Izkušnje z pralnim strojem,ki se polni zgori,mam nagledanega od boscha,kako se obnesejo?

Vanili  

član od: 28.6.2002

sporočila: 78

30. sep 2010 8:28

Katja D je napisal/a:

Jaz sodo kupujem v Müllerju. Na izbiro imaš sodo v prahu in sodo v tekoči obliki. Obe sta namenjeni pranju, uporabni pa sta tudi za drugo čiščenje v gospodinjstvu.

Katja D.

Super bom šla iskat in upam da rešim tole.

Hvala Katja

Yantares  

član od: 24.10.2009

sporočila: 111

30. sep 2010 17:20

rimljanka je napisal/a:

Yantares, me ne prepriča, zakaj pa bi se pri enaki temperturi pri običajnem prašku taisto ne dogajalo?

rimljanka
Ok, glede na to, da sem tudi sama firbec sem se pozanimala in finta naj bi bila v količini dodatkov, ki mehčajo vodo. Navadni praški imajo več teh dodatkov kot tekoči, zato naj bi se umazanija lažje izpirala in poslednično je manj naslag v stroju.Tudi pralna soda in soda bikarbona mehčajo vodo in nasvet je bil, da dodamo eno žlico k vsakemu pranju (bikarbona je precej manj agresivna), posebej, če uporabljamo samo/predvsem tekoči prašek na nizkih temperaturah. Pa boljši občutek je tudi zaradi bakterij, soda (pa še kakšna žlica kisa k/namesto mehčalca) kar pomaga, prašek sam namreč ni antibakterijski... Za pranje krp, ki jih imamo za psa pa vedno uporabim par žlic pralne sode (kot je Katja napisala, imajo jo v Müllerju - polkilska zelena vrečka), namesto mehčalca nalijem alkoholni kis in pride vedno vse čisto, stroj prav tako. Obstaja pa razkužilna tekočina, tudi za občutljivo kožo, ravno tako iz Müllerja in je fajn dodat h kakšnemu barvnemu spodnjemu perilu, posteljnini, itd. Moja mama je to vedno rešila s peglanjem, meni pa nekako ne znese... Y.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

30. sep 2010 17:40

No ja, soda je agresivna, za obleko in  okolje, je torej ne bom uporabjala, ostala bom pri tekočem prašku, mehčalca tako ali tako ne uporabljam. Čudno, moje perilo ne smrdi, vonja po ne vem čem pa itak ne maram. Me najbolj prepriča vonj svežega, na zraku (in po možnosti vetru) posušenega perila. Brez vonja po prašku, mehčalcu,.....

Sicer pa - vsak po svoje, kajne?

Aja, sem vedno mislila, da je trdota vode odvisna od količine mineralov v njej. Običajno se pri bolj trdi vodi uporabi več praška za enak učinek kot pri mehkejši vodi. Kje je tu mehčanje vode? (kemija mi ni najljubši predmet bila, kaj hočem).

rimljanka

Yantares  

član od: 24.10.2009

sporočila: 111

30. sep 2010 18:31

Stvari se vedno da analizirat v nedogled. Povečevanje praška je pa veliko bolj škodljivo za okolje kot žlica ali dve sode bikarbone, tu sploh ni kaj za diskutirat. In od kar za pranje uporabljam sodo in kis (temu primerno tudi precej manjšo količino praška) v stroju vedno diši po čistem in nikoli po zatohlem, kot je znalo včasih. Mogoče se sliši malce bedasto, ampak občasno vtaknem glavo v boben in testiram... Sicer pa, nazaj na glavno temo, se opravičujem za off-topic. Y.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti