Strupi v kuhinji (teflon, plastika, aditivi..)

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

23. nov 2010 12:25

rimljanka je napisal/a:

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Mamamia, jao in ojoj!  Upam, da redno pereš vrečke za večkratno oz. mnogokratno uporabo. Zadnjič so ugotovili, da v njih mrgoli raznoraznih bibic.  Tudi s salmonelo okužene so že našli.

Vanja

Bibic, pajade, ne pretiravaj. Bakterije niso bibice, mi je zelo žal. Konec koncev so bakterije tudi v vodi, s katero peremo, a ne?

rimljanka

 

Rimmy, daj se no skuliraj, bom rekla po najstniško.

Bi pa morala dati "bibic" v narekovaj in zraven prilepiti nekaj , da bi bilo jasno, da se iz te informacije delam norca.

Vanja

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

24. nov 2010 5:07

Ko prebiram podobne zapise kot je janežev in odzive nanje - pozitivne in negativne se vedno spomnim na to, kako so živeli, smo živeli in živimo danes. Higienske razmere so bile skozi stoletja zelo zelo različne od izredno slabih do dobrih. Ljudje so umirali zaradi različnih bolezni, pogosto kužnih, za katere so botrovale slabe higienske razmere. Tudi življenjska doba je bila bistveno krajša, tako da nekaterih bolezni sploh niso poznali, ker jih je s seboj prineslo predvsem staranje prebivalstva. Danes pa so te razmere bistveno boljše, ljudje sicer obolevajo za različnimi boleznimi in tudi umirajo za zelo različnimi boleznimi. V času mojega otroštva se ne spomnim sošolca ali sošolke, ki bi bil alergičen na to ali ono stvar, ki bi imel astrmo, razne bronhitise in podobno. Saj so bili taki otroci, toda bilo jih je malo. Danes pa je vsak drugi otrok na nekaj alergičen, asmatičen.... Veliko bolezni so prinesle slabe higienske razmere, toda priznajmo si tudi, da je veliko bolezni tudi zaradi pretiranega umivanja, pranja... O tem so si nenazadnje enotni tudi strokovnjaki. Tako da osebno mislim, da je prava ena srednja pot in malo sreče.

Spomnim se časov, ko je bil paradižnik kancerogen, pa še kakšna druga zelenjava tudi, ko smo z okenskih polic odstranjevali nekatere lončnice, češ da sevajo - istočasno pa smo strehe pokrivali z etrnitnimi ploščami, hiše oblagali s tistimi belimi zidaki (ne vem imena) in gospodinje so veselo kuhale v aluminijastih loncih, tudi mleko. Čas je prinesel nova spoznanja - paradižnik je OK, če ne celo zdrav, tiste lončnice nič več ne sevajo, etrnit pa zelo strupen, tako da ga danes s streh odstranjujejo za to pooblaščeni delavci v skafandrih - včasih pa so ga kar metali s strehe in otroci smo se s temi koščki večkrat celo igrali.

S tem pisanjem hočem povedati le to, da po mojem ni nič niti tako črno, niti tako belo kot na prvi pogled izgleda. Čas vedno prinaša nova spoznanja, danes je to kar piše janež mogoče čisto OK, jutri pa bo OK nekaj čisto drugega. Zdrava pamet je tista, ki  naj nas vodi, ko uporabljamo različne materiale, vfčasih tudi kakšno spoznanje pravih priznanih strokovnjakov in to je to. Ni vse kar je novo zarota proti človeštvu in včasih je takšno pisanje tudi čista marketinška poteza, ki se je poslužujejo spretni trgovci.

Pa veselo v nov dan.

tedyka

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

28. jan 2011 20:21

Hvala, janež! _tisa_

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti