Darilo za rojstni dan 8 letnika

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

19. nov 2013 20:57

Običajno se v tem času ali malce pozneje začnejo plesne predstave na ledu. To bi ji znalo biti tudi všeč.

Margot

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

19. nov 2013 22:53

Nečakinjini prijateljici, ki me je povabila na zakusko ob obhajilu, sem podarila bon, ki smo ga izdelali sami. Na njem je bila izjava, da jo peljem v trgovino, kjer si lahko izbere majčko po svoji izbiri. Pa njeno najljubšo čokolado. 

Boni, ki jih lahko izdelamo sami, so odlična ideja. Lahko so tudi za kinopredstavo, za obisk igralnice, popoldan na otroškem igrišču.

Najboljša ideja za darilo pa se mi še vedno zdi velika škatla, v kateri je bilo več škatel s papirjem, v zadnji, najmanjši pa listek z napisom: " Darilo je v modri vrečki, ki visi na obešalniku v hodniku!"  Deklica je bila stara 7 let, vendar po več kot 20 letih še ni pozabila tega darila. 

F r i n a

Aljo  

član od: 19.10.2005

sporočila: 90

20. nov 2013 6:48

Naj opišem še moj neuspešen poskus glede rojstnih dni in daril otrok. Ker je bilo jasno ko beli dan, da nekateri otroci ne pridejo na rd, ke jim seveda mama  ne more dat za darilo, in jim potem ne dovoli, sem pred dvema letoma poskušala prepričat mame, da naj pride deca brez daril, da je pač fešta in to je to - brez stroškov daril. Večina je bila seveda za, ampak se je ustavilo, ker nekaterim to ni šlo v račun. Potem je bila težava, pri katerem otroku bomo začeli s to varianto, nobeden ne bi bil prvi, med tem časom so otroci šli iz vrtca v šolo, kjer se je ekipa zamenjala in zadevo smo neuspešno končali. 

Dejansko je pri RD strošek darilo - ne praznovanje sploh če je doma in mama sama pripravi torto in prigrizek, čipsi in kokice pa ne stanejo celo premoženje.

 

 

Aljo

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

20. nov 2013 7:41

Kolikor imam sam izkušenj z otroci in rojstnimi dnevi so malčki najbolj srečni traparije, ki si jo želijo, kakršna pač že je in predvsem družbe za rojstni dan. In ne vidim razloga, da bi neko traparijo morali zamenjati za nekaj, kar se nam zdi bolj primerno in bolje naloženo za otrokovo prihodnost. Za to imamo čas in dolžnost ostalih 364 dni.

@Aljo; Darilo je precej manjši strošek kot priprava rojstnega dne, Hot Wheels avtomobilček stane 0.99€, milijon perlic, šmink isto ali še manj. Čips in kokice so precej dražje, da ne govorim o sestavinah za spodobno torto. Če pa ste vajeni bogatih daril je seveda drugače.

 

 

Commis débarrasseur

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

20. nov 2013 8:50

 Moževa nečakinja ima dve majhni punčki in kot jaz ne mara brezveznih daril in še manj ceremonij. Čudovita ženska, preprosta in skromna. Pa bi si lahko privoščila marsikaj.

 

Naveličana  brezveznih daril je  dve leti nazaj na vabilo napisala: prosim, pridite brez darila, pripravili ga bomo skupaj.

Na mizi je bil prašiček in  košarica za igrače, vsak otrok /mama so  prispevali kar so zmogli ali želeli.

Kar se  je nabralo, so odnesli družini ki živi  v težkih, drugačnih razmerah, skupaj s škatlo domačih piškotov.

Ko bi videli te otročke, kako so bili veseli igrač in piškotov...nobene zadrege, nobene sramežljivosti, le prijetno presenečenje...

Odselej je to praksa, mame posnemajo.

 

Piškote pa prispevam jaz. Z velikim veseljem.

 

 

 

 

 

lp Lučka

alibaba  

član od: 4.12.2007

sporočila: 328

20. nov 2013 14:09

Naši otroci se najbolj veselijo čipsa, smokijev, kokic... Med letom tega doma ne kupujemo, za rojstne dneve pa naj bo...

Kar se daril tiče - otroci so si zelo različni... in dobro se poznajo med seboj... Vedo, kaj je komu všeč. Nekatera dekleta so male princeske, nekatere kavbojke... slednja najbrž s punčko kakršnegakoli cenovnega razreda ne bo zadovoljna... Eni imajo radi knjige, eni ne... Nekateri encikopedije, nekatere pravljice o princeskah... Poznam nemirnega fanta, ki nikakor ne bi 'skopal' dinozavra iz seta za izkopavanje fosilov. Nima potrpljenja, ni natančen.. Kamen bi končal napol razbit nekje v kotu...Moja hči se blazno razveseli s kakšnega posebnega kemičnega svinčnika, radirke ali zvezka... če je z njej ljubim motivom...

 Važno je , da se z otrokom o tem pogovorimo, pa bomo našli nekaj primernega. Tudi tako otroke naučimo tega, da je pri obdarovanju pomemben obdarovanec.

Ko sem že dolgo nazaj prodajalko v trgovini z igračami vprašala, kaj je všeč osemletnikom, je, dejala: odvisno iz katerega kraja so in na katero šolo hodijo...



alibaba

Sporočilo je spremenil(a) alibaba dne 20.nov 2013 14:14

suziqatro  

član od: 25.4.2011

sporočila: 2526

20. nov 2013 17:51

Tudi mi smo bili večkrat povabljeni na praznovanja in obratno,pa nisem nikoli opazila kakšne tekmovalnosti kdo bo kupil boljše darilo.Fantje so bili veliki zbiratelji sličic:šport,Harry Potter.....Doma imamo celo zbirko keramičnih lončkov z hecnimi napisi ali sliko.Sin je zdaj že študent ,pa še vedno ve kdaj je dobil lonček in od koga je bilo darilo.Jaz pridno brišem prah in vsako toliko vprašam če lahko izložbo pospravim.

suziqatro

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

20. nov 2013 19:52

Hvala vsem, ki ste prispevali dobre ideje.

Sem pa med tem časom odkrila tole- http://www.malijunaki.si/

in sem se odločila za knjigico v kateri bo moja nečakinja igrala glavno vlogo.

syu

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

20. nov 2013 21:00

Uau, tole pa je nekaj

JJ

zoyaa  

član od: 1.8.2011

sporočila: 88

21. nov 2013 10:34

V mojih časih se  je v šolo sošolcem prineslo vsakemu eno liziko, ko si imel rojstni dan..ali pa kakšne bonbone. Sedaj pa mi je povedala teta, ki ima otroke še v osnovni šoli, da otroci ne smejo več nositi sladkarij v šolo, so jim tako povedali na roditeljskem sestanku. Ker naj bi se potem starši tistih, ki si tega niso mogli privoščit, počutili slabo, otroci pa prav tako. Pa tudi ker sladkarije niso najbolj zdrave.

 

In zato je organizirala doma zabavo za sošolce. Pa sem bila slučajno zraven...prav vsak je prinesel darilo in to darilo ne ravno za par evrov. Nisem mogla verjet. So pa tudi otroci te znanke precej razvajeni. Mi je srednji otrok povedal (star je skoraj 13let) da bo Miklavžu napisal pismo in si zaželel Furbya, ki stane čisto slučajno 80 €. Kaaaj????pa dobro vem, da on ne vrjeme več v dobre može, je bil pa to namig za našo družino, kaj naj mu kupi, ker jih pač vedno obdarujemo za miklavža. Ampak sem mu kar dala vedet, da mu miklavž niti slučajno ne bo prinesel tako dragega darila...da tudi miklavž nima denarja za tako drage reči. Torej nevem, kje se je izgubila skromnost otrok, ali pa le jaz ne poznam skromnih otrok :(

zoyaa*

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti