Zabava za upokojitev

D.D.  

član od: 9.8.2006

sporočila: 18

tema odprta - 16. sep 2010 9:59 | ogledi: 14.322 | odgovori: 3

Pozdravljeni!

Moji dve sodelvki sta nas povabili na zabavo ob upokojitvi. S sodelavci bi radi pripravili krajši šaljivi program, pa smo nekako kar brez idej. Ker več glav več ve, naprošam vas za kakšno sugestijo oz. namig. Vsega bom zelo vesela.

Lep dan D.D.

D.D.

Dobrojedka  

član od: 11.4.2010

sporočila: 282

16. sep 2010 10:09

Ne vem, kakšni sta vaši sodelavki. Jaz sem bila ob odhodih v nove službe vesela kakšne lepe besede šefa (pa tudi, če je ne bi bilo, se bi mi zdelo dobro), kak šaljiv program pa bi me spravil v . Dobrojedka Sporočilo je spremenil(a) Dobrojedka dne 16. 2010 10:09

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

16. sep 2010 10:25

Ne vem, ali je ravno nujen šaljiv program. Ker če bi ve že imele idejo, bi to bilo nekaj drugega, kot pa da me tu kaj predlagamo, ko sodelavk sploh ne poznamo, pa ve potem skoraj na silo kaj naredite.

Ker bistvo programa je v tem, da dobro poznaš tistega, ki mu je namenjen. Je pripravljen na šalo ali ne, in če je, je potem treba vedeti, s čim ga spraviti v smeh (kakšne službene anegdote ali nerodnosti morda???).

Morda imata sodelavki tudi kaj skupnega in se da na to temo kaj naredit? Če takih zadev ni, potem lahko vse skupaj izpade prisiljeno. Staknite glave in pomislite na skupne trenutke, če se ne utrne kaj nagajivega in vesela jima pa vsaj prisrčen poslovilni govor pripravite. Tudi ta šteje.

 

Mamamia

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. sep 2010 10:49

D.D. je napisal/a:
S sodelavci bi radi pripravili krajši šaljivi program, pa smo nekako kar brez idej. .

D.D.
Ja, saj to je tisti glavni razlog, da šaljivega programa ne bo. Zato je pa humor tako hudičevo težek, ker ga zna le malo ljudi dobro. Ni zastonj to najtežji literarni žanr in ni zastonj to najtežje v teatru in filmu..... Je treba imeti za to talent, je treba videti v vsakdanjiku stvari v več barvah in tudi smešno in potem to tudi artikulirati in tudi dobro interpretirati. Če do sedaj niste počeli nič od tega ali pa minimalno od tega - potem tega ne začnite sedaj. Vaši sodelavki si tega preprosto ne zaslužita. To je njun zadnji dan in si ga res ne smeta zapomniti po tem, da so tam sodelavci hoteli biti špasni, pa vse skupaj ni bilo ne tič ne miš in niti žgečanje ni pomagalo do smeha. Zaradi spoštovanja do njiju jima, prosim, ne priredite lastnega humorističnega debakla. In ne živite v iluziji, da "namen je važen, nič hudega, če se je sfižilo". To pri takih situacijah preprosto ne drži. Ne samo namen, tudi izvedba mora biti. Ker, konec koncev, zakaj pa hočete biti nekaj, kar niste? Sodelavki sta vas povabili na neko zadevo zaradi tega, kar ste in ne zaradi tega, česar niste. Saj morda niste najbolj smešni ljudje na svetu, ampak očitno imate neke druge kvalitete, da ste povabljeni. Ker, če jih ne bi imeli, vabila ne bi bilo. Nobenemu ni treba narediti zabave, ko gre v penzijo zgolj zaradi tega, ker gre. Jo dela zaradi tega, ker mu to nekaj pomeni in tja povabiti tiste, ki jih želi in ne tiste, ki jih "mora". Ker mu ni treba nobenega. Bodite raje tisto, kar ste. Igrajte s kartami, ki jih imate in naredite iz tega nekaj. S tistimi, ki jih nimate, itak ne morete narediti nič. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti