Japonske enolončnice in podobno

azdhex  

član od: 1.11.2010

sporočila: 1

tema odprta - 1. nov 2010 20:46 | ogledi: 6.252 | odgovori: 4

Pozdravljeni!

Čeprav sem na kulinariko prijavljen le malo časa (cca. 10 min) spremljam spletno stran že od nekdaj. Tako vem, da mi lahko pomagate le vi.

Zadeva se sicer nanaša delno tudi na iskanje restavracij, ampak vseeno to temo raje objavim pod Nasvete. Če sem zgrešil forum, se močno opravičujem.

Kdo od vas mogoče ve, kje se da v Sloveniji najti restavracijo, ki ima na meniju japonske enolončnice (ramen, udon, soba)? To seveda ne mislim tistih, ki jih ponujajo v Sushimami, ampak "taprave" - take, ki nadomestijo celoten obrok.

Sicer pa se nameravam v naslednjih dneh "vreči" v pripravljanje Ramna (Sojinega, Miso, ter preostale, manj znane), tako da močno cenim kakršenkoli nasvet glede sestavin.

Lep Pozdrav,

AzDHeX

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

5. nov 2010 1:48

saj s sushimamini ni nic zelo narobe. :) v sloveniji ne vem,da bi kje dobil boljši približek. drugače pa so udon, soba in ramen različne vrst testenin. nekaj izkušanj iz japonske pove, da je to preprosta jed iz rezancev, ki plavajo v preprosti juhi začinjeni ponavadi s sojino omako in je posuta z nasekljano mlado čebulo. vsi ostali dodatki so opcija. lahko je meso, lahko je tempura, gobe, kalčki... ramen je kitajska jed, ki so jo japonci posvojili in je edina narejena z mesno juho (svinjina). soba oz. ajdovi rezanci so lahko tudi hladni. v tem primeru jih ponudijo z omako, v katero jih pomakaš preden jih ješ. omaka je ponavadi ravno tako kot juha iz dashija (japonska jušna osnova iz naluskane posušene tune in morske haloge) in sojine omake. lahko je tudi rahlo pikantna. oslajena z mirinom (sladkim riževim vinom). cellnet

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

5. nov 2010 22:15

Cellnet, če imaš kakšne izkušnje s Sushimamo, bi ti bila zelo hvalezna. Na Wofovo v Ljubljani pa ne grem več. Nisem bila zadovoljna. Pa še zelo dragi so za to, kar ponujajo oz.so nam ponudili.

naor

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

6. nov 2010 18:34

naor, sushimama ni popolna, je pa cisto spodobna japonska restavracija. ce mi poves za boljso v ljubljani, takoj zamenjam. celo japonci se ne pritozujejo zelo nad njihovimi susiji. je res, da je malo predraga za to kar ponujajo. ze dolgo nisem bil tam na vecerji, je pa bila poleti cisto vredu za kosilo... soba ali udon s piščancem, mislim da je 6 eur je čisto spodobno kosilo. z rakci za skoraj dvojno ceno, ne več... cellnet

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

6. nov 2010 19:10

Dopuščam, da so se v treh letih poboljšali. Mogoče jih obiščemo še enkrat! Hvala za tvoje mnenje!

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti