O parkiranju na prostorih, rezerviranih za invalide

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

16. dec 2010 8:25

Jaz vedno stegnem jezik, ko vidim da na prostorih za invalide parkira nekdo, ki ni invalid. Sem imela že nekaj neprijetnih situacij zavoljo tega, a marsikoga tudi spravila v neroden položaj in so ljudje šli preparkirat. Največkrat se to dogaja v večjih nakupovalnih centrih, kjer je parkirnih mest itak dovolj, samo 20 metrov dlje je treba hodit do vhoda v trgovine. Zanimivo, da največkrat opozarjam lastnike velikih in prestižnih avtov višjega cenovnega razreda, se pa med temi, ki zasedajo parkirna mesta invalidov, najdejo tudi lastniki majhnih in ne predragih vozil. Tako da je zasedanje parkirnih mest za invalide vsesplošen pojav, bi rekla.

 

Ponekod že posnemajo napise ob parkirnih mestih za invalide, kakršne sem prvič videla v Zagrebu.

Piše namreč: Vzeli ste moje parkirno mesto. Ali vzamete tudi mojo invalidnost?

 

Jaz bi to za povrh zataknila še za brisalce tistih, ki parkirajo tam, kjer ne bi smeli.

 

Mamamia

mamamia

neznan uporabnik

16. dec 2010 8:34

Tisti, ki parkirajo na mestih za invalide, take listke nonšalantno vržejo stran.

Še najbolj pomaga konfrontacija oz. konflikt

Zaleže tudi vprašanje: "Pa vi res upate pustiti avto tukaj?" Seveda dekorirano z dvomljivim nasmeškom.

 

 

P.S.: In Chuck Norris nečesa vendarle ne obvlada. Kdo je Erika.

 

japaja

Petya  

član od: 8.1.2006

sporočila: 591

16. dec 2010 8:37

mamamia je napisal/a:

 

Piše namreč: Vzeli ste moje parkirno mesto. Ali vzamete tudi mojo invalidnost?

 

Jaz bi to za povrh zataknila še za brisalce tistih, ki parkirajo tam, kjer ne bi smeli.

 

Mamamia



mamamia

 

Jaz sem to mislim, da prvič videla v Evroparku.... Je pa zanimivo opazovat reakcije ljudi, ki se parkirajo na teh mestih. Se sparkira, dvigne pogled na tablo, nekaj časa strmi vanjo ... potem pa nekateri samo zamahnejo z roko, nekateri pa se preparkirajo.

 

Mi je pa najbolj zanimivo, ko grem s sestrično (6 let) in vidi koga, ki se tam sparkira, pa ni invalid. Pa me je parkrat vprašala zakaj tisti "stric" tam parkira, če pa mami pravi, da se ne sme tam. Pa ji obrazložim in potem je že pakrrat sama šla do tiste osebe in vprašala, zakaj tam parkirajo, če ne smejo. Večina jih je bila tako šokiranih, da sprva niso vedeli kaj naj odgovorijo, potem pa so šli in premaknili avto.

Petya

neznan uporabnik

16. dec 2010 8:41

Tole z ozaveščenimi otroki se tudi obnese, ja.

japaja

ovčka  

član od: 1.6.2007

sporočila: 174

16. dec 2010 9:03

Z možem sva šla v trgovino k sosedu. Parkirni prostor je bil čisto poln, samo en prostor za invalide je bil še prazen. Namenila sva se tja, pa naju je v ovinku prehitel prestižni avto, ki je bil videti kot tank. Zapeljal je na ta edini prazen prostor, ven pa je zlezel nadut par. Posmehovala sta se nama in šla v trgovino. Lahko bi sicer obrnila in šla zapravljat kam drugam, ampak: zakaj? Parkirala sva za njima in pol ure naju ni bilo. Ko sva se vrnila, je moški skakal v zrak in nama grozil s policijo (je kar za vogalom) in s fizičnim obračunom. Obrnila sva se in še kakšni dve uri posedala na terasi pred bifejem. Policije ni klical. Za avto je imel, za plačilo kazni kakšno knjigo o bontonu mu je pa zmanjkalo. Jaz sem Chuck Norris! ovčka

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

16. dec 2010 9:51

mamamia je napisal/a:

Največkrat se to dogaja v večjih nakupovalnih centrih, kjer je parkirnih mest itak dovolj, samo 20 metrov dlje je treba hodit do vhoda v trgovine.

 

Mamamia

mamamia
Tega tudi jaz ne bom nikoli razumela, da v nakupovalnih centrih, kjer je vedno dovolj parkirnih mest, parkirajo na mestih za invalide. K

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

16. dec 2010 9:56

In na ploščadi pred vhodom, pa na pločnikih, pač čim bližje. Ja težko je s suva splezat, potem pa še hodit daleč do vhoda v 12cm visokih petah :)

Commis débarrasseur

Tatjana  

član od: 10.4.2002

sporočila: 301

16. dec 2010 10:02

Ovčka, nekaj časa sem razmišljala, če naj sploh komentiram tvoj zapis, pa ga bom vseeno. Kaj nisi hotela najprej sama parkirati tja?! V čem si potem ti boljša? Da ne govorim, kdo bolj potrebuje knjigo o bontonu... Tatjana

tejkica  

član od: 10.3.2008

sporočila: 151

16. dec 2010 10:19

Skoraj vedno nakupujem v Sparu, ki imam dokaj velik parkirni prostor, kjer se skoraj vedno dobi prosto mesto in kot vsako parkirišče ima tudi ta tri rezervirana za invalide, pa lahko rečem, da še enkrat nisem videla tam parkiranega avtomobila z nalepko za invalide. Seveda ne rečem, da invalidi teh parkirišč nikoli ne uporabljajo, ampak očitno zelo redko. In ob sobotah ali ko je odpta tržnica prostega prostora res ne dobiš, samevajo samo parkirišča za invalide in takrat priznam, da tudi kdaj parkiram tam. To sem naredila tudi prejšno soboto, nobenega prostora, za invalide pa vsa prazna. Ko sem prišla nazaj, sem imela na steklu listek, kako si dznem invalidu odvzeti prostor! Halo, le komu sem ga odvzela, bilo me ni pol ure, ko sem prišla in ko sem odšla so bila vsa tri parkirišča prazna. Tako kot povsod po mestu, kjer je rezervian prostor za invalide in taksije, ti prostori ponavadi samevajo, ko so drugi povečini zasedeni. Da se ne bi narobe razumeli, vsekakor nisem proti tem prostorom, samo mislim, da se pa marsikdaj dela prevelik cirkus okoli tega.

tejkica

NNATALIJA  

član od: 2.9.2003

sporočila: 141

16. dec 2010 10:35

ko mi hči glasno pove, da je spet nekdo parkiral na prostor za invalide glasno odgovorim, da obstajajo tudi invalidi v glavi. Je pa res včasih preveč prostorov namenjenih invalidom, ker so večinoma prazni. Vseeno ne parkiram tam nikoli. Sporočilo je spremenil(a) NNATALIJA dne 16.dec 2010 10:38

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti