Kamen za peko pice

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

7. sep 2010 7:27

vanja, a kamen pred peko segreješ?

robida

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

8. sep 2010 13:47

Kot sem že spodaj napisala, mene čaka test kosa marmorja s Tasosa, ki sem ga ugrabila z odpadnega kupa v ta namen. Pri znancih imajo kupljen pizza stone, in ja ga je treba ful segret na max v pečici, pica je potem tudi zelo hitro pečena. Meni se postavlja samo vprašanje, ali bo, če dam pripravljeno pico s peki papirjem vred na ta kamen stvar ista ali pa moram testo nekako drugače spravit na kamen. Jaimie je to delal menda brez .. ali pač ne. Vem samo, da je v tistih prvih oddajah razlagal, da je tudi pobral kos marmorja na nekem gradbišču in ga ima v ta namen. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

8. sep 2010 14:01

Mogoče si kdo lasti G3 Ferrari picopek z linka s prejšne strani, teh 470 stopinj je meni blazno všečen podatek.

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

9. sep 2010 7:32

Hm, mene tudi skrbi, kako spraviti tanko, obloženo testo na kamen brez pekovskega loparja. Mam eno idejo, ampak moram najprej probat.

 

hvala in lp

robida

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

9. sep 2010 10:21

Torej - nikakor ni vseeno ali daš s peki papirjem na kamen ali brez - vsekakor brez. Kako - hmmm. Torej jaz imam pico na peki papirju in potem držim dva vogala in dva vogala nekdo drug in pico nekako spustima da zdrsne na kamen. Ker je kamen zelo vroč ni nikakršnega problema s prijemanjem saj testo takoj zakrkne.

lp,

vanjatajnsek

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

9. sep 2010 11:16

No evo, sem včeraj stestirala svoj kos marmorja. Imela sem testo za pico iz Evrospina , ki je praktično prilepljeno na peki papir - ko je pečeno gre lepo dol, surovo pa nikakor. Tako sem pico spekla kar s papirjem vred in moram reči, da je prišlo praktično enako, kot če spečem v plehu, na peki papirju. Potem mi je hčerka povedala, da je treba to zadevo speljat drugače. Kamen daš v hladno pečico in jo skupaj s kamnom segrevaš na ful, kolikor pečica zmore - tam nekje okoli 250 stopinj (no saj to sem v bistvu naredila). Potem (kakorkoližeto izvedeš) daš pico na kamen in vklopiš samo še grill in pica je v parih minutah gotova. Okej... bomo probali. Aja še to.. včeraj se mi je jedla pica, zunaj je lilo, v hladilnku pa bolj kot ne ostanki, nič konkretnega. Tako sem na svojo "pico" dala: par žlic domače paradižnikove mezge, gor sem zdrobila eno tamalo konzervo tune, čez pa, ker ni bilo nič pametnega mešanico enega jajca, žlico cottage sira, žlico kisle smetane in dve žlici naribanega pekorina. Vse to sem obložila še z obročki sveže rdeče paprike. Ni bila čisto pica, bilo je pa dobro. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti