Pogovor z učiteljem

neznan uporabnik

10. nov 2010 16:22

Ivorsi1, ne podpihuj, no

Girica, zdi se mi, da si kar na pravi poti.

Javi, kako se bo izšlo. Dobre novice radi slišimo!

 

japaja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

10. nov 2010 18:11

Ivorsi1, meni tudi ni všeč tvoj ton.

naor

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

10. nov 2010 18:20

Jaz se pa z ivorsit strinjam! Kako je lahko ena učiteljica / učitelj ali pa kar cel učiteljski zbor lahko kriv, da nekdo ne doseže želenega poklica? Dajte no mir! V prvem primeru (en učitelj) sem prepričana, da se da kaj zmenit (v smislu poprave ocene, da ne kvari uspeha, če se gre za biti ali ne biti - to velja seveda za osnovno šolo, pa tudi za srednje, če govorimo o sprotnem preverjanju - ne pa za maturo), v drugem primeru (cel zbor frustrirank, alkoholičark, ...) pa je definitivno nekaj narobe s samopodobo, ki je očitno previsoka (in znanje premajhno). Girica, mogoče pa ima "vzvišena intelektualka" pač na splošno višja pričakovanja glede tega, koliko naj bi nekdo znal za določeno oceno? V tem primeru bi bila na tvojem mestu vesela, saj bo otrok osvojil več znanja za naprej. Zdi se mi, da danes otroci in tudi nekateri starši pričakujejo, da bodo ocenjeni s petico, že če bo med spraševanjem nekajkrat usta odprl. S tem ne mislim tebe, saj kar trezno razmišljaš in sem prepričana, da boste z učiteljico slej ko prej (oziroma ste v določeni meri že) našli pot do uspeha. Lep pozdrav sonci

girica  

član od: 25.5.2009

sporočila: 614

10. nov 2010 20:18

Vendelina jr. je napisal/a:

Hočem reči, če se ocene poslašbajo, to še ne pomeni nujno takoj katastrofe. To je samo preizkus, kako se soočamo s problemi.

Vendelina jr.

 

Predvsem bi se ustavila pri tej zaključni misli. Vem, da to ni katastrofa. Zato sem tudi napisala, da sem pri sebi vklopila mini alarm, ko sem opazila probleme na ravni razreda. In vsekakor sem to vzela, kot enega od korakov odraščanja hčerke in soočenje s problemi v prvi osebi. Zato pa je tudi šla z menoj na govorilne in se je sama lahko z učiteljico, v miru - brez živžava v razredu in sramu pred sošolci,  pogovorila. Kot sem tudi to že poudarila, menim, da sta pridobili obe in je bila res zanimiva izkušnja. Saj ne, da je šla z menoj prvič na govorilne. Tu se je šlo predvsem za reševanje trenutne situacije in izmenjave tudi drugačnih mnenj in vidika na trenutno situacijo. Hčerka je že naredila prvi korak, v smeri izboljšav, in prosila učiteljico, da jo presede v prve vrste. Kajti opazila je, da ima v zadnjih klopeh preveč motečih dejavnikov in velikokrat ni prišla do izraza oz besede pri sodelovanju med poukom.

japaja, hvala za vzpodbudne besede.

Hvala tudi ostalim.

 

girica http://sladki-koraki.blogspot.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti