Rojstnodnevna zabava v naprej?

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

28. jul 2014 15:29

Naredi kake rogljičke posute s sezamom ali sirom. Jih lahko imaš za odrasle in za otroke, super so ker jih otroci zlahka primejo in ne pacajo preveč. Mogoče grisine, naš jih ima zelo rad. Saj vem da pice so izpete, ampak te so res posrečene: http://www.coolinarika.com/recept/party-pizza-cupcakes/

Ampak to so vse prigrizki.

Ti omenjaš testenine s piščancem, se pravi da bo topla hrana? 

 

Vesnuska

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

28. jul 2014 15:43

Pa saj dve leti stari otroci ne razmišljajo o hrani, z njimi se je treba igrati, hrana je tu psortranskega pomena. In kdo bo hranil otroke s piščancem in testeninami?

Obloženi kruhki, kot ga je MirBon pripela na primer,  mini hrenovke, na trakove narezan sir, korenček in paprika in zakaj tudi ne piščančji medaljončki, saj pa en medaljonček dveletniku ne bo pokvaril zdravega odnosa do hrane, no. Seveda če se družina sicer ne prehranjuje s kupljenim cvrtjem. Gre za otroško zabavo ne pa za kulinarične presežke, od katerih dve ali tri leta stari otroci po moje itak nimajo nič.  Se ve spomnite kaj ste jedle na drugem rojstnem dnevu? Se pa spomnimo, kaj smo jedli kasneje, to pa ja ...

 

 

 

 

mamamia

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

28. jul 2014 17:04

mamamia moj zapis o zdravem odnosu do hrane se ni nanašal na medaljončke(nisem  govorila o tem ali so nezdravi), pač pa na vso hrano, ki je ''namenjena otrokom'' in je navoljo v oblikah živali. Ne razumem namreč zakaj bi morali otroci imeti neko posebno hrano v oblikah živali, pa naj gre za zabavo ali v vsakdanjem življenju. Preverjeno pojedo tudi pečeno jajce ali pa palačinko, ki nima oblike medvedka... Pa navadno hrenovko, ki ni spremenjena v hobotnico...Samo to sem želela povedati. Ima pa seveda vsak pravico delati po svoje.

Sicer se pa popolnoma strinjam s tabo mamamia, da mora biti za otroke hrana čimmanj zakomplicirana. Najraje imajo preproste stvari, ki jih lahko vzamejo v roko. Moj nečak se pri pecivu požvižga na moje 4 plastne mojstrovine iz francoske kuharske knjige, najraje ima preprost marmorni kolač pa kvašen rogljiček ali piškot.

Tudi kake bobi palčke ali ribice imajo otroci radi.Pa kocke sira, grozdje, grisine. Ker je poletje nikar ne pozabi na sladoled/lučke/kornete.

Želim vam lepo zabavo, boš videla prehitro bo minila, zato si nakoplji čimmanj skrbi, da boš dobre volje in pri močeh.

Vesnuska

blossom  

član od: 8.2.2009

sporočila: 383

28. jul 2014 17:39

Vesnuska je napisal/a:

mamamia moj zapis o zdravem odnosu do hrane se ni nanašal na medaljončke(nisem  govorila o tem ali so nezdravi), pač pa na vso hrano, ki je ''namenjena otrokom'' in je navoljo v oblikah živali. Ne razumem namreč zakaj bi morali otroci imeti neko posebno hrano v oblikah živali, pa naj gre za zabavo ali v vsakdanjem življenju. Preverjeno pojedo tudi pečeno jajce ali pa palačinko, ki nima oblike medvedka... Pa navadno hrenovko, ki ni spremenjena v hobotnico...Samo to sem želela povedati. Ima pa seveda vsak pravico delati po svoje.

Vesnuska

 

Jaz na to gledam tako, da je malo drugače. Da se za praznovanja malo razlikuje od vsakdanjega izgleda. Drugače bi bile vse stvari praktično enake. Se pa strinjam s tabo, da v vsakdanjem življenju delanje takih ''umetnij'', samo zato, da bi otrok pojedel svoj obrok, ni na mestu :)

Se opravičujem za smetenje :)  Jaz bi sicer pripravila kake pizza roladice (http://www.kulinarika.net/recepti/19514/sladice/pizza-r ), to staro in mlado vedno rado poje :) Pa tudi hladno je dobro. Kar se sladkega tiče bi pa bolj na sadju bazirala, ker če bo torta, jim bo ta najbrž že kar dovolj od sladkega, pa še to ponavadi veliko na krožnikih ostane, če starši ne pomagajo, ker se otrokom pač preveč mudi nazaj k igri :)

Pa še nekaj linkov, samo s tem boš imela veliko več dela in isti učinek kot z roladicami :)

http://www.coolinarika.com/recept/mali-tost-sendvici/

http://www.coolinarika.com/recept/surf-daska/

http://www.coolinarika.com/recept/leptirici-na-stapicu/


blossom

Sporočilo je spremenil(a) blossom dne 28. 2014 17:45

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

28. jul 2014 19:04

Vesnuska, oprosti, če sem narobe razumela oziroma površno prebrala... Saj  na koncu se izkaže, da mislimo poobno.

Pri dveletnikih je pomembno, da je nekaj malega za v roko prijet, oblika po moje tudi za njih ni pomembna. 

 

In poleti tudi nisem navdušena nad tortami za malčke, samo spaca se vse skupaj in delo gostiteljice gre v nič.

Za odrasle pa je druga zgodba, itak. 

mamamia

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

28. jul 2014 20:41

Saj vem, da me ne briga, ampak, za božjo voljo, dveletniki!!?? Saj so komaj shodili!

Ljuba testeninca, ravnokar si uspešno izpeljala piknik, čestitam, zdaj pa si malo spočij. Speci hrenovke, ali kaj že, otrokom je vseeno, problem je itak postreči odrasle, a ne?

 

Te rojstnodnevne zabave so po mojem skromnem mnenju itak šle čez vse meje. Poslušam  drage  mi ljudi okrog sebe, kako jamrajo, da so ta mesec bili na n-rojstnih dnevih, pa sin je bil n-krat povabljen, pa hči ima naslednji mesec kajvemkaj, obhajilo, menda, oh, ne vem, kako bomo zmogli, pod 50€ pa itak ne moreš dati, itd,itd.  Pa so ti ljudje na podporah in otr. dodatkih in minimalcih.

 

Kot je rekla mamamia, dveletnik se čez kak mesec itak ne spomni več, vsaj moja dva se ne, še po fotografijah ne.  Pa nismo komplicirali, torta za slikanje, žar, 2x na leto razlog za obisk mojih staršev in brata iz 120km oddajenega roj. kraja. Pa sadje in bombončki  v vrtcu (se mi zdi).

 

Testeninca, to je samo moje razmišljanje, malo smetim, upam in želim ti, da se bo izšlo po tvojih željah.  pa vse najboljše

marjja

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

29. jul 2014 6:39

Manj je več! Keep it simple, pa bo.
Najboljšejši del mojih rd v otroštvu je bilo pisanje vabil, dovoljenje da smo pjubeci bili pokonci do 12tih, gledanje ŽAN KLOD VANDAMA na videorekorderju, pri čemer sva z očetom en dan prej sla v sposojevalnico METULJ in si izposodila filme, lovljenje in igranje DETEKTIV-KRMININALEC po ulicah okoli mojega bloka, ter kanapejčki iz francoza,salame,sira in kumaric (zapečeno v pečici). In? Sem se vedno živ in super zdrav, kljub coca coli, torti in kanapejčkom 

Naj bo fino fajn!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

29. jul 2014 7:59

Vesnuska je napisal/a:

....pri pecivu požvižga na moje 4 plastne mojstrovine iz francoske kuharske knjige, najraje ima preprost marmorni .....


Vesnuska

 dobrodosla v klub  

Drugace pa z dvoletnikine bo tezav, komplicirali bodo (morda) starsi. Pri nas v glavnem niso. Jaz bi predlagala za prigrizke sadje, svezo zelenjavo, mini zemljice ali rogljicke, morda mini muffine, kekse - pac nekaj kar se lahko konkretno prime v roko, ne da bi se vse zdrobilo in razpacalo, pa da ni preveliko.

 

"Stressed is desserts spelled backwards!"

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

29. jul 2014 8:30

Hvala za predloge.

Da sej največji problem opažam da je v kompliciranju stršev, ko vidi hrenavko pa je že vse v zraku :(, ali pa kos peciva pa vse frči...

 

Zabava bo v bistvu v jeseni (samo malo prej imam rada okvirno zasnovo) in jaz rada postrežem tudi otroke lepo, tak da bo verjetno kak žar in zelenjavica, oziroma obloženi kruhki z namazi zelenjavo, piščančkom..

 

Za strše pa narezki, sirne plošče, obloženi kruhki, slano pecivo/ rogljički (hvala za idejo)...

 

Skutne zvezdice, torta pa valda mora bit da se svečka piha.

 

Meni ni problem pripraviti, sem samo vprašala ali ima kaera/ kateri še kakšno fajn idejo za kake majhne prigrizke oz. nekaj v tem stilu, da se drži v roki in lepo je. Drobljenje ni problem ker bo zunaj.

 

Pri nas je zabava zato, da se otroci igrajo, starši kaj prigriznemo, spijemo se pogovorimo, sružimo, v bistvu presekamo dnevno rutino se vsedemo in imamo fino.

Dogovorjeno brez daril oz. res samo malenkosti, ker vidim pomisleke v zgornjem postu o tem... Kdo da pa za otroški rojstni dan 50€ pa res nevem, če imate take izkušnje jaz jih nimam in ne delam zabave za darila.

testeninca

SMARTY1  

član od: 26.2.2014

sporočila: 2750

29. jul 2014 8:51

Testeninica, ne se obremenjevat.

Sama imam 2-letnico, rada je vse, in ji je vse nam-nam kar je za jest. Tako majhni imajo radi zadeve, ki jih lahko sami primejo v rokico, in jejo brez pomoči staršev. Se pravi, naj bo hrana mini .

SMARTY1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti