Boleče koleno najstnika

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

tema odprta - 19. okt 2010 7:44 | ogledi: 15.455 | odgovori: 54

Sem malo brskala po spletu, pa nikjer ne najdem kaj otipljivega.

Sin star 13 let  že 8. leto trenira košarko. Približno eno leto ima probleme z bolečinami v kolenu, ki pa so  v zadnjih mesecih postale tako hude, da sploh ne mora več trenirat. Na obeh kolenih ima precej velike bule, oziroma zateklino. Trener pravi, da  otrokom športnikom na kolenu začne rasti hrustanec in to povzroča bolečino.

Obračam se na vas zato, ker je mogoče tudi kdo med vami, ki je imel iste težave z otrokom in dobim konkretnejšo obrazlago, kot  jo nam tolmači trener. On stalno poudarja naj nas ne skrbi, ker to je normalno in precej pogosto pri fantih, ki so trenutno v fazi najhitrejše rasti. Nas pa to skrbi in mislim, da bi se oglasili pri zdravniku in bi ga prosili za pregled pri ortopedu.

Hvala

 

 

Teka

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

19. okt 2010 7:53

Ej Teka, no...saj se gre vendar za tvoje dete, menda boš ja šla takoj (ne vem, zakaj nisi že tam) k zdravniku, ne pa poslušala modrovanja trenerja in ljubiteljskih kuharjev. Ognjič

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

19. okt 2010 8:03

No Ognjič, sem ga ravno naročila za četrtek.

Praviš naj ne poslušam ljubiteljskih kuharjev. Rada bi slišala, če je kdo imel podobno težavo in kako se je stvar reševala in kakšni ukrepi, posledice so bile.

In veš Oggnjič, tu na KUL se sama dobila že toliko dobrih informacij, da se vedno znova obrnem sem

 

 

 

Teka

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

19. okt 2010 8:24

3letna prepoved vseh športov, pri katerih se obremenjujejo kolena. Predlagan fitnes, kolesarjenje, plavanje... Upoštevano vse po vrsti.

Loni Makaroni

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. okt 2010 10:16

Teka, so stvari, kjer ima smisel malo čvekati po forumih, da gre čas lepše naprej. Recimo teme tipo čokoladni oblivi, kakšne čevlje se obuje k takemu-in-takemu kroje, kako se reši preveč soljena zadeve in še masa ostalih razbijbrig, ki nas zabavajo in kakšne škode v resnici ne moremo narediti.

 

Če imaš pa sina, ki ima športno poškodbo, potem pa nisem čisto prepričana, da je tole pravi kraj. Ker, a bo problem tvojega sina karkoli manjši, če boš ti vedela, da se je "eni nepoznani in v živo še nikoli videni Micki s foruma zdi, da je imel sin od ene kolegice tudi nekaj podobnega, pa so nekaj mazali, samo ne ve kje in lahko vpraša in se bo javila na ZS..." Verjemi mi, problem ne bo nič manjši.

Ker ni fazon v tem, koliko ljudi je še imelo tak problem. Fazon je v tem, da ga ima tvoj sin. In obrabljena kolena so prvenstveno njegov problem. Ki ga bo moral predelati. Lažje ga po predelal z veliko podopro inteligentne familije.  In se mi zdi, da ima fant hud strah, pa mu je nerodno o tem govoriti. Strah pred tem, da ga je štrafnila poškodba, da ne bo napredoval v nečem, v kar je vložil že precej časa in energije in njemu se v tem trenutku podira svet. Pa še kolena ga bolijo. In fant bolj kot "izpovedi Mick s foruma" potrebuje starše in domače, da mu s spodbudo pomagajo, da prebrodi ta čas mirovanja. Da se nauči, da se nič v življenju ne doseže po neki liniji strmega vzpenjanja, da je pač vedno tudi en del, ko stagniramo. 

In imate možnost, da v pogovrih s sinom pridete skupaj do tega, da fant to spoznanje ponotranji. In raje delaj na tem, kot pa da frčkaš čas z nabiranjem "forumskih Mick, ki se jim je tudi nekaj takega zgodilo".

 

 

 

 

Vendelina jr.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

19. okt 2010 10:58

Danes, ko je tako vreme sem boj "pisateljsko" razpoložena, pa bi rada rekla nekaj, kar že dolgo razmišljam, pa se mi do sedaj ni zapisalo. 

Tukaj, kjer smo ljubiteljski kuharji in kuharice, smo tudi ljudje različnih poklicev in znanj. Je že res, da tudi zdravnik po radiu reče, tole moram pa videti, tako na daljavo ne morem nič reči. Tudi teka je svojega sina že prijavila k zdravniku in zdaj čaka. Potem se je oglasila še na forum, da malo poklepeta, da ji malo povemo svoje izkušnje, " da prodje vreme" do obiska pri zdravniku. Forum si predstavljam na nek način tudi kot kavč pri psihoanalitiku. Lažje ti je, če malo potožiš o svojem problemu, slišiš še mnenje koga drugega, saj sam pa že natanko veš, kaj moraš storiti.Seveda je pot do zdravnika prva stvar.Vemo pa dobro, da se na zdravnika čaka. Ta vmesni čas pa zapolnimo mi tukaj. In tudi ni zanemarljivo, da smo ljudje različni. Eni razrešijo vse sami, drugi pa se radi tudi malo posvetujejo. Saj zato je forum. Kakšen dolgčas bi bil, če bi ves čas prebirali samo recepte.  

naor

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

19. okt 2010 11:05

naor, točno tako

Teka

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

19. okt 2010 11:12

Teka, kaj pa na obisk pri kakem dobrem fizioterapevtu ste pomislili? Ne namesto zdravnika, ampak za bolj celostno videnje zadeve. Moja osebna izkušnja pri poškodbi rame je bila, da sta mi dva različna (na srečo vrhunska) fizioterapevta postavila diagnozo "z tipanjem mišic", enako, kot se je pokazala z magnetno resonanco - zdravnik pa pri pregledu ni bil čisto prepričan.

Kakšne manjše težave pa lahko pomaga rešiti fizioterapevt. Vsekakor pa bi napotil k ortopedu, če bi bilo treba. Naša družinska praksa je že nekaj časa taka - najprej fiziterapevt, potem pa, če je treba zdravnik. res pa je ta dotični eden najboljših (spremlja reprezentanco na tekmovanjih).

Ampak to je le moje mnenje, s katerim se morda marsikdo ne bo strinjal, mi je dala pa Naor pogum...

lp

robida

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

19. okt 2010 11:15

Vendelina jr. je napisal/a:

Teka, so stvari, kjer ima smisel malo čvekati po forumih, da gre čas lepše naprej. Recimo teme tipo čokoladni oblivi, kakšne čevlje se obuje k takemu-in-takemu kroje, kako se reši preveč soljena zadeve in še masa ostalih razbijbrig, ki nas zabavajo in kakšne škode v resnici ne moremo narediti.

 

Ni nujno, da teme, ki so tebi všeč so tudi nam!!!

Nikoli ne reci nikoli

Otilija  

član od: 30.11.2003

sporočila: 83

19. okt 2010 13:55

Teka je napisal/a:

je normalno in precej pogosto pri fantih, ki so trenutno v fazi najhitrejše rasti

 

Teka

 

Nam je tudi tako povedala šolska zdravnica. Napotek, ki ga je dobil, je bil obremenjevanje do bolečin, oz. čim manj. Je pa sina vseeno napotila še na fizikalno terapijo.

Bolečine so nekako po letu ponehale.

Otilija

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

19. okt 2010 15:52

Teka, čisto narobe si postavila vprašanje.  Pravilno bi bilo takole:   .... Približno eno leto ima probleme z bolečinami v kolenu, ki pa so  v zadnjih mesecih postale tako hude, da sploh ne mora več trenirat. Na obeh kolenih ima precej velike bule, oziroma zateklino ....  - kakšni čevlji se podajo k bolečim kolenom.  Predstavljam si, da bi dobila nasvet, dolg celo stran.

Vprašanj okoli zdravja ne jemljem, kot da naj bi jih  rešilo članstvo Kulinarike. Pač pa bolj kot nabiranje nasvetov in pripomb. Zdravniki nam ponavadi skopo odmerjajo čas in zelo dobro je iti tja oborožen s čimveč znanja, pa čeprav včasih napačnega, ampak vsaj veš kaj vprašati oz. bolje razumeš njegovo mnenje.

 

Teka, pri zdravniku se ne pusti na hitro odpraviti.  Da ne bo površne obravnave in bo moral sine čez 20 let reševati zastarane poškodbe.

Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 19.okt 2010 15:55

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti