Kreme za minjone

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

tema odprta - 31. avg 2010 21:46 | ogledi: 8.632 | odgovori: 5

V prihodnje bi se rada lotila izdelave minjonev. Biskviti niso problem. Malo pa se mi zatakne pri kremah. Zato bi prosila za pomoč in sicer, če mi prosim napišete katere preizkušene kreme uporabljate v te namene. Zanima me predvsem za čokoladno kremo (ali bi bila pariška krema OK), jogurtovo in vanilijevo. Pa tudi kakšna druga bi bila dobrodošla. Hvala že v naprej.

http://www.mojalbum.com/tajda/kulinarika

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

31. avg 2010 22:25

Poišči en post od katke lopatke, da prideš do njenega albuma. Če se prav spomnim ima vse Goljatove tečaje poskenirane, verjetno tudi tistega od minjonov. Tam je kar nekaj krem.

Sicer pa, pariška krema je sigurno ok, sploh v kombinaciji s kakim sadjem, (višnje, banane). Pa kako plast marcipana vmes. Jogurtova, vanilijeva tudi super.

Nena

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. sep 2010 11:08

Tu ni kakšne velike filozofije: Če znaš delati torte z veliko kreme in malo biskvita, potem boš znala tudi minjone. Ker razlika je samo v obliki in morda malo v razmerju testo:krema. Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

1. sep 2010 11:36

Po mojih izkušnjah pri minjonih ni posebej dobro pretiravati s kremami, sploh ne smetanastimi, ker ko ugrizneš vanj, se ti krema lahko malo "razplezne".

Sama delam minjone tako, da plast biskvita namažem z marmelado, med plasti obvezno dam marcipan, ni pa to seveda nujno, in raje kakšno kremo z maslom kot s smetano. Sploh čokoladna maslena krema (z malo masla,d a se razumemo) je odlična kombinacija, delaš pa z belo in temno čokolado.

 

Čokoladi dodaš konjak, kavo, kokosov liker in podobno, pa dobiš kreme različnih arom.

Skratka malo kombiniraš okuse, da se vse skupaj ne tepe preveč, in to je to.

Lahkim kremam v minjonih se seveda izogibam predvsem takrat, ko maso obtežim, da se lepo stisne in minjončki ne lezejo narazen, ko so narezani v različne oblike.

Če jih pa ne obtežiš, pa seveda ni problema tudi z rahlimi kremami, morajo pa biti minjončki res za en grižljaj, da se krema ob ugrizu ne razleze malo mimo ust.

 

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti