Električni mlinček za orehe

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

28. okt 2010 11:30

Hvala, hvala, veliko informacij ste mi napisali. Sej za orehe in ostale oreščke je ta klasična mašinca kar v redu, problem je kostanj. Sploh če gre za večjo količino. Jasno, razreže se ga čez pol sam potem pa to mletje traja in traja. Zato sem iskal kako alternativo. Mlet kostanj ,surov, uporabljam kasneje za v potico. Ponavadi dam pol orehov pol kostanja in dobri zelo zanimiv okus. Kostanj torej zmeljem in dam v zmzovalnik. Ko ga potrebujem, ga poparim z mlekom in dodam mletim orehom. Se pa lahko uporablja še za druge jedi, tudi za pire npr. Je pa res, da priprava , lupljenje in mletje zahteva kar nekaj časa in dela. Vse to bi nekoliko zmanjšal, če bi imel mlinček na el. pogon. lp hedonist

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

28. okt 2010 12:41

No, jaz nimam te potrpežljivosti za kostanj, ko rabim pire zadevo rešim tako, da ga pač kupim. Čas za lupljenje in mletje kostanja porabim za kaj drugega ...

Mamamia

mamamia

Jejža  

član od: 6.9.2007

sporočila: 180

29. apr 2011 8:14

Prejšnji teden sem ob mletju kruhovih drobtin zlomila ročko na našem že skorajda prastarem mlinčku, ki je bil super tudi za orehe, piškote ali kaj podobnega. No, kakor sem uspela pregledati trenutno ponudbo na trgu, so na razpolago le plastične verzije teh mlinčkov, kar pa me skrbi glede trpežnosti (predvsem ročaj). Ga ima katera doma in kakšne so izkušnje?Je treba z njimi nežno ali se obnese tudi nekaj več sile?

Me je pa že začelo napaljevati na misel, da bi si omislili kakega MUX-a, ki je menda res raznolik, če si priskrbiš dovolj nastavkov - drži?

Jejža

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8687

29. apr 2011 9:26

Orehe meljem izključno na ročni mlinček. Pred tem sem jih na električni - za kavo, toda ni primerjave - postanejo mastni in pocasti.

 

Pozdravček!

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

29. apr 2011 9:28

Jejža, saj misliš tistega ročnega, ne na električnega? Jaz sem imela takega, kot ti in se mi je tudi zlomila ročka. Pri hiši je bil več kot 25 let. Ko sem si v trgovinah ogledovala ponudbo mlinčkov, sem ugotovila, da so vsi iz plastike. Nekajkrat sem odložila ta nakup, upajoč, da bom našla kovinskega. Potem so prišli prazniki in nekaj je bilo treba kupiti, če sem hotela zmleti orehe. Odločila sem se za nakup, mlinček je mislim da češke izdelave (sam mlinček - v notranjosti je seveda kovinski), tega je že kakšnih 5 let in sem zadovoljna. Tudi zato, ker je tisti prostorček, kamor vsuješ orehe skoraj še 1x večji, kot pri starem mlinčku. Lp rosie

Jejža  

član od: 6.9.2007

sporočila: 180

1. maj 2011 12:59

Ja, ročnega sem imela v mislih. Torej se tudi plastični obnesejo in me v osnovi ne sme skrbeti, da mi bo ob prvem hitrejšem in močnejšem vrtljaju ostala ročka v rokah.

Jejža

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti