Ročna stiskalnica za stiskanje olja iz semen

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

23. nov 2011 13:49

Smo pomislek (pa brez zamere):

 

'mlačnik' je NOVI član od danes, pa se že zahvaljuje za 'interesente, ki pišejo zasebno' in omenja nakazovanje denarja.

Svetujem previdnost!

tulka

mlačnik

sporočila: 14

23. nov 2011 14:59

Zdravo

 

Želim kupiti stiskalnico, saj sem jo videl na kmetiji in se navdušil. Edina primerna je ta, o kateri se debatira na forumu (zato sem se tudi včlanil). Ker ni bilo nobenega sporočila, ki bi nakazovalo k skorajšnjemu nakupu (interesentov pa ogromno), poleg tega za lastne potrebe kupujem preko Pay-pala, sem bil pripravljen organizirati. Seveda odstopam od tega.

Tulka, ki ne bo sodelovala pri nakupu, naj piše na "topice", ki se tičejo stvari, v katerih bo sodelovala (pa brez zamere). Ali pa plemenito ponudi, da jih za člane kulinarine.net njen tip naredi zastonj (pa brez zamere), mi plačamo material.

 

Počakam še do konca leta in če nobeden ne organizira oz. ne bom imel možnosti se priključiti za nakupu k kakšni skupini, kupim sam, brez kogarkoli.

 

p.s.

Tulkin odgovor mi je prizadel ego, zato raje kupim za 20 EUR več v lastni organizaciji, kot pa da se debata o dvomih razvije na forumu, pa še organizirati moram.

mlačnik

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

23. nov 2011 19:51

Nič ne zamerim, mlačnik. Se ti tudi opravičujem, če sem ti naredila krivico. Zakaj odstopaš, če si pošten?

Žal poznam nekaj ljudi, ki so se na podoben način pošteno zafrknili. In bodimo realni, takih zlorab je na spletu danes veliko.



tulka

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

23. nov 2011 20:32

No, vsekakor velja previdnost, ker je pač natanko tako, kot je napisala tulka v zgornjem zapisu.

Vsak sicer odgovarja zase, vsekakor pa si tudi odgovorni za spletno stran ne želijo nobene neprijetnosti, ki bi se lahko zgodila.

Mislim, da je tvoja prizadetost odveč, mlačnik. Pod nadimkom se pač lahko skriva kdorkoli, pošten ali lopov. Tako pač je. In zdrava mera skepse, ki jo je pokazala tulka, je povsem legitimna.

mlačnik

sporočila: 14

23. nov 2011 21:57

Zdravo

Ker se je javil moderator bom odgovoril, čeprav sem z organizacijo zaključil. Na srečo mi ni težko dati 100 EUR za stiskalnico.

Ker se cca 10 dni na forumu pogovarja o nakupu, pa nihče ničesar ne naredi, sem želel organizirati, s čemer bi tudi sam imel korist, dela pa ne preveč. Drugače, kot da se pred naročilom (ko bom moral plačati), nakaže denar na moj TRR ne gre, saj ne želim prostiti anonimne naročnike, da mi plačajo to kar so naročili. Ob mojem privat TRR (ni firma), mora biti tudi naslov ter ime in priimek, saj drugače ne gre, ker na okencu referentka vidi imetnika računa.

Če bi nekdo želel kupiti in izrazil dvom, bi mu z veseljem odgovoril. Tako pa firbec pametuje (pa brez zamere), kot da je pramati interesentom. Ali naj organiziram piknik, da se spoznamo ?!?

Zakaj sem samo en dan član? Zato, ker me ne zanima komentiranje na forumu v slogu: "jaz pa dam še malo krompirčka notri in žličko smetane ... ", sem se prijavil izključno zaradi nakupa stiskalnice.

 

p.s.

Skepsa je legitimna, kakor tudi moja odpoved sodelovanja pri nakupu.

p.p.s.

Pošteno zafrknili če izgubijo 70 EUR?!? Res katastrofa, ja. Zdaj pa je ne bodo imeli, ker 100 EUR jih večina ne bo dala (in tudi naročili ne bodo sami). Bodo pa imeli 70 EUR. Pah....

p.p.p.s.

Razumljivo, da s tem postom zaključujem razpravo.

 

Lahko noč!

mlačnik

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

23. nov 2011 22:28

mlačnik je napisal/a:

Pošteno zafrknili če izgubijo 70 EUR?!? Res katastrofa, ja. Zdaj pa je ne bodo imeli, ker 100 EUR jih večina ne bo dala (in tudi naročili ne bodo sami). Bodo pa imeli 70 EUR. Pah....

mlačnik

Oprosti, mlačnik, ampak mnogim je 70€ ZELO VELIKO denarja, veš. No, očitno ne veš. No, tudi 30€ ni zanemarljivih, meni že ne.

rimljanka

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

24. nov 2011 8:57

Mlačnik, ampak si pa zelo zamerljiv, veš. Tulka ti je pojasnila in se ti opravičila, moderator tudi, pa kaj bi še hotel? Lahko, da si imel popolnoma poštene namene, toda iz dveh postov je to sila težko razbrat. Res je  preveč nategancije po spletu, da bi se šli na slepo zaupanje nekomu, ki se včlani in v drugem postu že nabira denar.

janko1

Mygrace

sporočila: 6506

24. nov 2011 9:32

Včeraj sem bila v  drugorazredni trgovini (prosto po nekem kolegi s Kulinarike) in sem kupila krompir, slovenski, po 22 centkov za kilogram...torej za 70 ojrovčkov dobim 300 kil krompirja pa še mal, kar zadošča za 4člansko družino za ozimnico. Ne mi govort, da je 70 evrčkov pišmevuh!

Seveda lahko spičiš teh 70€ v Topu u Lublan za koktejlčke v 5 minutah....

 

Sem pa tudi sama pomislila isto kot Tulka in strinjam se tudi z Jankotom1, da si preveč zamerljiv.

No ja, jst že ne bi kr enmu nakazvala dnarja (po principu prvo pucaj pa posle pitaj.. je prepozn pol)

 

Rimljanka, meni tudi 1 evro ni zanemarljiv, ja....eni pač znamo iz njega narest čudo!

Tko da Mlačnik...mal še z drugega zornega kota poglej, ponavadi ne škodi, prej nasprotno

Mygrace

mlačnik

sporočila: 14

24. nov 2011 10:04

Zdravo

Zanimivo je razpravljati, pa bom nadaljeval z razpravo (res sem karakter, ja :):):) ).

Zaradi tega ne želim javno pobirati naročil, ker se javljajo firbci in takoj najdejo v mojem sporočilu 100 stvari, ki se ne tičejo nakupa, motijo jih pa zelo.

Največja neumnost je, da pišete, da zbiram denar (napisala Tulka in Mygrace). Zbiral sem naročila, povdarjal sem, naj se denarja ne nakazuje (nisem poslal svojega TRR), dokler ne zberemo naročil, na podlagi teh preverimo ceno, se dokončno zmenimo in takrat je potrebno zbrati denar. Predlagal sem celo, da se zaradi lažje parcelacije znotraj Slovenije dogovorimo štiri po štiri (prevaral bi lahko tako samo Mariborski okoliš ;) ). Naj mi nekdo pove, kako zbrati denar glede na to, da mora biti eno naročilo in skupno plačilo (Mygrace, prosim rešitve, ne graje). Razen, da se srečamo, organiziramo piknik, se družimo eno leto in potem si zaupamo (prevarant bi se sicer tudi tako potrudil, da bi dobil denar). Vsak preceni tveganje in se odloči.

Kdor lahko da za stiskalnico 80 EUR (toliko stane ob hkratnem naročilu štirih), pa nima za jesti? Stiskalnica je luksus! Če razmišlješ koliko krompirja dobiš za to, pač stiskalnice nimaš. Če bi gledal iz drugega zornega kota, potem stiskalnice sploh ne bi gledal. Upam, da ne bo debata tudi o socialni stiski v SLO ali celo v svetu. :)

Kdo kogarkoli kaj sili? Povedal sem, na kakšen način lahko sodelujemo. Če se strinjaš, sodeluješ, drugače pa ne.

Zamerljiv? Sem. Zakaj bi nekoga prepričeval o stvareh, kakor da sem akviziter? Nič nimam od tega.

Ker smo idejo dobili na kmetiji še mnenje o različnih karakterjih (kot so tam). Lahko bi bil tiho, lahko debatiram, kot sedaj, lahko pa pišem mnogo ostreje (se prepiram). Ali sem slab človek jaz, si mogoče ti, Mygrace, ali pa Tulka? Ne verjamem, da je slab kdorkoli od nas, le različe poglede imamo. Zato ne moremo sodelovati. Smo pač Esade, Simoni, Darki in Valerije. So what? :):):).

p.s.

Janko1 je sicer napisal "še kar" pametno.

p.p.s.

Razumljivo mi je tudi, da se ne zaupa.

p.p.p.s.

Nekoga bo motilo, da pišem toliko p.s. . I do not care ? :):):)

mlačnik

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

24. nov 2011 10:38

mlačnik je napisal/a:

Kdor lahko da za stiskalnico 80 EUR (toliko stane ob hkratnem naročilu štirih), pa nima za jesti? Stiskalnica je luksus! Če razmišlješ koliko krompirja dobiš za to, pač stiskalnice nimaš. Če bi gledal iz drugega zornega kota, potem stiskalnice sploh ne bi gledal.

mlačnik

Mygrace sploh ni pisala o tem, da nekdo nima htrane, ampak o tem, kaj pač pomeni 70€, da to ni nekja, kar je za vsakega zanemarljiv znesek.

In možen je še drug pogled, stiskalnico ima nekdo lahko tudi kot naložbo, da si izboljša socialni status, a ne?

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti