Boleče koleno najstnika

neznan uporabnik

19. okt 2010 16:20

Milo rečeno, tele forumske Micke so pa zelo nesramen izraz.

Pa pustimo, da mene Micke in Ančke spominjajo na določene lutke.. sramota, da se v taki temi, kot je boleče koleno in zaskrbljeni mami, uporablja tak naziv.

Prav res, če bi spraševali o primernih hlačah, ki zakrijejo bule na bolečem kolenu, bi bili nagovorjeni z damami in gospodi?

Mah....

 

GO MICKE, GO!!!!!!

 

japaja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

19. okt 2010 17:35

Mi je všeč povzetek od naor, dodala bi le, da je tu gor kup različnih kategorij "pacientov", vključno s spraševalci in tistimi, ki odgovarjajo, pa s tistimi, ki se ravno v vse izpod nekega peresa obregnejo.

 

V primeru teke sem tudi sama njeno vprašanje razumela kot je povzela naor, pač si malo olajšat dušo med čakanjem na zdravnika, pri mnogih drugih primerih pa prikimam my dear vendy.

 

Mamamia

 

 

mamamia

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

20. okt 2010 7:11

Pa kašen je to sexizem? Niso samo Micke, tudi kakšn Fraclj je zraven!

 

ežoj

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

20. okt 2010 7:23

Teka, če boš potrebovala izvrstnega fizioterapevta, ki dela s profesionalnimi športniki (tudi košarkaši) in je v naši familji in bližnji in daljnji okolici poštimal vse mogoče, mi javi in ti napišem njegov naslov. Je pa iz Celja in res fenomenalen. Seveda vzporedno z zdravnikom :) POtem se boste sami odločili, kako ukrepati, zdravniško mnenje se včasih razlikuje od fizioterapevtovega. Zdravniki dajo radi kakšno poškodbo za tri tedne v "gips", pri fizioterapevtu moraš začet migat isti dan. Boli ko šus, ampak do rezultata prideš veliko prej.

Jaz bi rekla, da pri sinu ne more bit kaj groznega narobe, glede na to, da je športnik... Kar glavo pokonci, vse bo še dobro!!!!

jasna

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

20. okt 2010 8:21

jasna1 je napisal/a:

Jaz bi rekla, da pri sinu ne more bit kaj groznega narobe, glede na to, da je športnik... Kar glavo pokonci, vse bo še dobro!!!!

jasna

Tudi jaz se pridružujem dobrim željam.

Sicer pa bi pripomnila, da zna fante take starosti taka zadeva zelo prizadeti, psihično. Mladi športnik, ki se v svojem športu "najde" in mu to udejstvovanje ter uspehi na tem področju v občutljivih najstnških letih pomenijo eno trdno točko v iskanju identitete, lahko zaradi poškodbe zelo trpi. Izguba dotedanjih sposobnosti, vrtanje po tebi tipa "zakaj se mi to dogaja", pozicija "na klopi" namesto "v središu" ... vse to so zelo boleče reči.

Moj sin (12 let) trenira nogomet, trikrat na teden. Že "navadna" angina in posledična odsotnost s treningov in tekem ga potre. Ko gledam njegove soigalce, ki včasih zaradi kakšne manjše akutne poškodbe (zvit gleženj, zlomljen prst ...) ne morejo igrati in med tekmo svoje vrstnike spodbujajo s klopi, mi je včasih zelo hudo. Vidiš te mlade fante, ki v solzah nemoči proslavljajo gol ali obupujejo nad neuspelimi akcijami in čutiš, kako si želijo pomagati na igrišču ... pa ne morejo. Pa točno vedo, da je to samo začasno, da se bo prst zacelil in gleženj pozdravil in bodo čez teden, dva, spet zabijali gole in proslavljali v slačilnici.

Vsako nedeljo se ti ti naši zmedeni pubertetniki prelevijo v "zvezde Lige prvakov". Za tisto uro tekme pozabijo na vse zadrege z mozoljčki, pozabljenimi domačimi nalogami in prepirčki s starši. Takrat so nogometaši, takrat so nekdo, ki nekaj zna in zmore! In če si jim ti "sveti" trenutki" kar naenkrat odvzeti, je hudo ...

 

Teka, tvojemu fantu je zaradi tega, ker trenuno ne sme in ne more trenirati, zagotovo zelo hudo. Zna biti, da se trenuno počuti zelo "bezveze", "na stranskem tiru, nesposoben" ...

MOrda bi res bilo pametno, da se vzporedno z zdravniško obravnavo, posvetujete še s kakšnim špornim fizioterapevtom. Ti ljudje so namreč vsakodnevno v stiku s športniki in z njihovimi stiskami zaradi poškodb in verjamem, da znajo s pravimi besedami pristopiti tudi k reševanju psihičnih pritiskov, ki težijo mlado športnikovo dušo.

 

Da bi se vse obnilo v pravo smer, vama želim!

Mojca

neznan uporabnik

20. okt 2010 9:43

Obnašanje, ki je pri nas pomagalo v takih trenutkih:

Ne: joj prejoj, kdaj bo bolje, če sploh..?

Ampak: evo, vsak dan smo bližje rešitvi.

 

Najhuje je občepeti v problemu. Takrat se ti konkretno stanje raztegne v večnost.

Če pa si zvizualiziraš cilj in si ga tudi želiš (valjda), z6ačneš pospešeno galopirati proti njemu.In te v problemu kar naenkrat ni, si že daleč naprej, problem te pa le še komajda dohaja.

No, tako to delamo pri nas, ostali pa po svojem okusu

 

Teka, verjamem, da ste se zavzeli za stvar. In ti tudi jaz priporočam, da se ne pustiš na hitro odpraviti (oz. tvoj sin) pri zdravniku, bodite tečni a prijazni. Fizioterapevti pa tudi po mojem mnenju bolj aktivno pristopajo k rešitvi, kajti to je že v naravi njihovega dela.

V dobi hitre rasti je tudi moj sin imel bolečine v nogah, ni sicer imel zatečenih, bulastih kolen, bolj ga je bolela golenica pod kolenom. Pomagalo je tuširanje s toplo vodo.

Tole s tuširanjem ni nasvet forumske mačke Japaje ampak zgolj pripomba (vsi ljudje vse vedo KVAK)

japaja

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

20. okt 2010 9:58

Japaja s toplim tuširanjem si me spomnila - hčerka se je pri treh letih zbujala in jokala sredi noči "da jo nogice boljo " - pod kolenom. Po nevem čigavem že nasvetu, da pomaga toplota, smo takrat našli najhitrejšo rešitev - v kopalnici sem pri infra pečici na hitro segrela brisačo in jih ovila okoli nogic. V nekaj minutah je že spala naprej...  mogoče bo komu pomagalo.

 

lp

robida

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

20. okt 2010 10:34

Naj pa jaz povem izkušnje moje sedaj že skoraj 17 letne hčerke. Pred 8 leti je pri čisto navadnem skoku v njenem kolenu nekaj zaškrtalo v kolenu. Posledica je bila huda bolečina z oteklino in noga je ostala v pokrčenem stanju še nadaljnih 14 dni. Bila je na urgenci, na slikanju, pri ortopedu in niso našli nič posebnega. Dobila je opornico, svetovali so ji počitek in ledene obkladke. Ob hujših bolečinah pa Naklofen. Hodila je s pomočjo bergel. Po 14 dneh je bolečina nenadoma izginila in stanje se je normaliziralo. Ampak glej ga zlomka, tovrstne težave so se še nekajkrat ponovile in bili smo že tik pred operacijo na ortopedski kliniki, saj je vseeno kazalo, da se ji en drobček hrustanca v kolenu občasno zatika. Pa so se premislili in nam ponovno svetovali kot že pred tem. Težave so se občasno pojavljale do letošnjega leta, ko se je dr. Marko Kraljodločil, da jo ponovno sprejmejo na ortopedsko kliniko in temeljito pregledajo. Magnetna resonanca ni pokazala nič, torej po mirovanju, Naklofenu in ledenih obkladkih se je spet umirilo. Rekli so, da gre najbrž za težave zaradi rasti. Svetovali so nam, da se ob ponovnih težavah obrnemo na zdravnika za športne poškodbe to je bodisi dr.Zupan ali dr.Drobnič na Lj.polikliniki. Menim, da bo že sam pregled pri vašem sinu pokazal kaj več, se pa pogosto dogaja pri športnikih, ki se ukvarjajo z košarko, da si nategnejo ali raztrgajo križne vezi. Te se je namreč moj mož pri košarki. Operiral ga je dr. Marčan v Valdoltri, ki je zelo dober strokovnjak. Operacija je bila zelo uspešna, tako, da sedaj ponovno igra košarko. Do pregleda vam svetujem ledene obkladke in mirovanje. Želim vam uspešne preiskave in tudi zdravljenje, predvsem pa, da se bo lahko ponovno ukvarjal z športom.

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

20. okt 2010 10:39

multivitamin je napisal/a:

Jaz pa berem pa berem. Verjetno sem petkrat prebral uvodno pošto avtorice Teke. Pa po petem branju, nisem nikjer v prvi pošti zasledil ničesar o sinovih traumah in strahovih in bla bla bla navlaki o duševnem počutju avtoričinega sina. In glej ga zlomka. Odgovora na preprosto vprašanje ali ima kdo sina ali hčero, ki sta že imela oteklo koleno zaradi športa nisem zasledil.

Multivitamin

multivitamin

Kako si pa ti s tem svojim postom pomagal Teki?

Mojca

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

20. okt 2010 10:57

Here we go again...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti