Oblačilni report za jesen-zimo 10-11

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. feb 2011 17:45

Mimogrede, totalno so mi všeč ameriški izrazi za grozote - hvala, Vanja, da nas apdejtaš oziroma spomniš na kakšnega, ki je šel malo iz spomina. Tale "mommy jeans" res pove marsikaj. Ta mamasti izgled, ko se na vse možne načine sporoča tole "jaz sem zgledna poročena ženska in mi ne pade na pamet, da bi izgledala seksi, čeprav bi lahko, ker ti moji dnevi so že minili", .....je pa res obupno dolgočasen.

Sama za take kombinacije včasih uporabim izraz "šik avstrijskega podeželja"......

Vendelina jr.

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

20. feb 2011 18:31

S "šikom avstrijskega podeželja" si mi pa prav polepšala večer! Saša

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

20. feb 2011 18:36

Vendelina jr. je napisal/a:

Krohotam se ob definiciji tega, kaj je tudi muffin. Plus, kaj za vraga Cristina Aguilera dela z desno roko na tisti fotki? A se čoha?



Vendelina jr.

 

Se mogoče spomniš Madoninega videa Express yourself?

Mi smo sinu, ki je imel takrat ene 8 ali 9  let rekli, da se prijema tam, ker jo lulat tišči.

Torej, Aguilera mora pod nujno lulat! Je treba bit inovativen.

 

 

Muffin top je zato, ker se pri čisto ta "pravih muffinih" (tukaj tako rekoč citiram uradno pekarsko definicijo), vrh "mora" razlesti iz košarice. Če se ne, je to cupcake. (ajd, spet smetim).

Ta isto se zgodi, če so kavbojke premajhne, kot smo že ugotovile.

http://copylounge.files.wordpress.com/2010/02/muffin1.jpg

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 20. 2011 19:29

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. feb 2011 18:42

Express yourself, don't repress yourself....

Vendelina jr.

atic  

član od: 19.8.2005

sporočila: 218

1. mar 2011 10:17

vendelina, prosim za pomoč. V podjetju imamo nekaj moških, ki opravljajo fukcijo direktorja oddelka in v službo vsak dan prihajajo v izpranih jeans hlačah in puloverju. Vem, da je sedaj tudi poslovna moda bolj casual, vendar me resnično zanima, kakšni so tredni na tem področju. Od svojih sodelavcev ne zahtevam, da so vsak dan oblečeni v klasično obleko s kravato. Po mojem mnenju je za to funkcijo primerno, da imajo oblečen športni suknjič, hlače ( kavbojke, ki niso iz modrega jeansa, lahko so v črni, modri, sivi ali rjavi barvi) in srajca. Izjema so seveda Friday casual, ki ga v našem podjetju že prakticiramo. Ker ne bi rada izpadla staromodno, te prosim za navedbo najnovejših smernic oblačenja v poslovnem svetu. Hvala in lep pozdrav atic

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. mar 2011 16:39

Atic, tale blog, ki ga je dala andreja62 je zelo uporaben.

Moški se sicer čestokrat nekaj upirajo (sicer, če dobro premislim, oni se non-stop nekaj upirajo) z izgovorom, da ni važno, kaj imajo oblečeno, da je važno, kaj naredijo in te stvari.

Hja, ni čisto tako.

Naj vsak pri sebi premisli in naj se opazuje (atic, tale vprašanja naslovi na svoje sodelavce) - kako zbrano v službi poslušamo nekoga, ki v nekem džinsu/žametu in puloverju nekaj razlaga in kako tistega v suknjiču? Ali si predstavljamo, da bi naš nadrejeni od ponedeljka do petka hodil v džins+pulover opravi in bi ga obravnali kot poslovno avtoriteto?  Ali se pustite prepričati zunanjemu ponudniku, ki vas prepričuje, da sklenete pogodbo z njimi in vas ta prepričuje v spranem džinsu in ostalih kežual izvedbah? Oziroma, če vidite človeka v kavobjkah in puloverju - kakšna je vaša prva asociacija? A mislite, da je človek v tej opravi v službi? In če je, a je vaša prva asociacija, da spada pod srednji menedžment?  Ergo?

Služba je nekaj, kar zahteva posebno koncentracijo in psebno obnašanje in preprosto se v službo ne hodi v enaki obleki, kot se jo ima za sobotno promenado in za ostale komot variante.  Tista delitev na službo in družbo velja tudi pri delitvi pri oblekah. Pa tudi, če je človek zaposlen v družinskem podjetju. Ne gre zasebnega življenja izvažati v službo in ne službe domov in vse, kar nam omogoča, da potegnemo črto ločnico, je dobrodošlo.

Ker, kdor ne zna potegniti črte ločnice v pravem času, takega itak počakajo zdravniki (ki zdravijo depresije, anksioznosti, sindrome pregorelosti, kardiovaskulanre težave.....)

Pa še nekaj je: oblačilne kode od formalne do smart casuala so v bistvu napotki za to, kako se oblačimo ljudje, ki delamo v pisarnah. Tisti, ki imajo terensko delo, imajo itak delovne obleke oziroma neke prilagoditve za svoje delo. In jasno je, da bo imel morski biolog maso udobnih čevljev, t-shirtov in bermud in da bo to nosil med delovnim časom. Ampak je tudi jasno, da če bo šel na sestanek v kakšno pisarno - da tja se pa v kratkih hlačah ne gre, temveč se oblečejo dolge, nadene se srajca in še suknjič (razen  v zelo vročem suknjič ni potreben).

 

Vendelina jr.

atic  

član od: 19.8.2005

sporočila: 218

1. mar 2011 20:16

Hvala Andreja in Vendelina. Moram razmisliti, kako bom spremembo izpeljala. Moji sodelavci so kar trdi orehi, zunanjost jim ne pomeni veliko. Nekateri so celo prepričani, da s kavbojkami sledijo modernim trendom oblačenja v zahodni Evropi. atic

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. mar 2011 8:55

Povej jim, da se s kavbojkami se naredi dobrega vtisa na poslovnem sestanku. End of discussion.

Vendelina jr.

andreja62  

član od: 9.11.2010

sporočila: 24

2. mar 2011 10:24

Tole pa ni bilo nalašč, da sem še enkrat poslala povezavo. Ne vem, kako mi je ratalo. Sicer pa bolje dvakrat, kot nobenkrat. Ti atic bi pa mogoče (kot ideja) sprintala tele nasvete iz foruma "od glavedopete" in jih nevsiljivo nekam na dosegu moških oči napopala. Pa da vidimo reakcijo. Malo za šalo malo za res. LP andreja62

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti