Boleči podplati in prsti

MOON  

član od: 18.6.2008

sporočila: 187

tema odprta - 11. avg 2010 19:26 | ogledi: 17.907 | odgovori: 3

Ker ste že mnogim dale pameten nasvet, vas bom zdej še jaz prosila za razlago in nasvet. Že nekaj časa me boli podplat na levi nogi in pa prsti oz. samo dva, palec in prst zraven. Ne boli me cel podplat ampak samo mehkejši del podplata (blazinice), bolečine so že kar pekoče prst zraven palcaa pa mi je ža tudi malo zatekel. Včasih me boli tudi gor do gležnja. Zadebeljene kože nimam, saj sem šla raven s tem namenom 2x k pedikerki da mi je odstranila vso trdo kožo. Povem naj še da sem naročena za pregled EMG, a kaj ko je ta pregled šele decembra, jaz imam pa tako službo da sem skoz na nogah, in vsak dan težje stojim in se gibljem. Če katera kar koli ve o teh bolečinah bom zelo hvaležna za nasvet kaj narediti do pregleda da si malo olajšam stanje. Lp

MOON

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. avg 2010 20:56

Če imaš tako delo, da je veliko stoječega, bi se jaz na tvojem mestu oglasila pri zdravniku specialistu za medicino dela, pa bi potem od tam skupaj delala na tem. Vso srečo. Vendelina jr.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

11. avg 2010 21:28

Za začetek obuj res ortopedsko obuvalo, če ga ne nosiš. Morda je v prvi vrsti kriva napačna obremenitev podplata. Škodilo ti ne bo, morda pa ti bo le pomagalo. Pa doma kako hladilno mazilo vtri v podplate. Čevlje oz. obutev z ortopedskim podplatom prodajajo v marsikateri lekarni, v eni v Laškem imajo lepo izbiro.

rimljanka

MOON  

član od: 18.6.2008

sporočila: 187

11. avg 2010 21:59

Nosim dobre ortopedske čevlje, ker kakšne druge sploh ne pridejo v poštev, pa kot sem rekla sem naročena za EMG, a kaj ko je to šele decembra. Pozabla sem omenit, da imam tudi na tej nogi zelo poudarjeno kost, nekaj let nazaj sem imela išias, ki pa imam palec že od takrat malo omrtvičen to pa je bilo tudi vse, tko da sem malo že premišljevala če ni vzrok ta kost, ker mi palec ža kar notri vleče, morda hrbtenica, ja tko kot pravi Vandelina jr. bo najbolje obiskati specialista. MOON

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti