Dieta krvnih skupin

menola  

član od: 30.8.2010

sporočila: 126

tema odprta - 30. nov 2010 7:44 | ogledi: 17.395 | odgovori: 51

Zanima me ali se je kdo med vami drži. Sama sem poizkusila že z drugimi a sem ugotovila, da mi ta najbolje dene. Probleme pa imam pri izbiri živil, ker so informacije po virih različne . Imam skupino A in nekje piše, da ne smem uživati agrumov in rib, ki so v našem morju... Mlečnih izdelkov in mesa pa tako ali tako ne, tako da mi je vse malo preveč enolično. Lahko pomagate ?

menola

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

30. nov 2010 8:23

Menjaj dieto ...

mamamia

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

30. nov 2010 8:46

Se strinjam z mamamio. Po tej dieti bi glede na mojo krvno skupino morala izločiti živila, katera imam najraje.

Lijana

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

30. nov 2010 23:02

Hja, kar ima človek najraje ni nujno tudi tisto, kar je zanj dobro. Sem skrajno nezaupljiva do diet in "diet" in zagovarjam prepričanje, da je edina dobra dieta za zdravega človeka "manj žri" in "zmigaj rit". Pa sem vseeno pri branju o tej dieti ugotovila, da ima vsaj zame (mojo krvno skupino) prav.

 

Obožujem škrob, a moji prebavi (pustimo pri strani kilograme) škodi. Pečen krompir je zame ena najboljših zadev, če je pospremljen še s smetanovo omako, sem sploh srečna. A dejstvo je, da če namesto tega pojem zrezek in listnato solato, je moja prebava zelo prijazna do mene, če pojem pečen krompir s smetanovo omako (ali pa tudi s solato), pa ne spim, se ne smem niti ulečt, ne pomaga noben digestiv, na kratko: hudo je!

 

Nimam pojma, ali je dejansko kaj na tej dieti, zaradi nje zagotovo nisem shujšala niti deka, je pa vsekakor čas po vsakem kosilu veliko manj stresen, od kar vem, da se moram pač odreči tistim živilom, "katera imam najraje".

tjas

leptir  

član od: 1.4.2009

sporočila: 35

30. nov 2010 23:03

jaz imam isto skupino A lahko jem kaki? leptir

karnak  

član od: 24.10.2006

sporočila: 701

1. dec 2010 7:15

Jaz zaupam tej dieti. Ne morem rečt, da vse obvladam, da jo 100% poznam, se še učim o tem načinu prehranjevanja. Po tej dieti se prehranjujem sedaj 14 dni. Počutim se zdravo. Imam težave s prekoooomerno težo.

Problem teh diet je, da obstaja mnogo knjig in velikokrat so si jedi, navzkrižne. V eni knjigi piše, da jih lahko ješ, v drugi pa da ne. Jaz sem se obrnila na ljudi, ki so preučevali to dieto. Znanec je s pomočjo te diete shujšal cca 30kg, otresel se je nekaterih bolezni... skratka, postal je mladenič.

Drugače imam jaz krvno skupino "A". Najbolj mi škodi krompir, zelje, paradižnik, banane. Lahko jem le meso piščanca in purana. Moja najljubša hrana je bil krompir, na katerikoli način. Sedaj ga pa ne smem. Zame je bilo to skoraj nemogoče. Sicer mi je pa važno, da lahko jem riž in testenine. Imam več energije, prebava je odlična.

Sicer pa vsak zase ve, kaj je dobro.

 

karnak

menola  

član od: 30.8.2010

sporočila: 126

1. dec 2010 12:41

Tako kot pravi tjas in karnak je problem ravno v tem, da se ne moremo ravnati po občutku, saj nam je velikokrat preveč všeč ravno hrana, ki nam škodi. Osebni problem imam, da sem poizkusila hujšati z ločevalno in montignakovo metodo pa se po prvih par kg tehtnica ni več premaknila navzdol in se mi je ob prekršku takoj dvignila teža... Poleg tega sem se in se še - redno ukvarjala s tekom in TNZ vajami v fitnesu... Imam pa vsaj 10 kg za izgubiti v zrelih letih. Približno dva tedna se držim živil po krvni skupini A in kot karnak gledam v različne vire, ki se ne skladajo... tako da iščem izkušnje drugih. Na meni se tudi nekaj pozna. No recimo za kaki ( ti ga kar pojej saj ne bodo dolgo) ne bomo našli prave informacije , medtem ko ta bo za kakšno eksotično jed. Meni je najhuje zaradi paradižnika, paprike, čilija , popra, jajčevca ...ki jih ne smemo menola

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

1. dec 2010 13:07

O tej dieti sem nekaj prebrala in moram reči, da prav verjeti ravno ne morem, kar pišejo; pa pustimo to ob strani - kolikor sem razumela, sploh ne gre za dieto za hujšanje. In če imaš težave z želodcem, ti pečen krompir pač ne leži in to nima prav nobene zveze s krvno skupino. Po mojem je še najboljša dieta ta, da dobro poslušaš svoje lastno telo, kaj ti pravi. Skratka: vsega po malem in po pameti. Pa seveda veliko miganja. Brez tega pa tako ali tako nobena dieta ne bo delovala. Lep pozdrav, Sonja

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

1. dec 2010 15:28

Leta in leta nisem jedla svinjine, govedine, ker mi nista dišali, pa se je moj želodec temu prilagodil, ko sem začela jesti več mesa, je bil najprej en velik halo, vse narobe, slabo za umret. Faza privajanja pač... Od letos lahko jem tudi čevape, pleskavice in ostale mešane zadevščine, ki so mi povzročale največ problemov. Vse lepo in prav. Po tej dieti naj bi mi najbolj pasal puran, japajade... Pa sladoled me tudi lahko fenta. Pozabite na to... Priporočljivi so pa ostali mlečni izdelki, super, saj jih imam rada, imam pa lažjo obliko intolerance na laktozo. Torej je moja dieta taka, da jem vse, kar paše mojemu želodcu.

Loni Makaroni

menola  

član od: 30.8.2010

sporočila: 126

1. dec 2010 21:23

Vse je lepo in prav dokler ješ, uživaš v hrani in imaš neko kontrolo nad svojim telesom. Dokler pa se kar naenkrat ,ne zgodi nekaj in tu je ? kaj, kar ti spremeni presnovo in se kar naenkrat znajdeš v situaciji, da imaš kar nekaj kg preveč in potem se hočeš teh kg znebit in ne funkcionira noben sistem več. Pa se lotiš redukcije, pa ločevanja, pa izločevanja, pa migaš in se vrtiš in še in še... Dejstvo pa je, da moramo z leti manjšati porcije in kalorije in to z vnosom s hrano in s pijačo in s tem se težko sprijaznimo pa iščemo čudežne formule, ki nam bi pomagale... Tu na kulinariki pa je tolikoooo mamljivih receptov in se včasih že s slikicami naješ ... menola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti