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti