Ročna stiskalnica za stiskanje olja iz semen

mlačnik

sporočila: 14

24. nov 2011 10:48

70 EUR je zanemarljivo, če jih lahko s prevaro dobiš od desetih. Za 700 EUR jaz ne morem zbežati na Kajmanske O.

Smili se mi ta, ki bi s takšno igračko želel izboljšati življenjski status. In če ni toliko iznajdljiv oz. ne reskira, da bi šel v skupni nakup tudi olja ne bo mogel prodati. Če želi izbaljšanje statusa naj kupi industrijsko __(skupaj z nekaj kolegi) in naj imajo konkretni "biznis".

Spet smo pri Esadi in Valeriji :). Vseeno mi je, katera si ti, katera pa jaz :).

 

lp

 

mlačnik

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

24. nov 2011 10:52

Jaz imam pa samo en medklic- kupili boste tisto prešo ok, ampak kje pa boste dobili surovino , da si boste s produkcijo sprešali olje kakrnšno koli si že bodi ? Ker, če si bo nekdo s to napravico izboljšal socialni status potem mora imeti cele njive sončnic in podobnih pečkastih rastlin.

Sicer je pa to bolj za hec vse skupi ,iz ene pesti sončničnih semen stisniti olje za enkrat na solato, bi rekel.

 

 

hedonist

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

24. nov 2011 10:53

mlačnik je napisal/a:

Največja neumnost je, da pišete, da zbiram denar (napisala Tulka in Mygrace).

Imaš prav, denarja najbrž ne zbiraš, to imajo numizmatiki čez; ti bi nakazila sprejemal:

mlačnik je napisal/a:

V primeru naročila bo najprej potrebno nakazati dogovorjeni znesek na moj TRR, sam pa nato plačam preko Pay-pala (preko interneta).

Potem si se malo "poštukal", ampak nakazovanja denarja nisi preklical, le odložil do prejema ponudbe:

mlačnik je napisal/a:

Denarja seveda ne nakazujete, dokler nimamo ponudbe in se ne odločimo za nakup (pojasnjujem, ker nekateri že želite nakazati).

mlačnik je napisal/a:

Naj mi nekdo pove, kako zbrati denar glede na to, da mora biti eno naročilo in skupno plačilo (Mygrace, prosim rešitve, ne graje).

mlačnik

Nisem Mygrace, pa ti bom vseeno dala en predlog: če je (glede na vsebino tvojih postov) interes tako velik in kandidati tako zagreti, da bi ti že kar nakazovali denar (pa jim še ne dovoliš), bodi frajer, pa založi svoj denar za tiste stiskalnice in jih potem interesentom pošlji po povzetju. Stroške poštnine plačajo itak sami, ceno stiskalnice pa lahko po želji zvišaš za nekaj evrov, da si poplačaš lasten riziko, kar bo vsak poštenjak razumel. Si upaš?

Zanimivo bi bilo videti tudi, s katerih IP so bila poslana povpraševanja interesentov, ki so se na kulinariko prijavili v enem dnevu izključno zaradi stiskalnice

 

LP, V.

mlačnik

sporočila: 14

24. nov 2011 11:01

Draga VilmaS,

ti si pa itak zmagovalka v pameti. Numizmatik?!? Če želiš matati polena pod noge se igraš odvetnike. Še vedno čakam rešitev, kako se naj denar pobere drugače kot z nakazilo, pa da ne založim sam? Ali naj takšnim patronom kot ti zalagam? Zakaj že!?!? :)))

 

V bistvu se vse tvoje replike nanašajo na prejem denarja. Če lahko razumeš, da ne želim nikomur založiti (se ponavljam, ker se že zapisal v prejšnjih mailih), kako zbrati? Bo tudi drugi organizator založil? Kako drugače bo zbral denar?

 

Polena! Pri nekomu je 70 eur ogromno, drugi bi s s tiskalnico služil, ti bi rada da jaz zalagam. Super. Potem pa naj bo v slogi moč. Verjetno so prejšnji potencialni organizatorji obupali zaradi takšnih neumnosti.

 

lp

mlačnik

mlačnik

sporočila: 14

24. nov 2011 11:08

p.s.

Že dolgo nisem uporabil p.s.. :) ...kako se naj denar pobere drugače kot z nakazilo... Upam, da ne boš v besedi pobiram dala primerjavo s pobiranjem kamenja s ceste (najdbo). :)

p.p.s.

Upam, da vam gospodinjam popostrim ta dopoldan :):):) .

p.p.p.s.

Zdaj pa res že samo provociram, ko nimam kaj pametnega povedati. :)

 

lp

 

mlačnik

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

24. nov 2011 11:15

Torej si ne upaš.

LP, V.

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

24. nov 2011 11:20

Naj povem še jaz svojo izkušnjo s skupno nabavo izpred enega leta, mogoče bo pomagala k odločitvi:

 V krogu, kjer sem tudi dejavna, je prišlo do podobnega interesa, kot v temle primeru.  Oglašali (naročali) so tako stari znanci kot novi čisto neznani ljudje. Gospod, ki je prevzel organizacijo, je sprejel  naročila od enih in drugih. Skupni znesek naročila je bil blizu 3.000 €, vendar je zaprosil za avans samo nekaj novih neznanih udeležencev, katerih delež je presegal 300 €.  Vse ostalo je plačal na zaupanje iz svojega žepa in zaračunal šele ob prevzemu robe.

Prišli, prevzeli in plačali so čisto vsi, čeprav so bili iz različnih koncev Slovenije, celo iz zamejstva.

G. Mlačnik, glede na tvoje pisanje domnevam, da  tudi tebi finančno ne bi bilo nemogoče plačati magari 10 stiskalnic, če pa koga od naročnikov ne bi bilo ponjo, verjemi da bi jo tule uspel hitro spraviti v promet. Ti manj reskiraš, imaš kot garancijo robo, tisti, ki avansira, nima pa v rokah ničesar.

 

Cila

mlačnik

sporočila: 14

24. nov 2011 16:10

ValmaS,

kolega, ki se ukvarja z ženskim športom je nekoč dejal: "ženske imajo prazno glavo, notri pa tudi nič ne gre" ! Ti si za to dokaz. Si ne upaš, smo uporabljali v OŠ, pa še takrat večinoma ni uspelo. Upam si hoditi bos po snegu, upam nekomu pokloniti 10 EUR, upam tudi založiti za stiskalnice. A ne želim! Ko berem svoje argumente in tvoje stavke, sem vesel, da sem jaz jaz in ti ti. Upam, da si tudi ti zadovoljna, da si ti ti in svet je še naprej lep :):):).

 

Cila

Ali naj se smejim? Vsaj dobronamernost razberem iz vašega sporočila. A vedi, da nisem noben izmed svetih mož, ki pridejo decembra. Če pozabim vse ostalo me zanima zakaj bi to naredil? Me pa jezi vaša preprostost.

1. Imam že pet kandidatov, ki so pripravljeni stiskalnico kupiti in nakazati denar. Denarno ne profitiram nič.

2. Če vi niste pripravljeni zaupati enemu, potem jaz nisem pripravljen desetim.

3. Če vi niste pripravljeni zaupati 70 EUR za sebe, potem jih jaz nisem pripravljen 700 za vas.

4. Praviš, da stiskalnice potem ostanejo meni, če se naročnik ne oglasi. Ali naj hodim od hiše do hiše in jih prodajam? Zakaj? Kaj pridobim? Človek vedno tehta, kaj lahko pridobi in kaj izgubi. Pridobim nič, izgubim pa veliko (založim denar, delam, morda nekateri ne dvignejo stiskalnice...).

5. Ne vem, zakaj me prepričujete, ko jaz nikogar.

6. Jaz pa sem že tudi sodeloval v skupinskem nakupu, kjer smo vnaprej nakazali denar. Ali se boste sedaj lažje odločili nakazati, kakor pričakujete po vaši predstavitvi meni?

Ena od rešitev bi bila, da se nakaže adminu, ki ga (recimo da) poznamo, pa potem on da denar (ob predaji stiskalnic). Takšne predlagane rešitve bi cenil, ne pa takšne neumnosti, ki jih treskate :):):). Pa to nisem dal predlog za posel, kjer bi sodeloval. Je le primer.

 

lp

aleš

 

mlačnik

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

24. nov 2011 16:19

Mlačnik, lepo si se predstavil, ni kaj

LP, V.

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

24. nov 2011 16:33

mlačnik je napisal/a:

ValmaS,

kolega, ki se ukvarja z ženskim športom je nekoč dejal: "ženske imajo prazno glavo, notri pa tudi nič ne gre" ! Ti si za to dokaz.

 mlačnik

 

Že samo ta stavek si zasluži ukrepanje, ki je navedeno v splošnih pravilih (ne bo težko najti kršitev katerih točk je to)

lp

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti