London hostel

vesnal  

član od: 17.12.2002

sporočila: 449

tema odprta - 1. okt 2010 9:00 | ogledi: 6.736 | odgovori: 11

Živjo, imate kaj osebnih izkušenj s hostli v Londonu, katerega osebno priporočate, zanimajo me pa bolj te v 1. sektorju Londona?

Trenutno gledam Astor Hyde park, Astor victoria in Piccadilly hostel, mnenja so zelo različna po forumih.

Lp Vesna

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

1. okt 2010 9:13

Vesna, ( s kančkom žlehtnobe ), a ti greš v London, da občuduječ njihove hostle? Tudi sam sem nekaj potoval po svetu, pri hostlih me zanimajo le tri stvari: cena, cena in še enkrat cena ( sicer za enoposteljno sobo ). Da bi bilo zelo umazano ali brez uporabe kopalnice, pa še ni bilo. Fino je če ima hostl recepcijo 24 ur.

ežoj

vesnal  

član od: 17.12.2002

sporočila: 449

1. okt 2010 9:19

Ne ne rabim lepega hostla, me pa vseeno mnenje ljudi, ki so bili v katerem, zanima me lokacija, kako daleč so stvari od vsega, povezave, na splošno o hostlu, ki ga nekdo pozna. V Londonu sem sicer že bila, samo ne v hostlu, tako da ne vem kaj dosti.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. okt 2010 9:34

Vesna, za vse stvari na svetu so različna mnenja. Zlasti po forumih. Zato velja do neke mere ta mnenja sicer upoštevati, ampak ni, da bi človek pretiraval s tem, da bi mnenja blazno zares jemal.

Ker, če te zanimajo hostli v točno določenem sektorju, potem ne razumem, zakaj je treba še napisati, koliko je do kod in koliko časa se kam pelješ (in zakaj mora to nekdo napisati na forum).

Malo pogledaš na karto in malo množenja in seštevanja, pa gre. Tudi je tako, da tista o linearni so-odvisnosti denarja in muzike ponavadi  drži.

In ko človek ve, koliko denarja ima, se pač sprijazni z muziko. Če je pesmic v tej muziki več, gre preprosto na žrebanje an-ban-pet-podgan....in pač nekaj vzame. Case closed. Je bolje več razmisleka vložiti v to, kaj si velja ogledati kot to, kje se prenočuje. Če ti izbrana lokacija ne bo všeč, jo lahko itak pa itak tudi zamenjaš, ne?

 

Vendelina jr.

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 01.okt 2010 09:35

vesnal  

član od: 17.12.2002

sporočila: 449

1. okt 2010 9:40

Pozna kdo osebno 3 hostle, ki sem jih naštela in lahko kaj pove o njih?

MancaS  

član od: 28.9.2007

sporočila: 107

1. okt 2010 9:47

Najbolje, da si pogledaš ratinge za različne hostle na www.hostelworld.com Jaz sem lani potovala po UK in Irski in sem vse hostle rezervirala na tej strani, in sicer glede na naslednje faktorje: rating, lokacija in cena. Moram reči, da sem povsod dobila, kar sem pričakovala (ponekod pa še boljše), ker si glede na komentarje in ocene lahko ustvariš dokaj dobro sliko o določenem hostlu. V Londonu sem sicer bivala v hostlu St Christopher's Southwark, ki je bil kar soliden, žal pa ni v območju, na katerega si se ti osredotočila. MancaS

.deklica  

član od: 27.1.2009

sporočila: 107

1. okt 2010 10:25

Vesnal se strinjam s predhodnico. Za izbrane tri hostle preglej hostelworld in http://www.booking.com, zna biti slednji velikokrat cenejši za isto namestitev. Sem se že večkrat odločila na podlagi tam zapisanih mnenj in mi ni bilo žal. V Londonu sem bila tudi jaz sicer v St Christopher's Southwark, ki mu nič ne manjka, je pa res zunaj osrednjega dela mesta. Pa veliko uživanja na potovanju! .deklica

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

1. okt 2010 10:56

vesnal, se ti opravičujem, ker smetim temo, ampak si bom dovolila en majhen ovinek mimo centralne teme.

Moja izkušnja je, da se v zelo velikih evropskih mestih, kjer je javni prevoz dobro organiziran, ne splača omejevati na centralne lokacije. Skoraj povsod obstaja tudi možnost nakupa kombiniranih vozovnic za neomejeno število prevozov, običajno so prebivališča na obrobju cenejša, oziroma dobiš za enako ceno več in skoraj vedno vidiš in doživiš v takih okoljih več avtentičnega kot v neposredni bližini turističnih atrakcij.

Seveda to velja le za mesta, ki imajo spodoben javni prevoz, po možnosti podzemeljski ali vodni.  London je že tak, pa recimo Barcelona, Madrid, Lisbona, Marseille in Pariz tudi, presenetljivo, a resnično tudi Benetke. (Leta in leta sem prenašala ropanje v centralnih luknjah, dokler nisem ugotovila, da se na Lidu, Buranu, Torcellu ali v Chioggi ne samo dosti boljše in ceneje večerja, ampak tudi prenočuje).

Moskva, Rim, Dunaj in Leningrad zahtevajo že malo avanturističnega duha in zanimanja za lokalni kolorit.

Seveda se pa v tako pustolovščino ne gre spuščati v prometno diluvialnih mestih. Recimo v Firencah, Kompostelju, Salamanci, Toulousu, Ljubljani, Trstu ali Evori. Tam je pa res treba stanovati v centru.

 

nola

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

1. okt 2010 11:01

http://www.booking.com/

In ti so navadno resnično cenejši...

Loni Makaroni

vesnal  

član od: 17.12.2002

sporočila: 449

1. okt 2010 11:06

Hvala vsem

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

1. okt 2010 14:18

Pa še malo logike ti svetujem pri branju komentarjev na hostel worldu in bookingu, ker ko sem sama prvič odhajala in delala booking sem paničarila 200/h. Skratka, če je ena stvar 5x pohvaljena in 1x spluvana sama zaključim, da je v redu in da ta en kritik ali pač ima totalno drugačen okus kot ga imam sama, ali pa ima nepočiščeno povprečje in se mu zdi fino zbit rating hostlu. Ne sekiraj se če je na toliko in toliko solidnih komentarjev nekdo, ki trdi da je hostel svinjak npr. ker skoraj 100% da ni. Pa če nekdo trdi, da je hrup obupen, večina ostalih pa da je znosen, se da mirne duše zaključiti, da je bila oseba v hostlu nekje sredi največje sezone, ko je bil kakšen praznik itd... Nikar ne divjaj, pač nekaj izberi, verjetno ne greš za nevem koliko časa, kakšen teden pa že lahko človek prebije v ne čisto perfektni namestitvi. Viva Meier

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti