Darilo za rojstni dan 8 letnika

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

18. sep 2010 9:00

mamamia je napisal/a:

celo devedeji, velike sobne svetilke in kosi pohištva so ostali v drugem planu, pa čeprav je bil v moji škatlici čisto navaden majhen aparat za masažo (okoli 20 evrov stane) za malega športnika...

 

mamamia, PROSIM, reci, da se hecaš glede kosov pohištva in ostalega  

Bom iskrena: meni je še karkoli za 20€ preveč. Ko pomislim na razred 24 učencev in pomnožim, mi postane malce . OK, verjamem, da so starši, ki si to z lahkoto privoščijo. Vsi ne.

Pri nas je ena korajžna mamica predlagala, da se praznovanje rojstnih dni ukine in naj raje otrok v šolo prinese paket (bombonov, piškotov, čokolad - v okviru dogovorjene cene) ter ga razdeli med sošolce. Nekaj časa je bila na roditeljskem sestanku tišina, nekaj jih je zgroženo zmajalo z glavo, potem je še ena pogumna mama rekla, da se absolutno strinja s tem, in kar naenkrat je bila velika večina za. Problem rešen, otroci se bodo pa tudi kaj naučili iz tega. Več kot iz 20 enakih organiziranih zabav z animatorji.

tulka

Majdina  

član od: 27.9.2007

sporočila: 281

18. sep 2010 10:14

Čas gre naprej in moji otroci so že zdavnaj odrasli.Sicer vem,da so sedaj rojstnodnevne zabave vse kaj drugega,kot so bile takrat,a tako bogata darila(20€) in to med sošolci,je meni popolnoma nerazumljivo,pa če so starši še ne vem kako situirani.Otroci naj bi se veselili,zabavali in sicer v druženju,ne pa hlastali za dragimi darili.Kako malenkost pisana otroški duši na kožo,bi več pomenila.Sama pa sem svojima vedno kupila nekaj bombončkov,da so se z nimi sladkali v razredu in kadar koli je imel kdo od sošolcev rojstni dan,sta navdušeno pripovedovali,da so lizali bombončke,ali lizike in da so kaj zapeli slavljencu.Bilo je zadosti,pa še je bil dan lepši za vse. Majdina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

18. sep 2010 20:30

Tale aparat za 20 je bil za mojega nečaka, za sošolce in sošolke naših otrok pa nismo nikdar šli čez zdajšnjih 10, morda 15 evrov (naši so na otroške rojstne dneve hodili še v času tolarjev ...)

 

mamamia

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

18. sep 2010 20:32

Jah, tudi mene so zdajle tele omembe daril za 10, 15, 20 € kar na stol prilepile ... OK, tako darilo se kupi npr. nečaku, katerega življenski slog, želje itd. malo bolj poznaš. Da bi pa sošolcem otrok, ki se vabijo na svoje rojstnodnevne zabave množično, kar pomeni, da na enega otroka pride letno 15 - 20 obdarovanj starši zmogli financirati neka "konkretna" darila v stilu knjig, lego kock ... si težko predstavljam.

Imam dva osnovnošolca, oba hodita na rojstne dneve svojih sošolcev in to pomeni med 30 in 40 darilc vsako leto. Pa pomnožimo to z minimalno 10 € ...

In seveda nikakor ne pristajam na več kot le simboliko - to pomeni čokoladica, vrečka bombonov, steklenica otroškega šampanjca, duhoto oblikovan kemični svinčnik in podobno. Otrokom je važna zabava in druženje z vrstniki. Darilne vrečke po prihodu obiskovalcev ponavadi ostanejo v kotu, otroci pa zdivjajo ven za žogo. Ob koncu zabave otroci sploh ne vedo več, kdo jim je kaj prinesel.

Ko smo se starši obeh razredov enkrat dogovorili, da nima smisla, da za darila sošolcem trošimo ne vem koliko, ampak naj otroci prinesejo raje nekaj, kar bodo vsi skupaj pojedli ali se s tem igrali, smo bili vsi kar nekako olajšani. In tako so na srečo rojstnodnevna druženja postala bistveno manj obremenjujoča za vse. Otroci si tiste podarjene bombone, čokolade in čipse nagrmadijo na mizo in imajo pojedino, če kdo poleti prinese vodne balone, se z njimi vsi obmetavajo in namen je dosežen - zabava in kup sladkarij - kar ima večina otrok za pojem prave rojstnodnevne zabave.

Starši smo tisti, ki kompliciramo, otroci so zadovoljni tudi z malenkostmi, da se le lahko družijo

Mojca

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

18. sep 2010 22:47

Oh, za darilo nečaku je šlo, sedaj razumem - narobe sem razumela, mislila sem, da že starši kupujejo pohištvo in sobne svetilke za sošolce svojih otrok .

tulka

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

19. sep 2010 2:05

Ko je še moje dete hodilo v šolo, so starši slavljenca prinesli dovolj piškotov ali cupcake-ov za vse v razredu.

Mislim, da je to več kot dovolj. Otroci so bili navdušeni in stroški za tako zabavo niti približno niso bili tako visoki. Kaj več je pa, po pravici povedano, eno samo preseravanje tistih, ki imajo malo več pod palcem in se ne zavedajo, da lahko komu tak strošek pomeni imeti večerjo na mizi ali pa ne. Grrr.

 

Vanja

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

20. sep 2010 17:31

No pri nas je bilo tako,ker sta dvojčka in isti sošolci so vedno vsi prinesli darila za oba in onadava isto vsakemu svoje.Vendar je bilo to bolj simbolično,pač nekaj malega,kar je imel kateri otrok rad.Meni je bilo ,ker smo imeli to doma, važno,da sta se pozanimala kaj kateri otrok rad je.In potem sem pripravila takšno pogostitev.Pač eni na pici,če je bila pica ne marajo gob,drugi ne sira itd,jaz sem te želje upoštevala in ni bilo problema.Ne darila niso bila v ospredju.Pa tudi ko se jih je en kup nagrmadilo na posteljo pa se je sesula je bil en velik smeh.Ja najprej joj ,ko je zružilo, potem pa smeh in zabava naprej.Resnično je važno druženje ne pa darila.Tako kot je ena že rekla eni se preseravajo,po domače ven mečejo.No so bili tudi starši kako bi rekla,na višjih pozicijah ampak k sreči niso jemali otrokom to kar jim je bilo pomembno-druženja.Je pa res,da jaz sedaj ne vem kaj 8letniki obožujejo.Recimo so bili časi,ko je pri nas bilo aktualno-pokemoni,pa je dobil kako figurico,plišastega al nalepke.Pač nekaj malega naj bo.Druženje jim bo v lepšem spominu. dari

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

19. nov 2013 18:42

Pozdravljeni

Potrebujem vaše ideje.

Nečakinja praznuje 8let in rada bi ji dala "drugačno" darilo.

Dve leti nazaj sem kupila vstopnice za Hišo eksperimentov.

Šla je s svojim očkom vsa navdušena.

Lansko leto je očka izgubila in sem ji kupila igračo, ki si jo je zaželela.

Letos pa bi ji zopet rada pričarala nekaj zanimivega, lahko v družbi mamice in mlajše sestrice.

Predlagajte, usmerite me naprej.

Hvala

 

syu

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

19. nov 2013 19:41

Morda udeležbo na kakšnih delavnicah? Poglej na internetu kaj ponuja na primer ZPM ali druge organizacije, tega je precej, pa Umetnostne galerije imajo delavnice za otroke oziroma ustvarjalnice.

Morda deklici kupiš kaj za ustvarjanje? Imaš za otroke veliko ponudbe, od slikarskih potrebščin, risanje na svilo, izdelovanje različnih izdelkov ... Ti veš, kaj jo veseli.

 

Več mi ne pade na pamet, so otroci že odrasli ...

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. nov 2013 20:53

8 letnca je čisto zadosti velika za ogled baletne predsatve in odkar je stavba opere obnovljena, ni razloga, da je ne bi oibskali.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti