Nakupi v italiji

osiris  

član od: 14.6.2010

sporočila: 48

1. dec 2010 22:34

Jelenckova in anaeva hvala vama za informacije Saj jaz tudi ne bi šla v Italijo po ene čevlje in domov, ampak bi pač organizirala en "kao" izlet s prijateljicami in bi šle malo po nakupih, ter si še pogledale ostale stvari osiris

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

2. dec 2010 5:20

Ne poznam situacije na obali. Za Novo Gorico pa vem, da je v centru Qulandija veliko res veliko italjanskih nakupovalcev. Kupujejo pa praktično vse od prehrambenih artiklov (Spar), pa obleke (C&A, Vogele, S Oliver, in še nekaj drugih podobnih trgovin, prav tako kupujejo tudi čevlje pa tudi tehnično blago (v Big bangu pa tudi v Mercurju) jih je prav pogosto videti. Tudi hčerina prijateljica, ki sicer živi v Trstu, pravi da veliko Tržačanov nakupuje v Sežani ali na Obali. Tako da mislim, da bi bilo v Italiji ceneje (na splošno) ne drži več.

Tudi naši nakupi se ponavadi končajo pred mejo ali pa se odpravimo v prestolnico. Kitajci in podobno nizko cenovni ponudniki pa imajo kvaliteto bolj tako tako in za tisto kvaliteto niti ne tako nizke cene. Kvaliteta se plača.

Mislim da bo ta konec tedna semenj sv. Andreja v Gorici z obilo štantov. Pred 30 ali 40 leti smo od tam privleki vse sorte (obleka, obutev, gospodinsjki pripomočki, posoda....) danes pa kupiš par mandolatov, se malo sprehodiš med stojnicami, mogoče kupiš še kakšno malenkost ali pa tudi ne in popoldne je končano. In tako se obnašajo tudi drugi obiskovalci.

Tako da izlet v Italijo vsekakor, mogoče ogled kakšnega mesta (meni je izredno všeč Čedad), nakupi, če kaj nanese, da bi pa namensko zaradi nakupov prevozili celo ali samo pol Slovenije - mislim da se ne splača.

Pa lep dan vsem skupaj

tedyka

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

2. dec 2010 7:48

Torej,tale sejem res ni več ,kar je bil.

Smo pa v eni temi tam nekje na pomlad ali na poletje tule debatirali o točkah,ki se jih splača spoznati in obiskati na obali.

In tako vse skupaj zmiksamo v nakupovanje in spoznavanje okolice,kulinarike in drugih prijetnih stvari.

In kot je tudi Jelenčkova napisala,"ker je fajn..."

 

In sedaj,ko je pri nas že pošteno mraz,je super obiskati rezervat ob Izlivu Soče,s seboj vzeti vse pripomočke za opazovanje in fotografiranje,...

http://www.gea-on.net/clanek.asp?ID=547

 

 

anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/

menola  

član od: 30.8.2010

sporočila: 126

2. dec 2010 11:17

Nekaj outlet trgovin je na področju starega prehoda Škofij na it.strani - Rabuiese centro commerciale : Bata, Max Mara, Benetton, Sisley, Marlboro jeans... menola

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

2. dec 2010 11:47

Mi v Italiji kupujemo svežo pašto, bufalo mozarelo, sveži pesto in kakšne merendince.

Če bi šla s prijateljicami na en šoping izlet, bi šla pa tudi jaz v Udine (citta fiera) in planirala bi kosilo ob 12i, ker imajo lep šopek cenovno ugodnih restavracij (od leve proti desni): arabska, mehiška, italijanska, japonska, McD, indijska in kitajska. In ne pozabite na sladoled eno nadstropje nižje. 

Če imate otroke, je tam še odlična igralnica. Za razliko od naših nakupovalnih centrov, se vstop plača.

Lp

 

  

kuharica Mici

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti