Zgornja fronta nad pečico

hoty  

član od: 30.1.2008

sporočila: 1

tema odprta - 15. sep 2010 10:54 | ogledi: 4.956 | odgovori: 7

Ojla!

Sem prebrala že vse teme na kulinariki (in nekaj drugih starneh) v povezavi z nakupom kuhinje in praktičnimi nasveti s tem v zvezi, vendar pa na mojo dilemo še nisem naletela. In ker sem si z vašimi nasveti že veliko pomagala, bi vas prosila za vaše mnenje v zvezi s sledečim.

Ravno se s fantom odločava za nakup nove kuhinje. Želim imeti dvignjeno pečico. Problem se pojavi v povezavi z zgornjo fronto na omarici, ki bo nad pečico. Slišala sem namreč, da se zaradi pare in maščobe, ki prihajata iz pečice, slednja hitro uniči. Imela bova sicer masivno kuhinjo po meri, tako da se sedaj še lahko odločiva in umakneva to omarico nekoliko notri. Zanimajo me vaše izkušnje v zvezi z navedenim.. ima katera probleme z zgornjo fronto na račun pečice? Verjetno pa je, da je poškodba zgornje fronte povezana tudi s kvaliteto kuhinje.. Smiselno se mi zdi o tem povprašati nekoga, ki kuhinjo dejansko veliko uporablja.. :)

Najlepša hvala za odgovore, vem, da mi bodo v veliko pomoč. Pa lep dan vsem!

hoty

Majdina  

član od: 27.9.2007

sporočila: 281

15. sep 2010 11:01

Že 27 let imam Marlesovo kuhinjo in dvignjeno pečico,pa z omarico nad njo ni nič narobe,meni se nič ne masti,niti ni sledov kake maščobe. V novejših kuhinjah pa vidim,da so pečice dvignjene,a nad njimi ni nobene omarice več. Majdina

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

15. sep 2010 11:26

Eanko kot Majdina. Imamo Marlesovo kuhinjo,ki menda ne sodi med najkvalitetnejše in sicer sedem let. Pečica je dvignjena, omara nad njo ni nič poškodovana. V zgornji odprti omari je mikrovalkovka, vse štima, nič ni mastno, poškodovano. Jaz tak razpored priporočam.

Vilma

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

15. sep 2010 11:43

Jaz imam kuhinjo staro 11 let. Ko sva jo z možem kupovala ni bila v najvišjem cenovnem razredu, pa tudi v najnižjem ne. Pečico imam postavljeno, kot se je to delalo takrat, pri tleh. Moram pa povedati, da je fronta od elementa, ki je postavljen neposredno ob pečico zelo poškodovana. Ob strani se je začela celo luščit... . Ker pa me naslednje leto čaka nakup nove kuhinje  se v bistvu sploh ne jezim več.

Vilma, kolikor sem te razumela, imaš nad pečico element brez fronte, je tako? No, hoty, to je odlična rešitev.

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

15. sep 2010 11:53

Tako je Silva, Nad pečico je element brez fronte. Omara brez vrat.

Z nobene strani ni nič poškodovano. Aja pa še en pomemben podatek. Pečico uporabljam cca 3-4x na teden.

Hoty glede na to, da boš imela masivno kuhinjo, bi bilo mogoče fajn, da se ti oglasi še katera. Mogoče je kaj odvisno tudi od materiala?

Vilma

helenag  

član od: 29.8.2006

sporočila: 210

15. sep 2010 12:22

Hoty! Moja kuhinja je stara okoli 12 let. Ko sva jo kupovala, sva jo dala naredit po meri, ker sva malo višja od povprečja in je tudi kuhinja malo višja, pa zgornje omarice so večje....; med drugim sva se odločila tudi za element, v katerem je spodaj omarica, zgoraj pa pečica. Nad njo sicer ni več elementa, je enak pult kakor pri nizkih elementih, imam pa na njem postavljeno mikrovalovko, nad vsem skupaj pa pritrjeno še eno malo omarico s steklenimi dvižnimi vrati. Kuhinja je preživela že drugo selitev, en izliv vode pomivalca, pa eno počeno cev pri odtoku, pa moram reči, da se ji zelo malo pozna. Tudi tisti element nad pečico je kot nov. Pa ne misli, da sem en tak čistilni frik, pa tudi pečico uporabljam redno, najmanj dvakrat tedensko. Tako da, če ne boš jemala ravno najcenejšega razreda(za tiste ne vem), te po moje skrbi po nepotrebnem. Jaz se bi (ali se bom, ko bo čas), znova odločila za tako postavitev, mogoče bom v tako višini umestila še pomivalni stroj! Lep pozdrav in pameten nakup! helenag

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

15. sep 2010 16:10

Pečico v višini oči imam že 35 let, pa niti slišala nisem, da bi to vplivalo na element nad njo. Le če pečem na zelo visoki temperaturi, na enem od vogalov malo uhaja para. To obrišem z brisačko in zaenkrat to nobenemu pohištvu ni škodovalo. Navsezadnje ima pečica okoli in okoli izolacijsko plast. Stena omarice je tudi med peko povsem hladna in ni nobenega razloga, da bi se sosednja ali zgornja omarica zato začela luščiti. Lisa

hoty  

član od: 30.1.2008

sporočila: 1

16. sep 2010 9:24

Najlepša hvala za odgovore! Saj pomoje tudi ne bi smelo biti problemov... me je pa neka gospa opozorila, da so problemi zaradi nabiranja maščobe in sopare.. glede na to, da bo kuhinja masivna in bež pobarvana in ne furnirana, po mojem mnenju tudi ne bi smelo biti problema. Bom kar pustola tako kot je, v najslabšem primeru lahko čez nekaj let vratca dol vzamem in imam omarico brez vratc.. pa tudi mizar pravi, da ni problem narediti novih. Še enkrat hvala za odgovore, ste mi olajšale odločitev.. ker mi je trenutna postavitev v kuhinji res všeč in bi sprememba pri tej omarici potegnila za sabo še druge. Ob tem nepovezano s temo.. lahko katera priporoči trgovino s kuhinjskimi ploščicami z veliko izbire? V območju Ljubljane oz. Gorenjske.. Ogledat si jih bom šla v Furlana, za kaj drugega pa ne vem.. Hvala! Lep dan vsem! hoty

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti