Nezadovoljna

zvita lisička  

član od: 9.8.2010

sporočila: 1

tema odprta - 9. avg 2010 9:42 | ogledi: 5.092 | odgovori: 30

Živjo vsem!

Sem sicer nova na forumu, vendar ga že kar precej časa prebiram in sem presenečena, da še obstajajo ljudje, ki so pripravljeni pomagat! No, sedaj pa k mojemu problemu. Upam da ne boste rekli da sem zmešana, nora, itd.

Delam v solidni firmi, v financah (po izobrazbi ekonomistka). S plačo sem zadovoljna, firma nam plača dodatno zdr. zavarovanje, dodatno pokojninsko zavarovanje, malica je skoraj maksimalna, plačajo nam tečaje angleščine in računalništva. Moja šefica je super, razumevajoča, sodelavci so OK, nisem še imela konflikta. Skratka da tukaj je vse super, saj kaj ko meni delo ni všeč, je blazno dolgočasno, ni krativno, vmes sem po par dni brez dela in brskam po netu. Naj omenim še, da je na mojem dokaj hrupno (open office sistem) in se ne morem skoncentrirati, da bi delala kaj privatno, pa še ljudje hodijo naokrog in lahko bulijo v moj računalnik.

Se pa po drugi strani zavedam , da je v današnjih časih težko dobiti drugo službo, sploh pa za nedoločen čas, tako kot jo imam jaz.

Ali je že bil kdo v podobni situaciji in kaj je naredil?

Razmišljam pa da bi si, dokler še nimam otrok, našla popoldansko delo. Zato me zanimajo vaše izkušnje. Kako si drugi člani kulinirike služite dodatni denar, če ga?

LP, lisička

zvita lisička

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

9. avg 2010 10:19

Postavila bi si dve vprašanji in se nato odločila glede na odgovor.

1. Kaj ti pomeni več: 

a) delo, ki ga opravljaš z veseljem kljub nižji plači in negotovim razmeram

b) delo, ki te ne veseli, a ti zagotavlja finančno gotovost.

 

2. Kako bi se odločila, če bi imela družino in kredit?

 

Čemu te zanima popoldansko delo? Da bi našla nekaj, kar te veseli? Če imaš dobro plačo in dodatnega priliva denarja ne potrebuješ, se imej toliko rada, da si raje poiščeš hobi, s katerim boš zapolnila prosti čas in se osrečila. Sama prosti čas zelo cenim - izkoristi ga, dokler ti je na voljo!

tulka

sara_k  

član od: 21.4.2008

sporočila: 117

9. avg 2010 10:32

Sem razmišljala,da ti odgovorim bolj "fino",pa se mi ne da.Bi rekla,polna nezadovoljna ri......Jaz bi te poslala na borzo,brez nadomestila,pa ti ne bo dolg čas,pa še po netu ne boš brskala skrivaj,lahko prosto po Prešernu,seveda,če ga boš še imela.Če ga ne boš,boš mogoče imela ča iskati kak dodaten zaslužek.Madona,vse ti dajo,ti pa jokcaš,upam,da drži,da vsaka šiba najde svojo rit. sara_k

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

9. avg 2010 10:51

Pojdi v dom za starejše, pozanimaj se kdo je sam, morda bolan in nima nikogar. Posveti mu malo prostega časa. Enkrat, dvakrat na teden, uro ali dve, bo nekomu spremenilo življenje. Stavim, da tudi tebi. Kotarca

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

9. avg 2010 10:52

Meni je veliko bolj všeč in primeren odgovor, ki ti ga je dala tulka in se mi zdi smiselno upoštevati njen nasvet.

rrr

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

9. avg 2010 10:59

Delo je toliko zanimivo, kolikor si ga sam narediš. Moj skromni prispevek k vsemu.

Loni Makaroni

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8687

9. avg 2010 11:21

Napisala si samo, da imaš službo... Kaj pa ostalo?

1. Kje stanuješ? Stroški, hrana in vse ostalo...

2. Si poročena?

 

Če stanuješ pri starših..., kaj pa stroški? Kako si predstavljaš, da te bo kdo preživljal.

Če si poročena..., kaj na to pravi tvoj mož.

Kaj si predstavljaš, da boš čez noč dobila službo?!?

 

Pamet v glavo!

Pozdravček!

mateja11  

član od: 8.3.2006

sporočila: 35

9. avg 2010 11:54

Vsekakor nisi nora ali zmešana, tudi polna nezadovoljna r... nisi. Dolgočasna narava dela, nobenih izzivov, brezdelje v službi znajo biti problem, saj vendar 8 ur (ali več) na dan preživiš v službi. Sploh če si oseba, ki si želi delati in ne samo hoditi v službo. Če si zaposlena, si lahko kljub temu iščeš novo zaposlitev, hodiš na razgovore, pošiljaš prijave. Zagotovo boš našla nekaj, kar ti bo okej. Najbrž ne jutri, lahko pa čez eno leto :). mateja11

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

9. avg 2010 12:03

Delno se strinjam s Tulko, od tod dalje pa: ne glede na zagotovljene finance...išči delo, ki te veseli, ne glede da boš kje manj dobila, bo to, da boš tisto delala s srcem vredno veliko več. Delo, k ite ne veseli, te ubije, če ne takoj, pa počasi, ne dovoli si tega...samo vprašaj se oz. najdi kaj bi te veselilo in gotovo se bo kaj našlo. Ne že kar v štartu mislit kakšna je kriza, da ni nič za dobit, da je veliko lačnih...brez služb...če iščeš popoldansko delo, ga po moje ti iščeš, da bi te izpolnilo, kar ni slabo, a raje si najdi tako delo za 8 ur, ali pa hobi. Njaveč krize ustvarjamo sami v svojih glavah! Zdaj ši se sama ( če sem prav razumela) imaš vse poti odprte, lahko vpišeš še kak študij ali kako doizobraževanje, tečaj...išči in ne imet slabe vesti ker je toliko ljudi brez služb, ti pa nezadovoljna! Ne razmišljat kot večina, še vedno sem trdo prepričana, da se bo našlo, če boš iskala in verjela vase!

marjeta10  

član od: 5.6.2007

sporočila: 313

9. avg 2010 13:06

Zvita lisička,upam da se hecaš,ker ljudje,ki obupano iščejo službo,jo iščejo zato ,da bodo imeli denar,ne za zabavo. Ker v službo človek ne hodi za zabavo,(ali pač),sicer pa nobena  služba ni sanjska ,treba je pač biti preprosto srečen,da jo imaš.Mislim da se strinjajo tudi delavke Preventa in ostali brez......

Pa lp in veliko sreče v iskanju sanj.......

marjeta10

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

9. avg 2010 13:20

Hmmm - jaz sem naredila visokošolsko diplomo že pred več, kot desetimi leti - kar tako, za sebe. Vsi v službi so mi prigovarjali, da naj sedaj sprejmem delo na boljšem delovnem mestu - beri, bolje plačanem. A, glej ga zlomka - jaz nikakor nisem bila za to. Šolo sem naredila zase, delala pa sem na delovnem mestu, ki je, vse prej kot enostavno, a izredno razgibano, zanimivo in včasih nevarno, skratka, pravi izziv, vsak dan. Kolegi so zmajevali z glavami. No, po več, kot desetih letih sem še vedno na istem delovnem mestu, le, da so mi, zaradi reorganizacije, sedaj priznali visoko šolo ( prej le višjo ).

Skratka - ja, še vedno smo ljudje, ki jim denar ne pomeni vse in ki raje delajo tisto kar radi delajo, pa čeprav za manjšo plačo.  Imeti 200€ večjo plačo in vsak dan iti slabe volje v službo ali imeti 200€ manjšo plačo in iti z veseljem v službo. Meni retorično vprašanje.

Priznam pa, da je verjetno težavnost odločitve odvisna tudi od zneska od katerega odštevaš " teh 200€".

 

lp,

vanjatajnsek

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti