Pohištvo po meri

Dawn  

član od: 20.9.2005

sporočila: 31

tema odprta - 17. nov 2010 14:04 | ogledi: 7.740 | odgovori: 21

Moram si malo olajšati dušo, zato bom povedala, kaj se nama je z možem zgodilo.

Vem, da je naročilo izdelave pohištva po meri zelo tvegano, vendar ker nismo imeli druge možnosti, smo pri družbi Atrium-novi interieri naročili pohištvo za otroško sobo. Veliko smo se dogovarjali in usklajevali in vse je potekalo tako, kot bi moralo, ko pa je bilo pohištvo postavljeno smo ugotovili cel kup napak, ki jih nismo pričakovali, saj je firma kao zelo profesionalna. Izvedela sva celo, da delavec, ki je prevzel najino naročilo in ki je izrisoval ter meril sobo ni arhitekt za notranje pohištvo. Lahko si mislite, kaj smo dobili.

Skratka ravno zato, ker sama nimava izkušenj o izdelavi in postavitvi pohištva, sva se obrnila na firmo, ki je po TV-ju imela veliko reklamo. Pričakovala sva, da bova od njih dobila primerno svetovanje in pomoč, ampak na koncu se je izkazalo, da ima ta nestrokovni delavec le malo izkušenj. Ko gledaš njihovo reklamo, imaš občutek, da je to profesionalno podjetje, ki izpolnjuje vse kvalitete in da jim je izpolnitev kupčevih pričakovanj na prvem mestu. Na koncu pa ugotoviš, da jim je pomembno samo zaslužiti, če pa bo kupec zadovoljen, pa jim je malo mar. Zdaj se seveda izgovarjajo, da sva videla skice idt. in nočejo priznati, da je 80 % napak njihovih.

V glavnem ostane nama samo tožba, ali pa večna jeza in pohištvo, ki naju bo še leta spominjalo na neprofesionalno firmo.

Lp,

Dawn

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

17. nov 2010 14:17

Sočustvujem s tabo, kaj več pa ti ne morem svetovati. Mogoče le to, da boš v bodoče preverila in še enkrat preverila, kar pa tudi ni vedno garancija, da bo v redu. Mogoče pa si komu pomagala, da se jih bo izognil na kilometer.

Ali si jim pred montažo vse plačala, saj če nisi, bi se mogoče za razliko lahko obrisali pod nosom!

 

naor

marijajak  

član od: 13.12.2009

sporočila: 116

17. nov 2010 14:23

Kako bi jaz postopala: najprej bi šla do njih, zahtevala kakšno bolj odgovorno osebo kot je tista, s katero sta se pogovarjala in zahtevala, da brezplačno odpravijo napake. Če se to ne bi zgodilo, bi jim zagrozila z mediji, inšpekcijo, ... Če še to ne bi palilo, pa bi se obrnila na zvezo potrošnikov slovenije, na kakšne medije (tednik, kje pa vas čevelj žuli,...). Verjemi, da jim ni do tega, da bi jim eden naredil cel problem in jim odgnal nadaljnje stranke, ki se bodo morda manj borile za svoje pravice. marijajak

Dawn  

član od: 20.9.2005

sporočila: 31

17. nov 2010 15:12

Ja, marijajak, govorila sva celo z direktorjem, grozila pa zaenkrat še nisva z drugim kot z odvetnikom, vendar to nič ni zaleglo. Hvala pa za ideje, kako naprej. lp Dawn

Dawn  

član od: 20.9.2005

sporočila: 31

17. nov 2010 15:14

Naor, žal sva jim pred montažo vse plačala, ker je to njihov pogoj. Oni že vedo zakaj. Ampak to zdaj vem, ko je že prepozno. Dawn

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

17. nov 2010 15:26

Oprosti., če ti moj odgovor ne bo ravno všeč. Mi je hudo , da imaš take težave, vendar ..

 

V kolikor je kar koli narobe, za to obstaja klasična pot -pisna vloga reklamacije. Otem je bilo že govora na kulinariki. V 8 dneh moraš dobiti odgovor. Reklamacija se rešuje glede na proces, ki ga pač neka reč potrebuje.

Najlažje je popluvati neko firmo, groziti z mediji in podobno. Ker se običajno podjetjem ne ljubi, so opravičeni tudi oni do nekakšnega pravega postopka. Ne gre kar takoj po novinarjih in medijih poseči.

 

To, da si pričakovala in celo zgrožena nad tem, da ti izmere ni ivedel arhitekt- .Ja pa kaj misliš, da bodo kar arhitekti skakali po stanovanjih in risali vaše želje. Seveda nekateri to delajo samo takim je potrebno že v naprej plačati razne idejne skice  in podobno. Si recimo ne predstavljam, da bi en tako dolgo študiral potem pa hodil  okoli za eno sobico, in se z nehvaležnimi strankami , ki včasih sploh ne vedo kaj bi dejansko radi imeli, prerekal in usklajeval.

Za nadaljevanje bi lahko dodala le še , da se tale tema dobesedno sklada z temo , ki je trenutno aktualna" KAJ SE DOGAJA"  Z nekaj besedami  povedano, nepotrpežljivost, nestrpnost, sovražnost,

 

Vsaka stvar ima svoje postopke, in se jih posluži.Še nobena juha se ni pojedla tako vroča kot se je skuhala.

 

 

 

 

 

 

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

17. nov 2010 20:41

mizarka, nekam ostre besede si izbrala, najbrž ni naključje - povezava med tvojim vzdevkom in temo....

rimljanka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

17. nov 2010 21:12

Reklamacije so sicer načeloma na papirju zelo dobro urejene, v praksi pa se dostikrat kaj zalomi. Dawn sicer ni napisala, kaj konkretno je bilo narobe - pa saj tudi ni važno. Obstaja rok, v katerem firma mora reagirati na reklamacijo, in če je ta upravičena, obstaja tudi rok, v katerem napako mora odpraviti ali dobaviti novo stvar. Zato je pri večjih stvareh in tam, kjer naletiš na ne ravno najbolj prijazne prodajalce oziroma njihove predstavnike, pametno reklamacijo vložiti pismeno po priporočeni pošti, da ne more nihče reči, da ni vedel ali da ni dobil. Potem se lažje pogovarjaš naprej. Z vsako stvarjo res nima smisla v časopis, zveza potrošnikov pa lahko dosti pomaga (iz lastnih izkušenj vem, da se kar nekaj stvari naenkrat uredi samih od sebe, če jih samo omeniš). Na koncu pa še malo dobre reklame, če je že slaba dovoljena: pred ne tako dolgim časom se mi je srce topilo ob eni od Alplesovih dnevnih sob, pa kaj, ko po dimenzijah nikakor ni šla v moje stanovanje. Pa so mi za malo doplačila Alplesovi mojstri z veliko dobre volje naredili enake elemente po "mojih" dimenzijah - par omar je malo ožjih, police so malo daljše kot v katalogu, videti je pa super. lep pozdrav, Sonja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

17. nov 2010 22:21

Mizarka, jaz tudi mislim, da si malo preostra. Sama sem imela že slabe izkušnje z mojstri, ampak potem so imeli pa oni še slabše z mano. Kajti za svoj denar človek pričakuje dobro opravljeno delo.Obakrat smo se zmenili brez odvetnikov, ampak tako, da sem bila na koncu zadovoljna. Je pa to stvar človeka.Takile mojstri so odlični psihologi in dobro vedo, kdaj vrag odnese šalo. Mogoče pri dawn tega niso začutili.

Zato ti svetujem dawn, če si sama premila, naj ti kdo pomaga. Ne daj se! 

naor

*Alisha*  

član od: 7.11.2007

sporočila: 360

17. nov 2010 22:48

Sočustvujem Dawn s teboj in upam, da boš dobila na koncu takšno pohištvo, kot si ga naročila in pričakovala! Ne bom komentirala, ali je bila mizarka preostra ali ne, samo je pa tudi mene zmotilo, da pričakuješ zrisano pohištvo od arhitekta... Firme ne poznam, ampak v manjših podjetjih to zrišejo kar mojstri. Tudi moj dragi ima pohištveni inženiring in zriše vse sam, hodil je pa na tečaje za to risanje... In se ni še nikoli nihče pritožil, da bi moral biti arhitekt za kaj takega. Je pa res, da pri mojem vidim, koliko tuhta, razmipšlja, popravlja, da je stranka ja zadovoljna, spet drugi pa želijo samo pobrati denar in oddati eno slabo robo. Očitno omenjeni zaposleni in firma niso resni ali pa dovolj izobraženi na tem področju. Pa srečno! *Alisha*

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

17. nov 2010 23:19

Kot vem imajo prodajalci kuhinj zaposlene arhitekte, ki ti naredijo načrt.Oz. so jih imeli. Kot si napisala Alisha pa se tudi strinjam, da ni nujno arhitekt, mora pa vedeti, kaj dela in kako se dela.Tako odgovorno kot tvoj mož. Saj se po mojem tudi dawn ne bi razburjala, če bi bilo v redu narejeno. Bi bilo vseeno, če bi mere vzel pek. Seveda se malo šalim.

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti