Kako spečt lep biskvit za torto

tema je zaklenjena

Luncas  

član od: 23.1.2009

sporočila: 1

tema odprta - 8. avg 2010 22:52 | ogledi: 9.889 | odgovori: 3

Zanimajo me nasveti, kako doseči, da bo biskvit res lep in sicer me zanimajo robovi. Če dam recimo tudi po obodu peki papir, ta zleze malo noter in potem je biskvit zgoraj dejansko manjši kot spodaj. Podobno se mi dogaja, če obod samo namažem z margarino (biskvit "odstopi" v notranjost).

Pomislila sem že, da bi naslednjič pač pustila obod brez vsega, samo se bojim, da potem ne bom biskvita lepo dobila ven.

Res bi bila hvaležna nasveta, sploh od tistih, ki pečete res torte lepih oblik.

Skrajna možnost je pa seveda, da potem celoten biskvit obrežem na manjši premer.

Luncas

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

9. avg 2010 6:55

Luncas, dobro došla, dolg si zbirala korajžo, da se oglasiš.

Tvoje vprašanje me spominja na tisto, o angleški travi. Tujc vpraša angleže, kako da imajo tako lepe travnike. To je pa čist enostavno, odvrne anglež. Prostor za travnik se vzorje, zravna in poseje trava. Travo je treba kosit enkrat tedensko in čez šeststo let imate čudovit travnik.

Pri tebi je tudi podobno: peci torte po različnih receptih recimo vsakih petnajst dni in po nekaj kilometrine ( precej prej kot 600 let ) bo ti čist jasno, kako in kaj. Jaz dam papir sam na dno, ob straneh sam namažem z maslom ( margarino ). Pri nekaterih receptih se prime, pri nekaterih ne. Če se, rob ločim od modela s tenkim ostrim nožem. Za lep rob ( končnega izdelka ) je dober trik ( da se videti nekje na fotografijah stane r. ) ko se torta zloži v modelu obloženim s alufolijo. to je efektno za preliv, ker res rata zelo lep rob.

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

9. avg 2010 7:27

A, ja, trik, ki se ga ( skoraj ) vsi poslužujejo " up side down ": v končnem izdelku ( torti ) je zgoraj tista stran, ki je bila v modelu za pečenje spodaj.

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti