Dieta po operaciji žolčnih kamnov

manevem  

član od: 9.11.2006

sporočila: 80

7. dec 2010 22:13

Sreca, ne vem kaj naj ti rečem. Pejdi od zdravnika do zdravnika, dokler te ne poštimajo. Jaz sem imela žolčne kamne že v srednji šoli, a ker sem bila "premlada" in "presuha" me niso resno jemali in sem imela leta in leta hude napade, rumeno kožo in oči (pa še takrat so me domov z urgence poslali, ker sem "nekaj pojedla in je pri njih taka luč, da se rumena zdim") Operirali so me, ko je bilo že čisto kritično in sem imela razcefran žolčevod, jetro... pa verjetno nikoli več ne bo v redu, samo boljše mogoče. Nekaj se sigurno da, samo nisem zdravnik, pa ne vem kaj. Zato vztrajaj. Pa veliko sreče.

Aja, kar se pa diete tiče: jaz sem po 2 mesecih začela vse jesti (skoraj 1 mesec sem bla itak v bolnici). Večkrat pravijo, da ti po operaciji žolčnih kamnov določena hrana lahko dela težave, (katera, boste/boš mogla sama ugotoviti). Pogosto delajo težave jajca in hruške. Meni ne. Zanimivo, da tudi jaz količinsko ne morem več pojesti tako velikega obroka kot prej.

Bolečine med lopaticami in tiščanje v žlički je pa od napihnjenega zraka, ker ga nekaj v trebuhu ostane in se "dviguje" (vsaj tako so meni povedali).

Vsekakor se je treba čuvati po operaciji in "šparati". Jaz se nisem dovolj dolgo, ker so bile take okoliščine, pa se mi zdi, da se mi kar pozna.

manevem

MYCHELLE  

član od: 13.8.2005

sporočila: 254

7. dec 2010 23:23

Imam eno vprašanje. Na ultrazvoku (pregled trebuha)- so ugotovili sledeče :Žolčnik je poln različno velikih kamnov. V lanskem letu sem imela precej migren,s tem tudi močni glavoboli + slabo počutje (bruhanje).

Ali mislite da bi morala čimprej odstraniti  žolčne kamne ?   ( Nimam bolečin !)

Mychelle

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

8. dec 2010 7:21

Meni je moj osebni zdravnik rekel,da je kamne najbolje odstraniti čimprej.Operacija ni tako huda,da bi se jo bala,zato ti vsaj jaz priporočam,da se odločiš čimprej.Tako ali tako boš nekaj časa čakala na vrsto,v tem času pa lahko dobiš tudi napade in bolečine katere verjemi niso prijetne.

kriznana

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

8. dec 2010 8:02

Mychelle, seveda. Sami se ne bodo raztopili, le kakšen se lahko kje zatakne in bodo tu še bolečine. Zberi pogum in pejdi. Poseg ni itak nič posebnega. Sama sem tudi imela par let migrene z bruhanjem, katerih pogostost se je le stopnjevala... in zdaj par let po operaciji, ko se jih še vedno ne morem rešit (so pa milejše - tolažba), mi je zdravnica rekla, da je možno, da sem jih takrat 'razvila' in jih imam zato še zdaj.... :( Priporočam, da greš. Staša

sweety  

član od: 27.3.2006

sporočila: 265

8. dec 2010 14:40

Tud jaz sem bila pred nekaj meseci na operaciji,Laparoskopsko so mi vzeli vse.Imela sem vec kamnov 1.5 cm velikih-Po operaciji sem bila 5 tednov v bolniski,dva tedna nisem mogla niti sedet Zaradi bolecin sem se se 3x vrnila v bolnisnico,kje rniso nic ugotovili.Edina razlaga je bila,da ker so pač naredili vecji rez kot se dela ponavadi,je tud vec notranjih in zunanjih sivov in s tem bolecine tak dolgo trajajo.Zdaj imam mir,diete sem se drzala vseh 5 tednov,potem pricela malo po malo z vso hrano,pa je bilo vse ok.

Napadov po operaciji ne bi smelo bit,Mogoce se je kak kamencek skril Tak mi je rekel zdravnik,da se to tud zgodi,zato svetujem gospe ki ima se zmeraj napade naj gre cimprej na uz-

 

Moram pa povedat,da sem imela tezave 12 let in so me zdravili za vse,samo zolc neKo sem ze na koncu bila vsak teden pr dezurnem ponoči na protibolecinski infuziji,kjer so mi delali uz itd.pa nic nasli,sem se razjezila in sla v drug kraj,kjer mi je zdravnik po 2 minutah postavil diagnozoV 2 mesecih sem bila operiraranaZato svetujem gospe ki ima kamne in se nima napadov,naj se odloči in jih odstrani,ker ni hujse bolecine od teh napadov

sweety

MYCHELLE  

član od: 13.8.2005

sporočila: 254

11. dec 2010 16:17

Ma, glej ti hudiča.. Pisala sem o tem, da mi  je dobro.. IN sem obstala v postelji z migreno...No, res je  da sem pojedla toplo domačo pečeno pizzo.. A sem bila tako lačna, da nisem znala nehati po eni rezini..  Naslednje jutro, pa sem vstala z glavobolom in mi je šlo na bruhanje.. Zahvaljujem se vam za vaše odgovore.. Torej mi drugega ne preostane, da se jih čimprej rešim.. Hvala za vaša mnenja !!

 

 

Mychelle

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

7. feb 2011 20:20

Aha mene pa zanima kakšno zvezo ima Wellneo z dieto pri žolčnih kamnih.Tam gre za samo kemijo..

Ali pa je to samo reklama,nikjer nisem zasledila kašaste sestave??????'

kriznana

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

8. feb 2011 18:14

kriznana je napisal/a:

Aha mene pa zanima kakšno zvezo ima Wellneo z dieto pri žolčnih kamnih.Tam gre za samo kemijo..

Ali pa je to samo reklama,nikjer nisem zasledila kašaste sestave??????'



kriznana

 

Seveda je reklama. Najbrž ni naključje, da je brezlj doslej objavila 7 postov, pa v vseh so linki na različne prehranske dodatke oz. trgovine, ki jih prodajajo.

Nobenega razloga ne vidim, da bi bila potrebna kašasta dieta, in še manj, zakaj bi po operaciji jemal dodatek tablet celuloze za "polnjenje" želodca.

Res najbrž nikomur že po "zdravi kmečki pameti"  ne bo padlo na pamet, da gre prve tedne  po operaciji na hamburger ali pasulj... par tednov torej lahka hrana s čimmanj maščob, kasneje pa lahko vse - v primernih količinah. Nobene potrebe ni po kupljenih pripravkih.

Nasja

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1410

8. feb 2011 18:35

Operirana sem bila pred tremi tedni. Laparoskopsko so mi odstranili žolčnik in ploščat polip na črevesju.Ker sta bili to v bistvu dve operaciji, je temu primerna tudi velikost mojih luknjic. Jem vse, izogibam se le surovi zelenjavi in sadju.Najraje si kuham zelenjavne juhe, ki jim dodam ovsene kosmiče. Pa seveda piščančje in puranje prsi, pa pire krompir, riž, testenine, kuhano zelenjavo. Vse zelo malo ali nič zabeljeno. Hrano dobro prežvečim in pijem veliko vode in čajev. Posebnih težav nimam, upam, da bo tako tudi vnaprej. Ker sem tudi diabetik, mi dieta ne dela nobenih težav. daga

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti