Problemi s prebavo

cvetka5  

član od: 30.9.2010

sporočila: 44

tema odprta - 30. sep 2010 19:17 | ogledi: 9.735 | odgovori: 22

živjo! sem nova na forumu, pa imam eno vprašanje. Namreč imam velike probleme s prebavo. Imam predobro prebavo zjutraj in to je res zelo nadležno. Vsako jutro ko vstanem moram iti takoj na wc in imam velikokrat drisko. Ko sem doma me to niti ne moti, problem je v tem, da vsakič ko moram zjutraj iti na pot me med potjo vedno zvije(malo že tudi od psihe). In ko me zvije KOMAJ zadržim in ko pridem do wc-ja imam potem vedno drisko. Enkrat se mi je že zgodilo, da ko me je zvilo med potjo sem bila sredi ljubljane in ni bilo v bližini nobenega wc-ja sem se skoraj podelala v hlače :( to je res grozen občutek, saj si zaradi tega ne upam nikamor z avtobusom saj me skrbi da me bo zvilo in ne bom uspela pravočasno priti do wc-ja....Ker trenutno iščem službo si ne upam iskati v kakšnem drugem kraju ker me skrbi da me bo med potjo vedno zvilo. Sem že naredila test za celiakio in ej negativen.....Te težave imam pa že več kot 2 leti.Tako da res nevem več kaj naj naredim. Ali je imela katera že podobne probleme??

cvetka5

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

30. sep 2010 21:19

Mislim, cvetka, da je to vprašanje bolj kot za kulinariko za kak zdravstveni portal. Recimo med.over.net ali kaj podobnega - tamo ti bodo zanesljivo znali bolje pomagati. Pa veliko sreče! Sonja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

30. sep 2010 22:14

Cvetka, a na zdravnika pa še nisi pomislila? Saj res stavkajo, ampak verjemi, da te bodo vzeli resno.Po mojih izkušnjah imaš lahko težave s kakšnim vnetjem želodčne sluznice, ali preveč kisline, ki je lahko posledica težav s sluznico.Lahko je pa še več drugih vzrokov, nisem zdravnica.Torej, pot pod noge.Kdo te bo pa gledal v novi službi, če boš kar naprej dirkala na wc?  Upam, da razumeš kot šalo, ne kaj drugega.

naor

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

30. sep 2010 22:59

Tako ja... tukaj ti bomo svetovali pravi čaj z borovničevo čokolado in potem nas boš postrani gledala. ;)

Mnogo sreče pri reševanju zoprnega problema!

LP

Sergej

cvetka5  

član od: 30.9.2010

sporočila: 44

1. okt 2010 9:25

ja sj zdj bi bil že res čas da bi obiskala zdravnika :) samo zanimal me je če je imel kdo že podobne težave. cvetka5

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

1. okt 2010 10:30

Cvetka, preden prideš do zdravnika, pa poskusi  s tem: na tešče popij mešanico medu in mleka.V skodelico daj žličko medu in prelij s toplim mlekom, ne vročim. Potem počakaj pol ure, nato lahko zajtrkuješ kaj lahkega.Kave bolje da ne piješ. Pomaga pire krompir, makaroni z drobtinicami, ne s paradižnikovo polivko.Kuhana jabolka in kuhana zelenjava.Belo, pusto meso. Grozdje, jabolka, to zelo napenja, prav tako stročnice.Banano lahko tudi, dobro je, če jo zdrobiš z vilicami. Disciplina pač. Naj te ne premamijo ocvrte jedi in podobno. Čaj ni dober vsak, pojdi v lekarno ali k zeliščaricam po nasvet.Samo moraš ga piti, ne samo kupiti. Toliko, preden greš k zdravniku. Moraš se tudi umiriti. Vzemi si čas zase in pojdi na sprehod, vsak dan. Sicer same tablete ne bodo pomagale. Nekaj časa že, potem se pa stvar zopet ponovi.

Želim ti veliko zdravja!

naor

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

1. okt 2010 10:58

Naor, kar si naštela meni vse škodi, tako, da svetujem obisk zdravnika!

Srečno!

Kuharca Anamarija brez glave

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

1. okt 2010 11:33

Cvetka, iste težave sem imela tudi jaz. In jih imam še občasno. Namreč če zjutraj na tešče popijem nescafe se v roku pol ure do ure začne tako dogajat, da grem včasih tudi trikrat. Včasih driska, včasih ne, odvisno kaj jem zvečer. Če jem bolj tekočo hrano, kakšno bolj lahko, zvečer ali pa jogurt me zjutraj še bolj zvije. Zaradi teh težav sem bila poslana na kolonoskopijo, kjer so ugotovili, da je vzrok alergološki. Zelo presenečena sem bila, ker sem na ogromno stvari alergična. Med drugim je kava največji faktor za jutranje težave. Po prvih testih je bila celiakija negativna. Ugotovili so jo šele z dodatnimi testiranji, saj se je zdravnica zavzela zame. Namreč ukvarjala se je ravno z prehrambenimi alergijami. Najbolj mi pomaga, da se redno prehranjujem - 5 obrokov na dan. Zjutraj najprej pojem zajtrk. Rižev vafelj z mlečnim namazom, rezina sira, kuhan pršut.Če popijem kakšen sok iz citrusov imam že prebavne težave. Šele zatem si naredim nescafe. Prave kave ne pijem dolga leta. Šele za malico si privoščim sadje. Hrušk ne jem, ker me napenjajo. Pri mandarinah in ostalih citrusih pa sem previdna, da jih ne pojem preveč. Izogibam se tudi paštet, hrenovk, suhomesnatih izdelkov, konzerv in umetnih pijač. Pijem zgolj naravne sokove, radensko ali vodo. Solato si pripravim z jabolčnim kisom. Od alkohola pijem le včasih kozarec belega vina, žganih pijač in piva pa ne. Rdečega in črnega vina ne prenašam. Gibanje v naravi mi precej pomagata za umiritev. Lahko, da je pri tebi vse skupaj le nervoznega značaja zaradi iskanja službe ali pa je kriva kava na tešče? Svetujem ti, da poskušaš vsak dan nekaj izločiti iz jedilnika, da ugotoviš kaj ti najbolj škoduje. Če pa ne bo bolje je vzrok v prebavnem traktu, tu pa ti pomaga le gastroskopija. Moja hči ima podobne težave občasno, pomagala si je z Linexom. Zdaj pa smo ugotovili, da je bil vzrok stres v šoli. Želim ti veliko uspeha in zdravja.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. okt 2010 12:01

K zdravniku.

Vendelina jr.

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

1. okt 2010 12:12

Težave imaš že več kot dve leti.

 

No ,če bi jaz osebno imela take težave že toliko časa,se bi mi zdelo skrajno neodgovorno do sebe,če se nebi že prej posvetovala z kom iz stroke.

 

kriznana

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

1. okt 2010 12:32

No jaz sem delala gastroskopijo, dobila sem tablete za kislino, ampak mam še vedno težave. Zdravnica (osebna) se mi zdi, da me ne jemlje resno, no, kaj pa vem, težave imam še vedno.

Kava, alkohol, cigareti - nič,  od mesa jem samo ribe, čim bolj se izogibam cvrtju... verjetno bi mogla še manj sladkega pa še kaj.

Mislim, da mene najbolj matra psihično, sama si malo že lahko pomagam, da se skušam, nekak prepičat, da bo kul. Velikokrat tud iščem wc ali me skrbi, če ga imajo. Mogoče je komu, ki to bere vse skup smešno, ampak ni. Odpoveš se kinu, izletom, pojedinam npr.

katti

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti