Oblačilni report za jesen-zimo 10-11

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

15. feb 2011 15:37

Imam prijetno nalogo. Kupit moram: 1 obleko (nekaj med koktajl in večerno obleko); 1 par čevljev; 1 torbico. Pri nakupu tovrstnih oblek me vedno popade nek čuden občutek razcepljene osebnosti med ekstravaganco in praktičnostjo. Tokrat bo praktična plat tokrat potisnjena v ozadje, pri čemer pa ne smem pozabiti, da event ni ravno podelitev oskarjev in da bo kar precej ljudi izkazovalo večno zvestobo akademskemu dress codu (njega in razloge zanj je Vendelina že pred časom zelo bistroumno opredelila). Kljub vsemu pa bi rada kupila nekaj takega, kar ne bi bilo samo za enkratno uporabo. Verjetno bom za začetek poskusila srečo v Emporiumu. Vesela bom vsakega nasveta in namiga. Mimika Sporočilo je spremenil(a) mimika dne 18. 2011 10:36 Sporočilo je spremenil(a) mimika dne 25. 2011 06:47

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. feb 2011 16:42

Mimika, če razmišljaš v praktično smer, potem boš iskala nekaj, kar bo imelo rokave, če boš pa iskala v drugo smer, pa stvar ne bo imela rokavov.

Če boš imela idejo nečesa, kar je "ziher in s čemer se ne da zmotiti", boš iskala n-to verzijo tiste male črne oblekice, ki jo je imela Audrey Hepburn v Zajtrku pri Tiffaniyju.

Drugače je pa takega kroja kar precej tudi v temno modri verziji. Pa letos bo precej cocktail oblekic v klasiš kroju (ozko, brez rokavov, do kolen) v smaragdni barvi. Videla nekaj dobrih modrihi stvari od Adolfa Domingueza (če si po tenu bolj pomladni tip, ti bo njegova barvna skala okej, jaz sem jesen in se tam z barvami ne ujamem). Pa v vili Urbanc zna biti da so znižali cene in imaš tam dva Cavallija za orožno dovoljenje. Eno nadstropje višje imaš pa brand s hecnim imenom Supertrash in so tam fine tunike, ki se lahko kombinirajo z ozkimi hlačami.

Totalno seksi je črn satenast kostim v kombinaciji s seksi korzetom in zlatimi sandalci ali pa peep-toe čevlji. S tem, da če imajo čevlji kake okraske, zna biti, da cufajo blago na hlačnici (skrakta, dolge hlače in krila in kamenčki na čevljih se slabo kombinirajo).

Če so čevlji bolj gladki, se lahko potem malo bolj izraziš pri malih torbicah. Jaz jih kupujem takrat, ko mi padejo v oko in za zelo majhen denar.  Dve dobri sem kupila na nedeljskem boljšjaku.

Je pa še finta, da se gre po lj.butikih ki so ob Ljubljanici (Makučeva, Cliche, Garevski, pa po Mestnem trgu), ker imajo februarja povsod tam razprodaje od razprodaj in se da najti kak odbit kos, če ga potem v nadaljevanju znaš kombinirati. Jaz sem tako za precej hecno nizek denar nabrala že precej zanimivih dodatkov (tipo, srebrn pleten plašček do tal, ki ga kombiniram s kratkimi hlačami, nekaj super svila-viskoza bluz, ki se kombinirajo s črnimi satenastimi hlačami satenskega kroja in zraven kombiniram s satenastimi salonarji....)

Hope this helps

 

 

Vendelina jr.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

18. feb 2011 10:42

Največji izziv te naloge je najti čas. Pa bo že treba. Še najbolj se nagibam k mali večerni obleki, ki se jo potem da porabiti tudi za posebne dnevne priložnosti. Za ta večerni event bi jo potem kombinirala z nekimi res super čevlji in torbico. mimika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. feb 2011 11:49

Če si lahko organiziraš dan in babysitting tako, da greš v šoping/oglede ob 19. uri, ko je v trgovinah že manj ljudi, ti prej kakšna stvar pade v oko. In potem rezerviraš in poskusiš naslednji dan.

Čevlje se potem zelo hitro najde. Precej dobrih malih večernih satenastih ali pa s kamenčki torbic imajo v pritličju Name, sama sem pa kupila dve tudi v eni hecni trgovini v pasaži Nebotičnika (tista z malo kičastimi artikli nasproti frizerstva, ampak za šale iz nojevega perja, dolge črne rokavice čez komolce in male torbice so pa maherji)

Vendelina jr.

kozamurnik

sporočila: 2311

19. feb 2011 7:48

Upam, da nisem spregledala in si morda o temže pisala, ampak rada bi nekaj tvojih ugotovitev v zvezi s kavbojkami. Pri nas je veliko dam over 50,60 kar naprej in vsepovsod v kavbojkah, ampak le redke jih znajo res izbrati in potem uskladiti z drugimi kosi obleke in obutve. Tudi rosno mlade jih nekam prehitro izbirajo, veliko ponesrečenih modelov in špeha, ki visi čez pas je videti na vsakem koraku. http://odglavedopet.blogspot.com/2011/01/vse-vemo-kako-fantast Nekaj napotkov za te zadnje prosim, moja mami je zadnje čase prav obsedena z njimi. Hvala vnaprej ! murnik

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

19. feb 2011 10:28

Tole je pa krasen prikaz, prav hvala zanj! V hiši imam primer mafinaste ženske - pred leti je bila na TV ena oddaja, ko sta dve angleški modni specialistki dajali nasvete za oblačenje. Imena sem pozabila (nič novega). No in ti dve sta povedali, da rit v hlačah izgleda manjša, če imajo nižji pas. In sedaj se sledi temu popoldnoma. OK, dejansko lahko v hlačah do pravega pasu, pa z za hlače zatlačeno srajco, izgleda vse skupaj večje (celo Katherine Hepburn utegne izgledat ritasta v kakšnem starem filmu). Ampak hlače na bikini liniji na obilnejši ženski (leta niso pri tem odločilna)...Če je že rit manjša, je pa ostalo ohoho! Lisa

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

19. feb 2011 14:35

Kozamurnik, a tiste kavbojke pod sliko Aguilere in Brittney?

 

Vanja

kozamurnik

sporočila: 2311

19. feb 2011 17:48

Se opravičujem, res sem butasto napisala. Mislila sem malo napotkov za 50, 60 letne dame s kakih 5,10 kg preveč. Ampak z veseljem bom prebrala kak nasvet o kavbojkah tudi za ostale, ni problem. Pomislila sem na to, da poznam precej ne ravno rosno "mladih "dam, ki so petek in svetek v njih, medtem ko pri zahodnih in severnih sosedih le poredko naletim na damo istih let v klasiš kavbojkah. Sporočilo je spremenil(a) kozamurnik dne 19. 2011 18:02

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

19. feb 2011 22:26

Kozamurnik, spadam, vsaj po letih, v kategorijo tvoje mame (s tem da jaz še vedno upam, da bom nekaj cm zrastla ) in še ravnokar sem se vrnila z nakupovanja kavbojk. Da imam od tega glavobol, mi ni treba posebej razlagati. Sicer sem tudi jaz ena tistih, ki ždi v kavbojkah vsak dan in veliko mojih znank prav tako.

 

Za dame njenih  let in par ekstra kil je lepo, če so kavbojke klasično rojene z ravnimi hlačnicami ali pa v primeru, da ima res dolge in suhe noge, tako imenovani boot cut. To je kroj, ki se v kolenu nekoliko zoži. Blago v temnejši verziji, gumb naj bo 2 do 3 cm pod popkom. Pazite, da so dovolj široke v čez pas, da ne bo imela "muffin top". Pa dobro naj se počuti v njih. Naj se izogiba "mommy jeans" ki izgledajo od zadaj še huje, kot od spredaj. Ko sem poguglala, sem našla še tole stran. Blago naj bo kar se da temno.

Jaz si kupim navadno več kot 1 par v kroju, ki mi kar se da dobro pristoji (ne izgledam preveč dobro v kavbojkah) in jih zarobim (skrajšam) za čevlje brez pete ali pa s srednjo peto. Za res visoke pete imam samo 1 par in to že kar nekaj let.

Da vse skupaj izpade bolj damsko, je pomembno, kaj se natakne na zgornji del, torej srajca, mikica, jakna, jopica. Če je vse lepo naštimano, se gre pri nas tako enostavno v službo.

Če boš šla z njo po nakupih, ji ne reci, da ji nekaj ne paše, ampak ji povej nekaj v smislu: OK, daj probaj še tele. In potem imaš neko referenco: V drugih si boljše izgledala, kot v prvih.....Ta trideseti kroj zna biti najlepši.

 

 

 

 

 

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. feb 2011 17:36

Krohotam se ob definiciji tega, kaj je tudi muffin. Plus, kaj za vraga Cristina Aguilera dela z desno roko na tisti fotki? A se čoha?

Sama džins hlače kupujem na naslednji način:

- najprej iz preventive naredim kakšne tri dni posta do ne-jedenja, da gre kakšna kila dol. Če ni tega, pa vsaj "na tešče" kupujem te hlače,

- kupujem hlače, ki se ustavijo na bokih (skratka, obvisijo v višini bočnega obroča), kar je pri meni 5 centi nižje od popka (predvidevam, da je pri nižjih puncah ta razdalja kakšen centi krajjša).

Moja mama ima še eno zvijačo in sicer to, da za nakup džinsa obleče ene elastiš hlače (nek liscin produkt), ki stisne trebuh (vsaj ona pravi, da je tak učinek)

Drugače je pa tako, da je najbolje si vzeti čas, odkorakati v kakšno trgovino, kjer prodajajo samo džins (in ne še n-ostalih artiklov) in poiskati prodajalca. Ne prodajalke, prodajalca. In lepo povedati, da imamo težave z nakupom ta pravega kroja in če nam lahko pomaga. In nekako so prodajalci pri teh zadevah bolj uporabni, več poiščejo, razložijo, kaj pomeni kakšna številka in oznaka in kakšen "cut" pri hlačah je najboljši za postavo. Po navadi so v trgovinah tudi plakati, kjer so ti kroji opisani in piše, za kakšno postavo je kaj okej in kako se to nosi.

Drugače so pa džins hlače izvrstna kežual zadeva, ampak za vikende.  Ne gre pa v džinsu paradirati od ponedeljka do petka v delovnem terminu  (če naše delo ni vezano na teren in naravo, recimo, če je kdo kak terenski biolog, potem je džins okej, če mu že niso kupili delovnega oblačila) in pričakovati, da na s bo okolica jemala resno, ker se to ne bo zgodilo.

Pa džins je super za dame v tretjem življenskem obdobju, če te hlače dobro kombinirajo z žametnimi blazerji in biseri ali pa usnjenimi jaknicami. Moja mama v tej opravi preživi "prehodna obdobja " med dvema letnima časoma.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti