Rojstnodnevna zabava v naprej?

mišmaš  

član od: 3.11.2010

sporočila: 27

5. nov 2010 18:44

Ja zzak1977,še vedno nevem,kaj je to osvežilna posteljica,mogoče pride v poštev tud pr tvojmu drugmu predlogu? mišmaš

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

5. nov 2010 18:51

Poglej sliko. Ponavadi rukola, lahko pa različne mlade solate, motovilec, paradižnik, različni prelivi, kakšen staran kis, v tem primeru je to že teriaki omaka,...

Commis débarrasseur

mišmaš  

član od: 3.11.2010

sporočila: 27

5. nov 2010 18:52

ja hvala za pojasnilo. lp mišmaš

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

5. nov 2010 19:16

Pri nas se tudi vedno obnesejo kruhki obloženi z jajčnim nadevom in popečeni v pečici. Francoski kruh lahko tudi narežeš že dan prej ali pa isti dan, glede na to, da pa to ravno veliko dela pa tudi na isti dan jajčni namez pa brez izzivov narediš dan prej in ga hraniš v hladilniku.

Naredim ga tako, da naribam sir - cca 500g, 500 g šunke prav tako naribamo ali drobno narežemo, dodamo 4 jajca in  200 g kisle smetane. To obilno namažeš na vsak kruhek in zapečeš v pečici, toliko da zakrkne. Sestavine prilagodiš glede na količino, lahko pa zamenjaš ali dodajaš poljubne sestavine kot so pršut, suha salama, olive, kumarice, koruza, tuna, kečap, gobice, ... v bistvu vse kar gre na pizzo, le da je treba na drobno narezat.

 

Zelo okusen, sploh za otroke, in hitro pripravljen prigrizek, ki je dober tako topel kot hladen. Še bolj prijazna pa je cena. 

 

Pa lepo praznujte.

katjushka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

5. nov 2010 21:07

Malo je odvisno tudi od tega, koliko so otroci stari.

Za vse starostne skupine pride prav, če nabaviš toast, kose premažeš s kečapom, potreseš ene s tuno, druge s šunko, tretje samo z zelenjavo, četrte z mešanico vsega, gor daš sir in daš v pečico. Torej nekakšne mini pice, le da ne mesiš testa ampak uporabiš toast.

Nabaviš piščančje kokete in jih zložiš na pekač ter prav tako daš v pečico (ali v mikrovalovko). Se izogneš cvrenju, so pa ravno tako dobri. Zraven daš v skodelice kečap, majonezo, gorčico, in otroki malce namakajo.

 

Pa malo slanega daš v skodelice, smokije,kokice in še kaj.

 

Mularji je na rojstnih dnevih hrana še najmanj pomembna. Mi smo tudi z naročenimi picami opravili slavje.

 

Mamamia

mamamia

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

18. jun 2014 8:31

Evo jaz bom kar tu nadaljevala. Prosim za mnenja...

 

Torej pripravljam zabavo presenečenja za okroglo obletnico za cca. 30 ljudi.

Plan imam tak:

- odojček in prebranac

- ocvrti piščančji fileji

- mogoče narezek???

- šopska solata

- testeninska solata (vegetarijanci)

- kruh

- sadje

- torta

- profiteroli

- pijača

 

To so več ali manj vse take zadeve, da slavljenec sploh nebo pogruntal, da se kaj pripravlja, stvari bodo šli iskat kolegi, fešta bo na drugi lokaciji v naravi, torto bo spekla prijateljica, vse lahko pripravim dan preje, da zadnji dan nimam nekega dela....

 

Ali bo to dovolj za cca. 30 oseb, ali imate še kak predlog???

testeninca

Sweetness Bakery  

član od: 28.8.2013

sporočila: 225

18. jun 2014 8:56

Mi vsako leto pripravljamo rojstnodnevne zabave doma. Na eno temo smo z otroci izdali tudi knjigo, kot pomoč pri pripravi rojstnodnevnih zabav, kjer sodelujemo in se zabavamo vsi. 

 

* Testo za pico pripraviš en dan prej. Stoji v hladilniku. Na dan zabave razvaljaš, otroci si jo pa obložijo sami po želji. Sodelujejo, se hkrati zabavajo in tudi pojejo. No, lahko v končni fazi testo za pico tudi kupiš (tisto zavito v rolo, ko ga samo razgrneš in obložiš. 

* če imaš kakšno tematsko zabavo, jim na to temo pripraviš sok oz. koktejl v katerem "plava"

* na isto temo pripraviš še en dan ali več piškote. Otroci obožujejo simpl, navadne piškote, sploh, če se z obliko vklopijo v tematiko rojstnega dne. 

* drugače pa bedrce ali perutke pečene na žaru. Bedrce daš dan prej v marinado, in jih dobre  pol ure pred postrežbo naložiš na pekač z mrežico in spečeš v pečici z žar varianto. Zadeva se dela sama. Rabiš 5 minut, da jih naložiš na pekač in minutko, da 1x vmes obrneš. Zraven pa pomfri in kečap. Vem, ja pomfri. Hahaha. Moja dva bi raje bučke na žaru, ampak prijateljčki njuni ne vejo kaj je dobro, zato je pomfri. :)))

* mogoče še skleda doma narejenih kokic, prav tako ne rabiš dost, pa še zabavno bo otrokom, ko bo pokalo in bo kakšna ušla iz sklede. Ok, odvisno koliko so ti otroci stari. 

 

In čisto nič drugega ne potrebujejo. Eno dobro temo, da se zaigrajo in zabavajo in nekaj kaj mimogrede pojejo. 

 

 

Sweetness Bakery

Sweetness Bakery  

član od: 28.8.2013

sporočila: 225

18. jun 2014 8:58

uf... zdaj vidim, da je zabava že druga, in da so ti otroci že 4 leta starejši :))

Sweetness Bakery

Sandra_a  

član od: 6.12.2010

sporočila: 447

18. jun 2014 10:18

testeninca, to bi seveda lahko zadostovalo za 30 ljudi, sploh, če poznaš jedce in veš, koliko približno kdo poje, oziroma, kaj ima kdo rad (verjetno ne bodo vsi jedli vsega) :). pri solatah jaz tudi računam na način 'ena oseba poje recimo 1 velik paradižnik, pol kumarice, četrt čebule...' (samo primer, sem si izmislila količino :) )

 

mi smo pred kratkim imeli abrahama in nas je bilo 15, ožja družina. šli smo sicer v srpsko restavracijo, jedli smo seveda žar :). za predjed so nam postregli sirov burek, kajmak in urnebes, vsak je dobil malo večji kos bureka. za glavno jed smo dobili 3 pladnje mesa (na pladnju so bile 4 pleskavice, 4 večji uštipanci, 4 svinjski in 4 piščančji zrezki ter 8 čevapov (leskovačkih, so kar veliki). dobili smo tudi tri malo večje porcije prebranca, ki smo ga imeli kot prilogo. solata je bila zeljnata, šopska in pečena paprika, vsak je imel eno veliko lepinjo (po potrebi bi lahko dobili več, samo ni bilo potrebe :) ). torto smo imeli svojo. na koncu nam je nekaj mesa sicer ostalo, ampak ne veliko, ravno prav, da si brez skrbi, da je kdo lačen ostal :).

upam, da ti te količine kaj pomagajo, so pa za srednje dobre jedce. :)

Sandra_a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti