Oblačilni report za jesen-zimo 10-11

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. jan 2011 16:56

Ne vem, če je ravno ušel s parade ponosa. Je pa res, da je večina fotk posneta pred začetki tednov moške mode za sezono jesen-zima 11-12. Meni je sicer totalni kliše, da je v svetu mode več gejev, ker mislim, da jih je toliko, kot jih je v ostalih branžah - me pa vedno veseli, če si kdo vzame čas za organizacijo svojega videza.  Nevertheless, tule  je precej zanimivih namigov, kaj se lahko naredi s šali in čisto vsak moški lahko v svojo garderobo privzame idejo o pisanem šalu.

Vendelina jr.

Desanka  

član od: 15.6.2007

sporočila: 134

25. jan 2011 21:58

Pa še tu da napišem to, kar mi "leži na duši". Vem, da v začetku, ko si prišel v Emporium si lahko najel "stilista", ki ti je pomagal pri setavi oblačil... Sama se velikokrat poigravam z mislijo, da bi vzela jurja, jurjapapol (več ne zmorem) in da grem, pa da me "oblečejo" tako, da bom to lahko medsebojno kombinirala in da bo imelo to neko ime. Pa me je strah; da se bodo vrgli po tleh od smeha, kaj je jurja za obleči; pa to so eni čevlji!; meni pa je to mesečni zaslužek... Pa strah me je tudi, da "stilistke" ne bom začutila /ali pa ona mene/ in me bo prepričala v nekaj, v čemer jaz ne bom jaz... A je kdo že probal kaj takega? Kje? Kako? Kako je bilo? Desanka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. jan 2011 22:44

Draga moja, za jurja te bodo že blazno lepo oblekli, ti se kar najavi. Punce v Emporiumu so čisto prijazne, jaz se z njimi kar dosti posvetujem..

Jaz te sice oblečem tudi za manj.

Vendelina jr.

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

3. feb 2011 15:47

Niste še odprle strani za sezono pomlad-poletje 2011, pa bom vprašala tukaj. Torej - hlače. Zelo rada jih nosim, vse razen kratkih (zaradi let in stanja kože na stegnih - starejše bodo razumele). Problem je dolžina. Običajno imam športne hlače dolge toliko, da pokrijejo peto. Elegantnejše so lahko malo daljše, ker zraven obujem čevlje z višjo petko. V letošnjih modnih napovedih pa vidim hlače do gležnjev (včasih smo jim rekli ribiške), daljše so pa samo zares široke variante. Pri mojih letih mode ne sledim fanatično, gre bolj za približke osnovnim principom. Kako je torej s tem - ostati pri svojih pravilih ali ne? Sem sicer dovolj visoka in izgled gležnjev je OK. Vendar (kar sem opazila tudi pri svojih prijateljicah) v kasnejših letih telo nekako "spusti roleto" in tisto spuščeno se vsede nekje pod pasom. Telo tako dobi nekako korenčkasto obliko, ki kliče po raztegnitvi, ne krčenju. Ena mojih suhih prijateljic si je nabavila 7/8 hlače (upoštevajte prejšnje stavke) in izgleda smešna. Hotela sem jo opozoriti, a morda nimam prav in bom smešna jaz s svojo dolžino. Kako je torej s tem? Lisa

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

3. feb 2011 21:37

Lisa, če v nekaj dvomiš, pojdi v trgovino s fotoaparatom. Poslikaj se v enem ali drugem kroju hlač ali kavbojk, tudi tistih doma, pa potem računalniku poglej, katere ti bolje pašejo. Če ne gre drugače, naredi svojo sliko v ogledalu.

Ravno krojene hlače in kavbojke pašejo tako rekoč vsem. Meni se zdijo zelo classy kot ozka krila (ali pencil skirts), še posebej za "dame"  najinih let in več. Korenčkaste, skinny jean, balonaste, naj nosijo tiste, ki bolj sledijo trendom in imajo res postavo za to.

Hlače dolžine do gležnjev nosim ob posebnih priložnostih, ko res ni važno, kaj imam na sebi.

Če najdeš lepe, ravno krojene hlače do kolen, (walking shorts) narejene iz platna, so zelo primerne  za poletne mesece. Pri nas se lahko nosijo tudi za v službo. Ne vem, zakaj so tejle manekenki na sliki obuli v "penny loafer-je"

Prijateljici pa vsekakor ne bi rekla, da ji hlače ne pašejo. Če pa bi me vprašala, bi ji povedala, da ji neke x-hlače v x barvi dosti bolj pašejo, kot tele. Če bi bilo to seveda res. 

 

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. feb 2011 16:45

Lisa, glede dolžine hlač je tako, da dokler ne pometajo tal, niso predolge (če govoriva o klasiš krojih, o katerih govori tudi Vanja).

Pri fotkanju modnih smernic je treba upoštevati naslednje - največ fotk je  nastalo ob fotkanju revij in kakšnih editorialov in tja pridejo oblačila iz konfekcije in to potem oblečejo manekenke. In se ogromnokrat zgodi, da dobijo prekratke hlače. Pa morajo to obleči in nositi kot da je to TO in nič drugače (in tiste, ki to znajo, so zaradi tega ustrezno plačane). Skratka, ni treba slepo verjeti dolžini hlačnic na manekenkah in nekaj podobnega je tudi pri rokavih (večina konfekcije ima prekratke rokave za dimenzije manekenk)

Hlače 7/8 dolžine ne pomagajo nobeni postavi, niti postavi supermodelov. Je pa res, da postavvam supermodelov noben kroj ne more blazno škoditi. Pri ostalih postavah se pa ti odkloni bolj poznajo. Frendici svetuj (ali pa se sklicuj na tale forum), da bo več haska, če tisto 7/8 zadevo razreže za krpe, bo prišlo prav pri čiščenju

 Kar se tiče sedemosminskih zadev meni najbolj sede makedonska glasba, ki ima tudi ta ritem, medtem ko hlače te dolžine...hm, kako naj rečeš, še jaz imam samo ene hlače te dolžine in še te kombiram samo v poletni lteoviščarski varianti s štiklami in korzetom....ker v vseh ostalih variantah nekako zadeva ne funkcionira.

Vendelina jr.

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

4. feb 2011 18:28

Hvala. Sem se zbala da bom morda izgledala demode z dolgimi hlačnicami. Lisa

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

9. feb 2011 8:10

Prijateljica je povedala, da je te dni v Vidmu v trgovinah videla samo 7/8 korenčkaste hlače. Ona je sicer navdušena, saj pravi, da se v takih hlačah idealno skrije večja zadnjica, sama pa sem skeptična do takega modela hlač. Bolj navdušena sem bila nad tem, da sem čisto po naključju v Hoferju dobila klasično belo žensko "poslovno" bluzo iz 100% bombaža brez likanja, in ko sem jo doma pomerila in oprala, sem hitro tekla še po eno črtasto. Je pa to iz prejšnjih akcij, na prvi pogled zgledajo kot moške, saj so tako tudi pakirane.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. feb 2011 9:41

Andrejka, tvoja prijateljica živi v hudi zmoti glede korenčkastih hlač 7/8

Korenčkaste hlače lahko nosijo punce, ki imajo max. številko konfekcije 38 (pri italijanskih je treba prišteti 6), hlače 7/8 dolžine (ne glede na kroj, ozko ali korenčkasto) pa ne pokvarijo postav punc, ki imajo konfekcijo 38 in manj in so višje od 175 centi. Skratka, če punca ni v teh kategorijah, naj si ne uničuje geštela.

Seksi ritka v gabaritih JLo (mimogrede, ona ima boke št 40-42 v kontinentalnih merah...) se izboljša z oprijetim krojem, ki se od kolena naprej širi v zvonec in se konča točno tako nizko, da ne pometa ceste. In še nekaj: hlače se nosijo v višini bokov, ne pa, da se rinejo tja gor v pas in še višje, potem so pa zadnjice res videti večje.

Še nekaj o zmotah in kako nastanejo:

Ponavadi je za tako zmoto (glej prvi odstavek) do neke mere krivo tudi ogledalo in kabine (od neke mere naprej je treba pa iti do okulista, ni druge). To, kako delujemo v oblačilu, se najbolje vidi, če stojimo kakšna 2,5 m proč od ogledala. Kar pomeni, da bi se to najbolje videlo, če bi zadevo pogledale v kakšnem prostoru poleg garderob, ki bi imelo ogledala na vseh stenah. Žal je takih prostorov malo. Neodvisno od tega, poskusite pogledati, kako deluje z oblačilom na razdalji 2,5 m od ogledala.

In pri naslednji redekoraciji doma si omislite veliko in široko zrcalo od stene do stropa (da boste vsaj videle, do kod morajo segati hlačnice in da se boste sploh videle).

 

Vendelina jr.

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

9. feb 2011 13:14

Glede ogledal v trgovinah: nekatere imajo ogledala z malo optične prevare - v njih izgledamo vitkejši. Posledično nam oblačila lepše pristojijo in opravimo nakup. Ko pa zadevo oblečeš doma in se pogledaš v običajnem ogledalu, pa ni videti več tako super kot je bilo v kabini za pomerjanje. 

sara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti