Pupe ,potrebujem nasvet. Po spletu sem naročila izdelek, ki pa ga nikoli nisem prejela. Čez par tednov, pa dobim po mailu opomin, da izdelka na pošti (plačilo po povzetju) nisem dvignila in da sem dolžna plačati stroške poštnine in stroške pakiranja. Prvič: pošta me ni obvestila o prispeli pošiljki, drugič: stroške pošiljanja še prebavim, stroške pakiranja pa ne, to pa zato, ker pri naročilu sploh niso bili nikjer omenjeni. Še enkrat sem šla na njihovo spletno stran in preverila, stroškov pakiranja ni nikjer. Želela sem prebrati tudi pogoje poslovanja ampak so samo v angleškem jeziku( saj ne , da ne razumem ampak morali bi biti v slovenskem jeziku). Odpisala sem jim, da me pošta ni obvestila, prosila za prevod splošnih pogojev in za njihov točen naslov. Oni pa nič, še naprej me opozarjajo in zadnji mail je bila grožnja, da če ne nakažem zneska ,na neko nemško banko?, me bodo tožili. Kaj sedaj? Na spletni strani ni naslova, ni podatkov o firmi, je samo obrazec za naročilo.Nasedla sem na celi črti!
Na pomoč!!
27. jul 2010 12:17
Jaz bi se obrnila na Zavod za varstvo potrošnikov (so zelo ažurni, če pošljem vprašanje po elektronski pošti, dobim odgovor v roku 1 dneva) ali pa tržni inšpektorat. Če naročiš poštno ležečo pošiljko, te pošta ne obvesti, kdaj pride. Lizzie
27. jul 2010 12:53
Pozdravljena ! Vsako pošiljko, ki jo daš na pošto moraš opremiti z vso spremno dokumentacijo. S tem se dokazuje, da je bila pošiljka res odposlana.En dukument prejme pošiljatelj, drugega prejme prejemnik (seveda če je vse ok) Dokler časa ti ne dokažejo z dokumentom, da je bila pošiljka res odposlana z njihovega skladišča, jim nisi dolžna nič! Tudi sodišču bodo morali dokazati, da so robo odposlali in da si jo ti prejela. Ja saj malo reda naj pa še bo kje! Ne pusti se na.......! Srečno! pol
27. jul 2010 13:00
Plačaj zadevo in interpretiraj to kot šolnino. V smislu, da niso za žabe orehi. Najprej se nauči osnov spletnega nakupovanja in to je, da se preberejo vsa opozorila. In da si spletni dobavitelj izbere to, v katerem pravu bo posloval (verjetno po pravu države, v kateri je registrirana domena, ni pa nujno) in v katerem jeziku bo napisal opozorila. Ponavadi jih napiše v jeziku, za katerega se prepostavlja, da ga razume več ljudi. To, da ti misliš, da bi morala biti v slovenščini pri tem konkretnem prodajalcu, je tvoj zamislek, ki pa ga realnost ne podpira. Vendelina jr.
27. jul 2010 13:42
Pozdravljena, sama večkrat kupujem preko spleta. Samo enkrat sem imela težave, ker me pošta ni obvestila, da me čaka paket na pošti. Ni bilo nobenega listka o paketu. Imela sem srečo, ker je bilo potrebno paket odpreti in ga pregledati na carinski pošti, oni pa pošljejo tri obvestila. Ampak šele njihovo tretje obvestilo sem prejela in le 5 dni časa za prevzem. Po preteku teh dni bi pa paket poslali pošiljatelju nazaj. Pogovorila sem se na naši pošti in jih opozorila, da nisem prejela nobenih obvestil, kjub temu, da jih običajno prejmem. Morda bi bilo dobro, da se tudi na tvoji pošti pogovoriš, da ne bi prihajalo do podobnih težav. Lep pozdrav aanita
27. jul 2010 19:04
Iri, prosi jih da ti posredujejo številko pošiljke, da pač paketa ne najdeš in boš tako lažje prišla stvari do dna. Če gre za slovensko podjetje, potem jih moraš najti na internetu, saj iz nekje si morala naročiti. Če to ne zaleže bi se jaz obrnila na Zvezo potrošnikov slovenije in njih prosila za nasvet, so zelo prijazni, tudi meni so pomagali, a ne s takšnim problemom kot je tale tvoj. Pa srečno ! patty
27. jul 2010 19:27
Če so oni pošiljko res oddali na pošti in zahtevali odkupnino, so morali plačati vračajočo poštnino. Če pa niso poslali paketa z odkupnino, pa niso plačali ničesar za vračilo. Dobili so vrnjeno pošiljko z oznako ,,naslovnik obveščen, ni dvignil,,. Tako je v primerih, ko plačaš s kartico preko interneta. Če si pa naročevala iz tujine, pa tako ne gre z odkupnino (razen za določene države). Razen, če bi morali oni kaj plačat carinski pošti? Ne daj se kar tako. sarah key
28. jul 2010 8:24
Želela sem jih kontaktirati po navadni pošti ali po telefonu, pa na njihovi spletni strani ni ne naslova ne telefonske številke oziroma telefonska številka je ampak v tujini ( če želi kdo pogledati naj v iskalnik napiše podočnjaki.com - naročila sem kremo za odpravljanje podočnjakov :).Sem pa pisala na Zvezo in čakam odgovor. Hvala vsem za odgovore.
28. jul 2010 9:40
Cudi me, da nisi dobila nobenega obvestila po mailu. Sama zelo malo narocam, takrat pa ko sem, sem dobila obvestila o vsaki posamezni stopnji tako preko maila kot tudi koncno sms obvestilo.
Se pa bojim da ti ne preostane drugega kot placilo.
LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"
29. jul 2010 8:11
Če pogledaš čisto spodaj pod Pravne informacije najdeš naslov, telefonsko številko in faks.
tejkica
Sporočilo je spremenil(a) tejkica dne 29. 2010 08:12
29. jul 2010 9:37
Ja res je podatke imajo, samo kaj ni nobenega kontakta v Sloveniji - kako pa je to možno? pattyKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Piščančja stegna z miso pasto
Mini čokoladni hlebčki