Peticija odlična obporodna skrb

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

10. sep 2010 14:07

Ne boste verjele, da sem tudi jaz prebral to peticijo in pojma nimam kam pes taco moli. Dobil sem pa zoprn občutek, ker je vse napisano tako splošno in dvoumno in mi ni jasen namen, do bi na tej osnovi radi ukinili kakšno že doseženo ugodnost. Sploh, če ignoriram pojasnila, ki pa niso del peticije. Lahko se seveda tudi motim. Sergej C

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

10. sep 2010 14:21

Sergej ti dam prav. Dobila sem enak občutek. Če ne bi brala MONovogea foruma "Porod po meri ženske", kjer sodeluje večina žensk iz te organizacije, če ne bi vedla o tem kaj več od prej, tega ne bi podpisala. Me prav prsti srbijo, da bi jih opozorila, da peticija ni dobro in jasno zapisana.

Vilma

patka  

član od: 16.8.2008

sporočila: 372

10. sep 2010 14:36

No nele pred 25 leti, ko je rojevala Mamamia, tudi danes so še prijazni in pripravljeni pomagat. Sama sem trikrat rodila (pred 13, 9 in 4 leti) in priznam, da imam zelo dobre izkušnje. Pri tretjem porodu sem imela že 4 dni prej popadke in sem na porod čakala v porodnišnici. Vsak dan sem 3-krat hodila na CTG in čakala. Ko je končni prišel veliki trenutek sem bils vsega skupaj 2 uri v porodni sobi in rodila brez raztrganin ali rezanja. Sestra, ki je bila ob babici za pomoč je rekla, da bi vsak porod moral potekati tako. Babica pa ji je odgovorila, da marsikateri lahko bil, če bi mamice znale potrpeti, zaupati medicinskemu osebju in ga poslušati ter slediti navodilom. Potem je še meni rekla, da če bi prvi dan, ko sem prišla v porodnišnico s popadki, ki so trajali 4 ure na 6-7 minut zahtevala porod in ne poslušala babice, sigurno ne bi imela lepega spomina na porod. Tako, da ni vedno za vse krivo medicinsko osebje, ampak velikokrat si stvari otežimo sami. patka

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

10. sep 2010 15:00

Menim, da toliko kot je žensk, in toliko kot ima vsaka porodov, da niti en ni enak drugemu, tako, da se ne da kar nekaj posploševati.Sama sem rodila štirikrat, vsakič čisto drugače, enkar z umetnimi, enkrat z  naravnimi popatki , enkrat pod nujno zaradi previsokega pritiska in podobno. Nikoli pa ne z nekimi svojimi zahtevami. Res je , da marsikatera preveč zahteva , samo te se običajno o vsem že prej podučijo in točno vedo kaj hočejo. Pri takih mislim, da sestre in babice nič kaj dosti ne bentijo, se pa lahko zgodi, da to negativno energijo stresejo na kakšno ubožico, ki nima pojma za kaj se gre.

Se je pa žal zgodilo prijateljici, ki je vsak dan hodila na preglede, ker je bila že 14 dni čez rok, vsakič so jo spustili domov, da je vse ok, kljub temu, da je imela popatke, ki pa jih tarat ko je bila na CTG-ju le ta ni zaznal. Ko pa sta z možem imela tega enkrat že dovolj, sta zahtevala , da se nekaj stori. Šla je roditi in rodila mrtvega otroka.Komaj so rešili tudi mamico, ker je prišlo do zastrupitve.

Tako da ima pač vsak drugačne izkušnje, in ne pomeni, da tisti ki ima slabe le te sam izzove.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti