Iščem recept sladice (smetana, vetrci, sadje)

pingo  

član od: 4.7.2005

sporočila: 3

tema odprta - 14. avg 2010 20:42 | ogledi: 8.022 | odgovori: 6

Pozdravljeni,

Iščem ime sladice (če obstaja).

Sladico sem jedel v Španiji in bila je božanska, priprava bi pa morala biti zelo preprosta.

Sestavine so bile: maline, španski vetrci (samo večji kosi, verjetno so bili pečeni v večjih ploščatih oblikah, da se dajo lažje v sladico kot ločitvene plasti?) in veliko smetane.

Vse skupaj je bilo nadevano v skledo v alternirajočih plasteh. Ali ima ta stvar kakšno ime in kje bi dobil proceduro za pripravo?

Za odgovore se lepo zahvaljujem :)

pingo

pingo  

član od: 4.7.2005

sporočila: 3

14. avg 2010 21:01

Tisto je bilo v skledi in ni imelo nobene oblike, v sredi so bili vetrci in sadje, okoli (pa mogoče tudi vmes) pa ogromno stepene smetane. pingo

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. avg 2010 9:29

Pingo, sama sem daleč od tega, da bi tolmačila špansko kulinariko, ampak kolikor jo spremljam, vidim, da se blazno spodbuja kreativnosti in de-konstruktivizem v kuhinji. In tako kuharji in slaščičarji prav tekmujejo, kako kaj zložiti, česar ni še nikoli nihče pred njimi - in ravno to, da so dobri v sprotnem izmišljanju novih kombinacij - to je, po njihovem mnenju, največja odlika španskega kuhanja. Tako da če veš, kaj je bilo v tisti sladici, potem imaš dve možnosti - da pišeš v kraj, kjer si to jedel, pa jih prosiš, če bi razložili, kako so to naredili (bodo čisto radi) - da poskusiš sam to zložiti. Vetrce, smetano in maline ali kakšno drugo jagodičevje pa tudi ni tako težko zložiti skupaj. Še malo skupaj zlepiš s karamelno omako (jo dajejo v vse živo), pa bo šlo. Drugače pa, če ima tvoj komunikacijski operater v ponudbi TVE, tam je masa zabavnih kuharskih oddaj (znanje jezika niti ni tako pomembno, ker so posneti vsi postopki in sestavine). Recimo bo 19.45 teče Hoy cocinamos....kjer kuhajo profesionalci in vidiš, kako delajo in kaj mora nastati. Que lo aproveches Vendelina jr.

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1685

16. avg 2010 19:28

Jaz bi pa spekla španske vetrce, receptov je malo morje, potem bi pa v kozarce naložila maline, pa stepeno vanilijevo smetano, pa nadrobljene vetrce....in tako naprej do vrha. postavila za dve uri v hladilnik...in potem "navali"!

 

Lp Saša

Kako že reče kuhar Damjan:"Kuhinja je ena sama improvizaija!"

Mir in dobro!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti