Pečenka divjega prašiča

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

19. nov 2012 22:07

Kaj šele pred sabo. Sicer bi vam on naredil pot.

 

naor

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

19. nov 2012 22:23

Divjega prašiča ne - ne s sabo, pred sabo niti za sabo. Jazbeca pa - mrtvega. Se je razvila cela razprava o tem al je padel s previsne skale in se ubil ali se je utopil. Al je pa od starosti poginil. Pa v to dvomim. Pogled nanj je bil žalosten. Ampak pravijo, da tudi pečenka od jazbeca ni od muh (seveda ni, če je od jazbeca).

lp

cervus

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

20. nov 2012 0:27

Ja saj veš kako, v Šavrinih so poti tako brezishodne in brez kolesnic, da se še jazbeci, preganjani od divjih prašičev, množično mečejo raz skalovje.Najrajši se povzpnejo gor na Kraški rob in ko spoznajo, da ni direktne špure ne v Koper ne v Trst, kjer bi jih čakale naporne, a redne službe in da jih tudi na oni strani čaka v najboljšem primeru vatikanska milost in kruhek, pač storijo tisto, za kar se v taki situaciji jazbeci odločijo.

Še zmeraj trdim, da kjer je kolo, je tudi pot. Mogoče res ne za tisto imenitno zadevo na n-prestav, ampak za zmlet moko ali za povlečt vodo, pa za delat elektriko bo pa mogoče kolo spet aktualno prej, kot si predstavljamo, tako, da vztrajam,

kjer je kolo, tam je pot

 

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti