Orada v pečici

neznan uporabnik

26. avg 2011 14:31

@katti - ne delaj v vrečki. najbolš ti je en dam prej marinirat. sol, poper,olje,kis in /ali limona. Pečico segrej na 180, v pekač olje, marinado odlij in ribo peci 20 minut. Ne gledat škrg. Po očeh vidiš. Ko ratajo bele je pečeno. Skor vsako ribo, morsko al sladkovodno nardiš lahko tako. Marinada lepo učvrsti meso. Samo nikakor pečt v marinadi. In ne dodajat rožmarina in company. Poskusi tako enkrat. Lahko danes, pusti kake 2 ure in speci.

 

če vam res paše česn, naredi posebej tržaško ampak ne preveč.

 

Multivitamin

multivitamin

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. avg 2011 15:51

Joj, katti, NE vrečke....A jo hočeš spotiti, da bo izgubila celulit? Pečico je treba itak očistiti po taki peki, ni pa treba zaradi tega dajati ribe v vrečko. Multijev nasvet je čisto uporaben in dokler nisi verzirana v peki rib, kar delaj tako, kot pravi multi, improliga pride kasneje na vrsto.

Vendelina jr.

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

26. avg 2011 17:00

Katti,

če imaš divje orade (se pravi iz prostega ulova), potem bodo v vrečki pač dušene in ne pečene, ampak po okusu čisto OK, če so ti dušene ribe seveda všeč (meni so, vsem pa ne - o kaki skorjici seveda ne bo ne duha ne sluha). Če so pa gojene, potem jih pa nikakor ne dajaj v vrečko, ker se bodo pacale v lastni masti. Ribe iz ribogojnic so pač nekaj takega kot piščanci iz masovne reje, pitajo jih z mastno hrano, gibljejo se pa tako rekoč nič. Take so res samo za na žar ali v pečico.

 

Lep pozdrav,

Sonja

neznan uporabnik

26. avg 2011 17:23

Saj v bistvu je čist egal a je gojena al ne. Seveda je boljša prosto vlovljena. Samo način priprave pa ni kaj strašansko različen. Vsaj oni osnovni ne. Vsako ribo nasoli, popopraj pa speci, če si začetnik. Ne met strahu. Pa fame, da mora bit rožmarin,česen pa ostalo. Za začetek je sol čist dovolj. Rožmarim pa bolj paše, če se ga krompir navleče, kot ribje meso. Za začetek bo pekač (je čist vseeno al maš neko ekstra al čist navadno olje) dovolj. Naprej pa potem sprobavaš s krompirjem, rožmarinom,peteršiljem. Česn ponavadi direk v ribo ne. Poleg. Če maš roštilj pa tam. In tud je čist vseeno al je električni al kaki nobl zunanji. Navadn električni bo naredil delo ravno prav. Nikakor pa v vrečki. Če že, potem v sopari. Tudi brez jako jakih začimb. Za začetek. Nikakor tudi ne nobenih fish mixov v obliki praškov. To je okej edino, če že to prvo obvladaš.

 

Kr brez strahu. Ni to tak bav-bav. Bolje je, če daš ribo prej očistiti,če nimaš izkušenj. In ko mariniraš paziš da si ne porežeš prstov na robovih hrbtnih plavuti ali pr škrgah.

 

Multivitamin

multivitamin

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

26. avg 2011 22:25

Ribico je najbolje speči na pekaču brez vrečke. Jaz jo prej posolim, natrem z limono, v notranjost dam košček masla, prerezan strok česna, vejico peteršilja. Na pekač dam malo masla, olivno olje ga segrejem na štedilniku in položim ribo, ki sem jo prej otrla z papirnato brisačko. Pustim, da zakrkne, dam v pečico in pečem maksimalno pol ure. ( velja za ribe cca do 30 dkg)

neznan uporabnik

26. avg 2011 22:35

Eh, če maš 3 po 300 gramov v pekaču je čas peke enak. Pa ne vem, meni so rekli naj nikol s papirjem ne sušim. So rekli, če že moram pod hladno vodo, na cedilo in pustit, da se odcedi. Mogoče delam narobe.

Ko se odcedi pa so mi rekli za ono marinado. Samo baje nič brisat.

 

Multivitamin

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti