Izkušnje z pralnim strojem,ki se polni zgori,mam nagledanega od boscha,kako se obnesejo?

tasyka 2  

član od: 7.11.2009

sporočila: 56

27. sep 2010 19:39

rimljanka je napisal/a:

tasyka 2 je napisal/a:
Pooblaščen serviser mi je prav tako močno odsvetoval tekoče pralne praške v primeru, da se pere le na 40 ali 60 stopinj (kar pa jaz sem), ker se je v notranjosti nabral ostanek tekočega praška, ki pa ga stopi le kuhanje na 90 stopinj. tasyka 2

Pri nas vseskozi uporabljamo tekoč prašek, pa ni nobenih težav. Kje naj bi se pa nabiral? Kako ga lahko stopi (saj je ja tekoč) in šele 90 stC, če je namenjen pranju pri nižjih temperaturah?

Sicer pa imamo doma tak stroj, ki se polni zgoraj in je več kot odličen, sploh za starejše, ki se težko sklonijo, da res poberejo vsak kos perila iz običajnega stroja.

rimljanka

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 27. 2010 15:33
ja rimljanka,saj to tut meni ni jasno :) sem citirala od soooncek,ampak sem nekje preveč zbrisala :) se še lovim pri teh citatih :) drugače sem pa tudi jaz napisala,da jih vseskozi uporabljam,pa ni bilo do zdaj še nič narobe tasyka 2

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

28. sep 2010 5:15

proxima je napisal/a:
@Vanja: evropski top-loaderji so drugače narejeni od ameriških (vsaj pri tistih, ki sem jih jaz videla, os bobna je pri ameriških pravokotna na tla, pri evropskih pa vzporedna z njimi) in je njihova mehanika menda celo boljša od klasičnih.lp, proxima

 

Aja Res nisem imela pojma. Pri ameriških vse cunje splavajo na vrh in so tako slabo oprane, da me je še moj najstnik enkrat "obtožil", če sem mogoče umazane nogavice dala nazaj v omaro. Par dni kasneje sem imela Asko-ta doma.

Vanja

Dečko1  

član od: 30.6.2010

sporočila: 4

28. sep 2010 7:21

Pozdravljene gospodinje

Mislim da ste me prepričale,za nakup pralnega stroja z polnjenjem zgori.Res je praktičen,da se ne rabiš sklanjat ko jemlješ perilo ven.Zdej sem imel stroj z sprednjim polnjenjem,pa sem reku da bi mal spremembe nardil.Pa sem se raje z vami posvetoval za nasvet.Ktero znamko pa naj uzamem?In koliko so vaši stroji kaj glasni?Ker sem jih mal gledu,pa so med ožemanjem nekateri kr precej glasni.

Lp

Dečko1

lonygirl  

član od: 13.12.2002

sporočila: 167

28. sep 2010 12:12

Jaz drugače obožujem znamko Bosch in imam in sušilca in pralnega (navadnega) Boschevega, ampak glede na mamičine izkušnje z Bosch top-loaderjem bi ti ga odsvetovala. Poleg tega, da je kar zelo glasen, je res tist filter nemogoč (ali pa imamo samo mi slabe izkušnje z njim). Jaz bi gledala za kako drugo znamko Gorenje, Elektrolux, Whirpool oz. tako, da ti ni treba bobna razdirat, da prideš do filtra. Lp, polona

lesnik  

član od: 9.10.2006

sporočila: 294

29. sep 2010 22:09

Mi imamo Boscha. Zadovoljni, a kar so predhodnice napisale, je res. Filter je nemogoč, treba je razkopat cel boben, da prideš do njega. Pa še nekaj: rezervni deli so noro dragi! Meni se je nekaj poškodovalo, kar bi zahtevalo menjavo bobna za vodo, kar so nam naračunali za skor 400 eur stroškov!!! Na srečo se je dalo zalepiti - dokler bo, pač bo, naslednjič pa kupimo klasičnega. Saj je fajn, da je stroj ožji, a če mate prostor, raje kupite klasiko. Je dolgoročno ceneje.

lesnik

Yantares  

član od: 24.10.2009

sporočila: 111

30. sep 2010 2:38

rimljanka je napisal/a:
Pri nas vseskozi uporabljamo tekoč prašek, pa ni nobenih težav. Kje naj bi se pa nabiral? Kako ga lahko stopi (saj je ja tekoč) in šele 90 stC, če je namenjen pranju pri nižjih temperaturah?

Sicer pa imamo doma tak stroj, ki se polni zgoraj in je več kot odličen, sploh za starejše, ki se težko sklonijo, da res poberejo vsak kos perila iz običajnega stroja.

rimljanka

Kakor sem jaz razumela serviserja, problem ni v tekočem prašku samem, ampak gre za to, da se zaradi nizke temperature v stroju začne naslagat usedlina umazanega perila. To pa je krasno gojišče bakterij (prvi znak je, da perilo ne diši najbolj sveže, kasneje pa začne tudi smrdeti). Njegovo priporočilo je bilo, da se občasno kaj tudi okuha. Če pa pogosto peremo zelo umazano perilo, se stroj zažene kar na prazno, dodamo le lonček pralne sode in vklopimo program za okuhavanje. Penjenje med pranjem pomeni, da soda opravlja svojo nalogo in odstanjuje usedline - ne peni se soda, ampak prašek. Y.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

30. sep 2010 5:59

Yantares, me ne prepriča, zakaj pa bi se pri enaki temperturi pri običajnem prašku taisto ne dogajalo?

rimljanka

Vanili  

član od: 28.6.2002

sporočila: 78

30. sep 2010 7:39

Ravno sem se spraševala, kaj je z mojim perilom narobe...prala sem dekce od hišnega ljubljenčka...zdaj pa ostalo perilo sploh ne diši več po prašku, lahko bi že rekla da je rahlo neprijetnega vonja...kljub temu da sem potem prazen stroj oprala na 90stopinj...to se mi prej pri klasičnem stroju ni nikoli zgodilo...uporabljam pa konstantno tekoči prašek in ker perilo niti ni umazano običajno perem na hitrem programu in 40stopinjah. Yantares...pralna soda je pa katera? lp vesna

Katja D  

član od: 20.5.2006

sporočila: 446

30. sep 2010 8:09

Jaz sodo kupujem v Müllerju. Na izbiro imaš sodo v prahu in sodo v tekoči obliki. Obe sta namenjeni pranju, uporabni pa sta tudi za drugo čiščenje v gospodinjstvu.

Katja D.

Katja D  

član od: 20.5.2006

sporočila: 446

30. sep 2010 8:11

lonygirl je napisal/a:
ko sva z mami po nakupu gledale ostale top loaderje, sva videli da imajo nekateri filtre spodaj (tako kot običajni pralni stroji) in glede na naše izkušnje bi raje kupili takega. Morda ima Gorenje to bolj poštudirano? Lp Lp, polona

 

Tudi Gorenjev "toploader" ima filter na dnu bobna, vendar do njega ni težko priti oz. ni treba razdreti celega bobna, da ga lahko očistiš.

Katja D.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti