Bolan mucek

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

26. sep 2010 21:54

Elaphus, zelo me veseli, da se dobro znajdete z mucko, veliko zdravja in veselja z njo vam želim!

Ja, tisto o nedovoljeni oddaji pred 12 tednom je pa čisto res.

V Pravilniku o zaščiti hišnih živali je navedeno:

"36. člen

(mladiči)

Mladičev ni dovoljeno odvzeti od samice pred dopolnjenim dvanajstim tednom starosti."

Verjamem, da vsi ne poznajo te zakonodaje in posameznih določb, vedno znova pa ne ujezi, ker odrasli ljudje (tu misli na starše tiste deklice, ki je "darilo" prinesla) ne uporabljajo niti malo "zdrave kmečke pameti". Dokler mladič niti jesti še ne zna samostojno, je nemogoče pričakovati, da bo kar po čudežu normalno živel naprej brez mame. Sama sreča, da je mucka prišla k pametnim ljudem, kot si ti. Večina ljudi, ki nikoli ni opazovala mačje družinice, namreč niti pomisli ne, da mladič brez materine pomoči niti iztrebljati ne more sam (se dogala tudi, da ljudje naokoli raznašajo še čisto majhne sesne mladiče). Tako majhnemu mucku iztrebljanje stimulira odrasla mačka, s tem, ko ga liže po trebuščku in zadnjični odprtini po vsakem obroku. Zelo majnhni osiroteli mucki se hitro podhladijo - zato jih je potrebno ves čas tudi ogrevati s termoforjem, hraniti pa na 2 uri, kot bi to počela mama muca.
Veliko mladičkov brez take oskrbe žalostno pogine ...
No, Elaphus, saj ti to vse že veš, tole pišem bolj zaradi tega, da bi koristilo še komu drugemu, če se mu slučajno pripeti, da kje najde nebogljenega mladička.
Kako je pa kaj mama muca, ki so ji "prinašatelji" odvzeli mladička? Upam, da jim je jasno, da bo kaj hitro staknila mastitis, če so oddali vse mucke tako hitro...

 

Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti