Kulinarika.net v2.030 - prvi del triologije ali srčki se predstavijo!

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

tema odprta - 17. okt 2010 15:24 | ogledi: 6.491 | odgovori: 8

Pred vami je izpopolnjena Kulinarika.net. Srčki so nas po večmesečnem iskanju (delu) le našli.

Srčki ste vi! Vsi ki prispevate in gradite Kulinarika.net. Sedaj se tudi predstavljate preko javnega profila. Klik na uporabniško ime vas pripelje na javni profil, klik na srček na portalu pa na seznam aktivnih (tistih ki prispevajo) članov.

Naj takoj poudarim, da so v javnem profilu le javne stvari! Privatnih ni. Vem, da je to nekako pričakovano, a velja poudariti. V javnem profilu ni ničesar, kar ne bi drugi uporabniki uspeli videti preko iskalca, le zbrano je na enem mestu. Izjema so razširjene nastavitve, pri katerih jasno piše, da bodo uporabljenje v vašem javnem profilu.

Javni profil je prvi del velike triologije, ki jo gradimo. Če bi rekel, da delamo kulinarično socialno omrežje, bi brez dvoma pretiraval, saj kulinarika.net ni nič drugega kot socialno omrežje ljubiteljev kuhanja že 12 let (forumi, klepetalnica, foto albumi ipd.)! Morda je bolj pravilno napisati, da v naše socialno omrežje vključujemo nove storitve, ki jih poznate iz drugih omrežij, denimo Facebooka (ne bojte se, ne bomo tako zakomplicirali vaše priljubljene strani).

Javni profil je le prvi korak k našemu cilju. Kmalu bosta sledila še dva koraka, ki bosta člane še bolj povezala med seboj. Zaenkrat pa uživajte in se privajajte na javni profil ;-) Če še nimate svojega opisa brž v nove nastavitve in ga dodajte.

V javnem profilu imate tudi aktivnost. Graf aktivnosti ne jemljite za blazno eksaktno znanost. Prikaže pa približno aktivnost določenega člana. Spet gre za javno aktivnost, kot je pošiljanje slik, komentiranje ipd. in ne pošiljanje zasebnih sporočil. Prav tako velja poudariti, da se aktivnost in prispevki lahko razlikujejo, saj se aktivnost šteje, ko je narejena (denimo poslan recept), prispevke pa vam šteje takrat, ko se jih objavi. Tako ima lahko nekdo recept od danes, pa ga že 10 dni ni bilo na KulSlo.

Uporabnika lahko zdaj tudi poiščete preko splošnega iskalca.

Moj primer javnega profila: http://www.kulinarika.net/clani/jernej

V primeru da so v vašem up. imenu šumniki, presledki, zvezdice ipd. nimate lepega URL naslova, zato brž skočite v nastavitve in si spremenite psevdonim! Brez psevdonima se bo prikazal vaš javni ID, ki je mešanica 16 črk in številk, nič prav prijateno za zapomniti.

OPOZORILO: Kot ponavadi smo orali ledino z najnajprednejšo tehnologijo za hitro nalaganje po podstraneh javnega profila (recepti, nasveti, slike)... Uspelo nam je skoraj vse, kar smo želeli, vse pa vendarle še ne. Kot je navada pri teh naprednih AJAX storitvah, je težava v gumbu za nazaj. Dela le napol. Ko odprete javni profil in klikate na tablice in potem na podstrani delujejo linki, kar pomeni, da lahko določeno stran določene tablice shranite v priljubljene ali pa link nalepite v forum in bo deloval. Gumb nazaj je pa... malo problematičen, deluje le napol. Vrne vas na prejšnjo stran, ne vrne pa vas na prejšnjo tablico in navigacija ne prikaže izbrane prave strani. Če tako veliko raziskujete en javni profil se najlažje vrnete na seznam ne s kliki nazaj ampak preko drobtin (breadcrumbs) to je tista pot kjer piše domov -> člani -> jernej recimo...

Mislim da ta omejitev ni prehuda, upamo, da bo nekoč vse tako, kot mora biti, zaenkrat žal ni še čisto tako, vas pa gumb nazaj ne vrže "ven" iz javnega profila, kar se pogosto dogaja pri takih straneh.

Ta tema je odprta za vprašanja (tudi za hrošče, a upam, da bo malo napisanega na to temo!)

Zaradi obsega dela, da smo to naredili in pomembnosti storitve dvigujemo KulSlo na V2.030.

Jernej - administrator

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

17. okt 2010 15:41

Dostop do lastnega javnega profila je mogoč preko prve strani beležke (grafika tu je le začasna, dokler Bojan ne prime peresa v roko ;-) in v nastavitvah / razširjeni profil.

Jernej - administrator

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

17. okt 2010 16:01

Všeč mi je tole, Jernej!

 

In čeprav si hroščkov ne želiš - tale je čisto majčken: urejanje članov ne deluje, niti po številu sporočil niti po datumu prijave.

Blanchy

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

17. okt 2010 16:09

Hvala ti za opozorilo, testiral sem in je delalo, pa sem še nekaj spreminjal in... ampak res si dobro napisala, hrošč je bil res minimalen ;-) V 5 sekundah sem ga pohodil da je kar zacvrčalo!

Jernej - administrator

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

17. okt 2010 16:13

O, Jernej, tole je bilo pa ekspresno

Blanchy

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

17. okt 2010 16:36

Super tole...

No sedaj se pa lahko nekateri z veseljem razgalijo, ko so jih bila tako polna usta ( no, saj so jih zmeraj)da bodo to storili med prvimi...kuc kuc

Escada

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

17. okt 2010 19:54

Zagotovo se je v zadnjih urah moj obisk na Kulinariki povspel navzgor, kajti nonstop občudujem profile članov in članic.

Mojega gledam malo manj, kajti ne izgledam preveč dobro v profilu....(trudim se postati resna, vendar mi ne uspe

 

Ampak Bojan kake lepe slike si prilepil v moj profil...

Jernej, zelo natančno opravljeno delo....maš lepo pisavoJernej moje besede so se izčrpale...

preprosto ne najdem besed k taki lepoti!

Hvala, prisrčna hvala obema!od veselja!

Nikoli ne reci nikoli

 

Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 17.okt 2010 19:57

adalbert  

član od: 2.2.2008

sporočila: 285

17. okt 2010 21:20

Jaaaa,to mi je všeč ,me je kar zaposlilo.So stvari ki delajo kulinariko mične. Bravooo!!! adalbert

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

18. okt 2010 18:01

Tako, člane lahko tudi preko splošnega iskalca poiščete (vpisati je treba točno up. ime).

Jernej - administrator

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti